Turta dulce cu dovleac si alune

de Catalina L in Dulciuri, 1 Ian 2016 | 498 vizualizari

 

Turta dulce este o reteta clasica de sarbatori....ati incercat cu piure de dovleac ?
O bunatate parfumata, pufoasa si delicioasa.....
 

 

INGREDIENTE

  • 100 gr de unt la temperatura camerei
  • 220-250 gr miere lichidă
  • 4 oua
  • aroma de vanilie
  • 1 lingura de scortisoara
  • 1 linguriță de mix de condimente pentru turtă dulce
  • (scortisoara , anason , anason stelat , cardamon , cuișoare , ghimbir...)
  • 1 vârf de cuțit de sare
  • 280 gr de piure de dovleac
  • 300 gr de făină
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 vârf de cuțit de bicarbonat
  • 50 g de alune decorticate
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turta dulce cu dovleac si alune:

Am folosit piure de dovleac proaspat (pregatit o zi inainte). 

L-am  taiat bucăți, fiert in apa si apoi l-am mixat. 

Frecati untul cu mierea, se adauga vanilia, condimentele, sarea și treptat ouăle. 

Adaugam piureul de dovleac, si amestecăm bine. 

Se toarnă făina, praful de copt și bicarbonatul de sodiu (stinse) se amestecă bine. 

Folosiți un mixer/blender pentru a amesteca totul bine dacă este necesar. 

La urmă, se adaugă alunele .Se toarnă compozitia in forma unsa.

Coaceți timp de aproximativ 40 de minute in cuptorul incins la 180°C.

Puteti s-o glazurati ( zahar pudra+suc de lamaie).

Un deliciu.....

Pofta Buna !!!!

 

TIPS-URI

1

piureul de dovleac pregatiti-l cu o zi inainte si pastrati-l la frigider

Daca ti-a placut reteta noastra "Turta dulce cu dovleac si alune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

mirela0911 1

02.01.2016, 11:48

Ce buna trebuie sa fie!

Gherca Daniela 1

02.01.2016, 12:00

Super!

merisor 1

02.01.2016, 13:21

Interesanta reteta ta de turta dulce!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene cu ciocolata si portocale

de Criss 6

Madlene cu...

la 14:26

Hering cu smantana acra

Hering cu...

ieri la 22:34

Pui cu lamaie si parmezan

de Rux 9

Pui cu lamaie si...

ieri la 18:34

Salata italiana cu creveti si parmezan

de Rux 9

Salata italiana...

ieri la 18:25