Urzici cu usturoi

de ianculubita in Mancaruri de post, 27 Mar 2011 | 7323 vizualizari

 

Pentru cine pofteste la urzici,va recomand o reteta care-mi place foarte mult

 

INGREDIENTE

  • 300g urzici
  • 1-2linguri faina
  • 3catei de usturoi
  • 2linguri ulei
  • sare
  • hrean
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Urzici cu usturoi:

Urzicile curatate cu atentie,spalate in multe ape reci,le pun la fiert in apa cu putina sare,pentru 10min;

le scurg,apoi(din comoditate)le dau la blender 2-3sec.

le rastorn intr-o tigaie cu ulei incins si amestec continuu,adaugand faina in ploaie;

daca sunt prea groase le subtiez cu zeama de la fiert;

consistenta urzicilor trebuie sa fie ca o smantana;

dau deoparte vasul,adaug usturoiul pisat,potrivesc de gust,apoi rastorn in farfurie iar deasupra rad hrean proaspat;

doar cu mamaliguta calda se serveste aceasta mancare sanatoasa si hranitoare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Urzici cu usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cartofi crocanti in vas roman-post