Turta dulce

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 13 Dec 2015 | 859 vizualizari

 

Pentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason nu am gasit, desi am cautat si in hipermarketuri.
Ar mai fi de adaugat faptul ca a fost tare anevoioasa uscarea glazurei. Dupa 2 zile in care le-am tinut pe hartia de copt, le-am uscat pana la urma cu feonul :))

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 190 g zahar pudra;
  • 125 ml apa;
  • o lingurita de scortisoara;
  • o lingurita de ghimbir;
  • 500 g faina;
  • un varf de cutit de bicarbonat de sodiu;
  • un ou + un galbenus;
  • 50 g unt moale.
  • Glazura:
  • un albus;
  • un praf de sare;
  • 100 g zahar;
  • doua linguri cu apa fierbinte.
Portii: 17
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turta dulce:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.


Se caramelizeaza o lingura de zahar pudra intr-un vas mic. Se adauga apa si se lasa sa fiarba pana cand se topeste tot caramelul. Se transfera siropul astfel obtinut intr-o cratita si se adauga restul de zahar pudra, scortisoara, ghimbirul si 150 g de faina si se omogenizeaza. Dupa aceea, se pun bicarbonatul de sodiu, oul, galbenusul, untul moale si faina (treptat). Se amesteca si se framanta, formand o bila de aluat elastic si nelipicios.


Se formeaza bilute din aluat si se aseaza pe o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Se introduce tava la cuptor pana cand turtele trec de testul scobitorii.


Dupa ce s-au copt, se prepara glazura.


Intr-un castron se bate albusul spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devine ca o bezea. Se adauga apa fierbinte si se amesteca.


Turtele calde se pun in castronul cu glazura si se "imbraca" in totalitate cu aceasta, apoi se scot cu o lingura si se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt si se lasa sa se usuce.


 

TIPS-URI

1

Daca nu se usuca dupa o zi, puteti sa le transferati pe alta hartie de copt si eventual puteti sa le uscati cu feonul.

2

Se pot pastra in cutii metalice pentru ca se mai inmoaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Turta dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

Andra_Constantinescu 1

13.12.2015, 22:32

Multumesc frumos, Rocsi, atat pentru informatie cat si pentru apreciere!
Gratar pentru scurs nu am; luasem ceva pt a pune pe aragaz ca sa coc ardei, dar in final l-am dus la tara. Sper sa cumpar altul

Gicuta69 1

14.12.2015, 09:01

anca_rm 1

15.12.2015, 15:05

foarte faina turta dulce

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dobos

de anca_rm 6

la 11:30

Salata cu mozzarella si pesto

ieri la 22:00

Desert inghetata straciatella pe bat

ieri la 20:58

Gris cu lapte

de RODIMUR 4

ieri la 20:44

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Tuxedo