Varză creață cu cartofi

de Panacris in Mancaruri de post, 3 Noi 2013 | 11482 vizualizari

 

O altă rețetă din bucătăria bunicii;) Foarte sățioasă și gustoasă;) Bine, eu am îmbogățit-o un pic cu prazul;)

 

INGREDIENTE

  • varză creață 1 bucată de cca. 1000 g,
  • cartofi roșii de Covasna 4-5 bucăți,
  • usturoi 4-5 căței,
  • praz 1 bucată.
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • chimen pudră cca. 1 linguriță,
  • amdion 1 lingură.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varză creață cu cartofi:

Prazul se curăță, se taie rondele și se pune al călit în puțin ulei și apă, apoi se adaugă cățeii de usturoi, curățați și tocați mărunt, plus cca. 1000 ml apă și se lasă la fiert cca. 10  minute neacoperit. Când clocotește amestecul se adaugă varza creață tăiată grosier, adică mai mare, pătrățele și se lasă la fiert cca. 25 de minute la foc potrivit cca. 25 de minute. Apoi se adaugă cartofii curățați și tăiați cubulețe, plus praful de chimen; ( în mod normal se pun semințe de chimen, dar Zmeii mei au o problemă cu semințele de chimen, :D așa că am recurs la praful de chimen;) ), lăsându-se la gătit  încă cca. 20 de minute, completându-se cu cca. 250 ml de apă. Mâncare se încheie cu un ” habaras” , adică puțin amidon/făină, desfăcută în apă;)  

Daca ti-a placut reteta noastra "Varză creață cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

diaconta 1

03.11.2013, 19:58

N-am pregatit varza din asta creata,dar sigur imi place ce ai facut

Angelina_Elena 1

03.11.2013, 20:18

_Alina_ 1

04.11.2013, 07:52

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cartofi crocanti la cuptor, cu salata de varza