Varza a la Cluj

de Dana_Retetegg in Porc, 2 Dec 2011 | 3248 vizualizari

 

Din pacate nu am reusit sa obtin si un aspect frumos al preparatului meu pe farfurie, ca s-a cam imprastiat, dar a fost maxim de buna! :))

 

INGREDIENTE

  • 2 verze (2 kg),
  • 1 kg carne tocata de porc,
  • 200 gr orez,
  • 2 cepe,
  • 400 gr bulion,
  • sare,
  • sare de lamaie,
  • piper boabe,
  • piper alb macinat,
  • boia dulce,
  • foi de dafin,
  • cimbru,
  • ulei de masline,
  • 1 cub mic de unt,
  • marar
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza a la Cluj:

Varza a tocat-o si am pus-o la fiert cu 2 pahare de apa. Am adaugat in ea foi de dafin, boabe de piper, boia dulce si sare. Spre finalul fierberii am acrit-o cu sare de lamaie, i-am pus 2 linguri de bulion si marar tocat.



Separat am calit ceapa tocata in ulei de masline. Am adaugat peste ea orezul si 1 pahar cu apa. Am lasat 10 minute, apoi am adaugat bulionul.



Cand orezul a inceput sa se umfle am pus carnea tocata si am omogenizat bine amestecul.



Am lasat pe foc mic aproximativ 30 de minute amestecand din cand in cand.



Am adaugat, sare, piper alb macinat, putin cimbru si putin marar tocat.



Intr-o cratita unsa cu unt am pus un strat de varza, apoi unul de carne si am repetat operatiunea pana am terminat de umplut cratita.



Am incheiat cu un strat de varza, peste care am pus bulion si marar tocat.



Am pus cratita la cuptor timp de 40 de minute.



Apoi am servit cu mare pofta, fiecare cu ce a vrut: smantana, mamaliga, a

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Varza a la Cluj" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Dana_Retetegg 1

03.12.2011, 21:39

hai, te astept

DIANA B 1

25.10.2012, 18:37

Este cea mai tare reteta de pe site , am inceput s-o prepar si eu , dar nu stiu daca trebuie scursa apa in care a fiert varza ?!? e atat de buna doar fiarta cu atatea condimente , ca eu as fi-n stare s-o infulec asa ... dar o voi continua maine (sper sa ma ierte Cel de sus ...)

Dana_Retetegg 1

28.10.2012, 20:47

Apa nu-i musai sa fie scursa, ca deja se cam evapora in timpul fierberii si nu mai e multa
Scuze de intarziere, probabil ai mancat deja varza

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cartofi pufosi preparati la cuptor
  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Varza a la Cluj