Trunchi de copac x 2 (alb & negru)

de corina241 in Prajituri, 29 Noi 2010 | 5806 vizualizari

 

Va povestesc pe scurt cum au luat nastere 2 trunchiuri de copac,unul negru si tomnatic,altul alb,nins plin de frisca;) Saptamana trecuta,doamna educatoare a vrut sa ma felicite ca optez pentru dulciurile facute in casa(fetitele mele,fata de ceilalti copii din gradi au la pachetel,sectiunea ''dulciurica'' prajiturele diverse facute de mine).Apoi,dupa complimentele mascate;)doamna a avut si o rugaminte: sambata se tineau cercurile pedagogice in gradinita unde merg fetitele mele si daca tot ma pricep;) as putea sa le ofer un mic deliciu culinar;).Totul nu s-a terminat aici;)cum sa fac prajiturica doar pentru una dintre doamne,daca tot ma apuc...sa fac 2 TAVI,DIFERITE:(( daca s-ar putea....Si uite asa m-am trezit vineri dupa amiaza in bucatarie pregatind cele 2 rulade;)!!!!

 

INGREDIENTE

  • Trunchiul de copac negru :
  • 4 oua
  • 150 g zahar
  • 200 g faina
  • crema de vanilie:
  • 500 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 30 g amidon
  • 1 esenta de vanilie
  • 1 plic zahar vanilat
  • Decor:
  • nuca macinata
  • 200 ml frisca lichida
  • 250 g ciocolata menaj
  • 50 g unt
  • Trunchiul de copac alb,nins cu frisca
  • 4 oua
  • 150g zahar
  • 200 g faina
  • Crema de ciocolata:
  • 200 ml fisca lichida
  • 250 g ciocolata menaj
  • 50 g unt
  • esenta de rom
  • Decor:
  • 250 ml frisca lichida
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trunchi de copac x 2 (alb & negru):

Trunchiul se copac cu crema de vanilie invelit in ciocolata si nuca pisata:

Blatul:

Separam albusurile pe care le batem spuma.

Zaharul il turnam peste albusuri si mixam pana se topesc toate cristalele.

Galbenusurile le punem peste bezeaua obtinuta mestecand usor cu o lingura de lemn,apoi faina in ploaie.

Pregatim tava aragazului tapetata cu hartie de copt si dam compozitia la cuptor pentru 30 minute.Scoatem pandispanul,pudram cu zahar si rulam.

Intre timp pregatim crema de vanilie:

Intr-o craticioara se pun zaharul,laptele si esenta  la fiert.

Galbenusurile le frecam cu amidonul.

Cand laptele a fiert se ia de pe foc si se adauga cate o lingura ,incet ,incet peste galbenusuri amestecand bine dupa fiecare lingura(10-12 linguri),iar restul de lapte se adauga si el in fir subtire amestecand continuu in galbenusuri.

Punem amestecul de galbenusuri si lapte inapoi in craticioara si-l dam pe foc amestecand pana ce devine ca o maoineza.La sfarsit punem si zaharul vanilat.

Luam foaia de pandispan,o desfacem si punem crema de vanilie,dupa care rulam la loc si dam la frigider pana cand pregatim glazura:

Frisca lichida impreuna cu ciocolata rupta in bucati si untul le fierbem la bain marine pana se topeste ciocolata amestecand continuu.Crema obtinuta o dam jos de pe foc ,iar atunci cand s-a racit adaugam esenta de rom.

Scoatem rulada,o taiem pe diagonala(vezi foto) si decoram trunchiul de copac cu glazura,facem striatiile cu ajutorul unei furculite si presaram nuca macinata.

Trunchiul de copac cu crema de ciocolata si nins cu frisca:

Blatul se face la fel ca si cel de mai sus,si-l umplem cu crema de ciocolata:

Frisca lichida se pune intr-o craticioara la foc mic impreuna cu ciocolata topita usor in cuptorul cu microunde.Cand a inceput sa se lege crema adaugam si untul mestecand in continuare pentru a nu se prinde de vas.

Decoram cu frisca lichida,batuta bine si presaram ciocolata rasa pe razatoarea cu gauri mici.

 

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Trunchi de copac x 2 (alb & negru)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

corina241 1

30.11.2010, 17:30

@retetegg

corina241 1

30.11.2010, 17:31

carlamersi

oana_pisicutza16 1

10.04.2012, 18:06

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura sah la Cleme
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA