Vargabeles (Budinca cu paste, branza, stafide)

de Criss in Dulciuri, 14 Mar 2012 | 5319 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -600 g branza dulce de vaci
  • -250 g zahar
  • -200 g paste fainoase
  • -4 oua
  • -200 g smantana
  • -100 g stafide
  • -2 plicuri zahar vanilat
  • -coaja rasa de la o lamaie
  • -6 foi de placinta
  • -80 g unt topit
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vargabeles (Budinca cu paste, branza, stafide):

Se bat albusurile spuma. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, vanilia si se bat pana se albesc. Se adauga smantana, branza, coaja de lamaie si stafidele inmuiate in lapte. Pastele se fierb apoi se trec sub jet de apa rece si se amesteca si acestea cu crema de branza. Intr-o tava termorezistenta unsa cu unt se pune o foaie de placinta. Se unge si aceasta cu unt topit si se pune a doua apoi a treia foaie. Se toarna crema de branza iar deasupra din nou se pun trei foi de placinta, unse fiecare cu unt topit. Se pune tava in cuptorul preincalzit aproximativ 45-50 minute. Sincera sa fiu nu m-am uitat la ceas. :))


Se pudreaza cu zahar si se poate consuma calduta,sau rece. Rece imi place mai mult, mai ales a doua zi dupa ce sta in frigider.


Cu aceasta reteta particip la Provocarea lunii martie - Dulce Romanie, desi Vargabeles este o reteta pur ungureasca. (Tin sa va anunt ca eu sunt gazda acestei provocari in luna martie 2012, iar temele alese de mine sunt pastele fainoase si frisca. Va astept.)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Vargabeles (Budinca cu paste, branza, stafide)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Criss 1

15.03.2012, 06:09

Multumesc dragele mele.

raluhudula 1

15.03.2012, 07:53

o bunatate

Criss 1

15.03.2012, 12:56

Multumesc Ralu.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Negresa de post cu nuci
  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

RETETA RECOMANDATA
Budinca cu branza proaspata de vaci