Varza acra cu afumatura

de Panacris in Mancaruri cu carne, 26 Noi 2012 | 1894 vizualizari

 

Un fel principal, super savurat in familia noastra, indiferent de anotimp.

 

INGREDIENTE

  • varza acra 1000 g,
  • ceapa galbena 2 bucati,
  • ulei de palmier 50 ml,
  • ardei gras 1 bucata,
  • zacusca 1 borcan mic,
  • afumatura ( ce am gasit prin frigider bacon, costita afumata, muschi file etc.) 250 g,
  • foaie de dafin,
  • marar uscat,
  • cimbru
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza acra cu afumatura:

Ceapa se curata, se taie marunt si se pune la calit in putin ulei si apa, cca 5 minute la foc tare, neacoperit. Ardeiul se curata de seminte se toaca marunt si se adauga la ceapa calita, lasandu-se impreuna cca. 5 minute pana se inmoaie. Intre timp se toaca marunt afumatura si se adauga la amestecul de ceapa si ardei, lasandu-se la foc mediu, cca. 10 minute, acoperit. Varza murata se taie fideluta (recunosc ca am trisat de data asta, am folosit varza murata gata tocata, ;) Se gaseste la Lidl sau Kaufkand (in Romania), in borcan, conserva sau punga;) fierbe mult mai repede si nici nu e prea sarata, ci dulce acrisoara) si se adauga la amestecul de mai sus. Se asezoneaza de cimbru, foaie de dafin, marar uscat, se adauga un litru de apa, apoi se lasa la fiert cca. 20 de minute, la foc mediu, necoperit. Spre finalul fierberii se adauga zacusca si se mai lasa la fiert cca. 10 minute ptr a se impreuna gusturile. Se serveste fierbinte cu paine proaspata si smantana sau su mamaliguta si ardei iute, dupa gustul fiecaruia.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Varza acra cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (35)

_Alina_ 1

27.11.2012, 09:37

Am venit si eu la o portie

MonaMimi 1

27.11.2012, 11:10

bun bun

Sim0na 1

27.11.2012, 20:13

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu gutui
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

RETETA RECOMANDATA
Varză cu afumătură la ceaun