Vinata evantai-acordeon la cuptor

de Catalina L in Mancaruri de legume, 30 Iun 2018 | 1054 vizualizari

 

Sezonul vinetelor se apropie. Deja la piata am vazut vinete frumoase asa ca n-am rezistat.
Am vrut sa-ncerc o reteta deosebita pe care am vazut-o destul de des pe internet.
Am folosit ingredientele pe care le aveam in frigider, puteti improviza fara probleme.
Folositi daca puteti o branza de calitate, eu am folosit o branza frantuzeasca comté.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/05/vinata-evantai-acordeon-la-cuptor.html

 

INGREDIENTE

  • 1 vanata mare
  • 1 ceapa mijlocie
  • 1 rosie
  • 1 ardel rosu
  • cimbru
  • 2-3 linguri de ulei de masline
  • sare, piper
  • 100 g de branza comté
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinata evantai-acordeon la cuptor:

Spalati legumele.


Taiati ceapa si rosia in rondele. Taiati ardeiul in lamele.


Cu un cutit ascutit taiati vanata in 6-8 lamele fara sa ajungeti cu cutitul pana la cotor.


Apasati vanata, se va deschide in evantai.


Presarati cu sare si ungeti cu ulei feliile de vanata.


Taiati branza in lamele fine.


Asezati vanata pe o tava de copt.


Inserati pe fiecare felie de vanata, alternand rondele de ceapa, rosie si lamele de ardei si de branza.


Decorati cu branza si ceapa ramase. Apoi le stropiti cu un pic de ulei, puneti piper si presarati cimbru.


Puneti-le in cuptorul incalzit la 200°C. Coaceti timp de 10 minute, scoateti si acoperiti cu o foaie de aluminium.


Coaceti inca 20 minute, indepartati foaia si reduceti la 160 °C. Coaceti inca 20 minute.


Serviti cald natur sau ca garnitura la o carne alba sau peste. Rece este de asemenea foarte buna, cu un pic de otet balsamic.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinata evantai-acordeon la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

mirela0911 1

04.07.2018, 06:54

dantes 1

05.07.2018, 14:50

-Licurici- 1

12.07.2018, 12:56

Foarte bune si aspectuoase!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

5621 puncte

Rocsi

5403 puncte

mihaelar63

4526 puncte

mirela0911

4500 puncte

Constelatialeu

4232 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Burrito vegetarian, de post
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Musaca de vinete