Varza umpluta cu pasat , ciuperci si legume -de post .

de mihaelar63 in Mancaruri de post, 26 Feb 2010 | 9222 vizualizari

 

mi-ar fi pofta de sarmale cu pasat , dar cum nu aveam timp de ,, impachetat '' am apelat la varianta de varza umpluta . pasatul este porumb macinat mai mare .

 

INGREDIENTE

  • o cana pasat
  • 4 linguri orez
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • o felie telina
  • 500 gr ciuperci [ am pus 300 gr champignion+ un borcan , taiate ]
  • 1 ardei rosu
  • 2 cepe verzi
  • 200 ml ulei 
  • 100 ml bulion de rosii
  • 8 verze mici  de le poti tine in palma [ am pus si murate si verzi ]
  • 2 rosii
  • boabe piper
  • marar
  • cimbru
  • sare piper
  • 2 foi dafin
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza umpluta cu pasat , ciuperci si legume -de post .:

1. pasatul se spala din mai multe ape pana ramane doar partea gabena . impreuna cu orezul spalat se pune la infoiat in apa calduta cateva ore

2. legumele se spala , se razuiesc , ceapa si ardeiul se taie marunt .

3. se calesc in ulei impreuna cu ciupercile feliate , se adauga sare , boia orez si pasat , se mai prajesc 2 minute si se iau de pe foc

4. se pune in aceasta compozitie si bulionul de rosii .

5. se umplu verzele care au fost scobite , varza rezultata de la scobire, foile de dafin  se pun si aceasta intr-o tava .

6. fiecare varza se acopera cu o felie de rosie si boabe de piper , se stropesc cu ulei , se pune si o cana de apa , se presara din abundenta cu marar si cimbru[ verde de aveti ]

7. timp de o ora se dau la cuptor acoperite de o folie de aluminiu , dupa aceasta se ia folia si se lasa sa se rumeneasca .



Daca ti-a placut reteta noastra "Varza umpluta cu pasat , ciuperci si legume -de post ." nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

rivka 1

26.02.2010, 11:37

alaltaieri a fost foarte frig dar ieri si azi 8, 9 grade peste zi, dar ploua foarte tare, torential , toata noaptea a turnat cu galeata...

sper sa vina odata primavara ca nu mai rezist, sigur in martie va mai da odata gerul.

mihaelar63 1

26.02.2010, 11:42

aici este soare chiar putenic , ieri 13 grade max. au fost si 16 .iti trimit si tie un manunchi de raze si un gand bun sa te incalzeasca .

nadina73 1

15.03.2010, 01:52

hmmmmmmmmm nici nu stiu ce sa zic pasat,dar de unde sa iau char as mancat dar ..........am sa fac sa imi trimita din tara ,sant extraordinar de bune cu pasa,felicitari

COMENTEAZA

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Mancare de ciupercute