Turta dulce

de Sim0na in Prajituri, 23 Dec 2012 | 2095 vizualizari

 

In ultima perioada n-am mai avut deloc timp de bucatarit.. Dar, m-am gandit ca macar o turta dulce sa-i pregatesc Mosului!

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina + 100 g
  • 150 g zahar pudra
  • 2 oua
  • 125 g miere
  • 150 g unt
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 1 jumatate lingurita ghimbir macinat
  • 1 esenta portocale
  • Glazura:
  • 1 albus de ou
  • 250 g zahar pudra
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • inimioare de zahar
  • bastonase colorate
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turta dulce:

Aluatul l-am pregatit cu o zi inainte.


Untul taiat cubulete, impreuna cu mierea le-am topit la microunde, lasand treptat cate 1 minut. Cand compozitia s-a topit, am scos bolul si l-am lasat putin sa se racoreasca, apoi am amestecat.


Ouale le-am mixat impreuna cu zaharul cca 5 minute.


Faina am amestecat-o cu praful de copt, scortisoara si ghimbirul. Am facut o adancitura in mijlocul fainii, si am pus ouale impreuna cu zaharul, apoi mierea si untul. Am amestecat totul cu ajutorul unei linguri de lemn, apoi am framantat cu mana.


La mine aluatul a mai cerut inca vreo 100 g faina.. acum e in functie si de tipul fainii.. de greutatea oualor..


Aluatul obtinut l-am impartit in doua bilute, pe care le-am pus in folie alimentara si le-am dat la frigider pana a doua zi.


A doua zi, am scos aluatul din frigider cu cca o ora inainte de a incepe operatiunea.


Am pudrat cu faina masa de lucru, am luat una dintre bile, am framantat-o putin, apoi am intins-o cu sucitorul. Pentru a putea manevra mai usor aluatul, am presarat faina pe el. Foaia de aluat am lasat-o de cca 3-5 mm. Am decupat stelute si inimioare, pe care le-am asezat intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, ptr cca 15 minute. Pentru a nu se arde marginile, eu am pus tava pe primul raft de sus.


Pentru a termina mai repede, eu am lucrat cu doua tavi in paralel. Cand prima tava a fost gata, am bagat-o pe a doua la cuptor. Turta din prima tava am lasat-o sa se raceasca, apoi am transferat-o pe un grilaj. Am lasat stelutele si inimioarele pana a doua zi, cand le-am ornat.


Am mixat albusul timp de 2 minute, apoi am adaugat pe rand cate o lingura de zahar si zeama de lamaie, mixand continuu. Compozitia este buna, cand devine densa, iar varfurile formate la mixare isi pastreaza forma timp de 15 secunde.


Cu ajutorul unei pungi intepate in colt cu o scobitoare am facut diverse modele. Si ptr ca am vrut si niste turtite mai albe, am diluat cu putina apa compozitia de albus, si am umplut inimioarele, apoi am presarat bastonase colorate sau inimioare.


Dupa ce glazura s-a uscat, le-am depozitat in cutii de metal si.. le-am impartit familiei, respectiv parinti si socrii!


Dar din cutia mea va ofer si voua cate o turta dulce si aromata!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Turta dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

MonaMimi 1

25.12.2012, 09:43

diaconta 1

25.12.2012, 17:38

tu iubita ce frumusele le-ai facut

Satisfyyourcravings 1

14.01.2013, 10:48

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Risotto cu ciuperci si parmezan
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă din cotlet de porc

de Ancutsa 5

ieri la 22:04

Tort Împărătesc

de Ancutsa 5

ieri la 21:33

Pui intreg cu legume la cuptor

de Ancutsa 5

ieri la 20:50

Desert prajitura cu vanilie si fructe de padure

de Ancutsa 5

ieri la 20:31

Desert inghetata de cafea si ciocolata

de Ancutsa 5

ieri la 20:19

RETETA RECOMANDATA
Cantuccini (biscuiti italieni) cu migdale