Vinete calite cu rosii

de Corinuta in Aperitive / Garnituri, 5 Sep 2010 | 3113 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete (650 g)
  • 1 conserva de rosii cojite de 400 g
  • 2 catei de usturoi
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 6 linguri de ulei
  • 1 lingurita suc de lamaie
  • sare, piper macinat
  • un praf de zahar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete calite cu rosii:

Se spala vinetele, se sterg, se indeparteza codita si se taie cubulete. Se curata usturoiul si se toaca. Patrunjelul se spala, se zvanta si se toaca.


Se impart vinetele in trei parti si se prajesc pe rand in 2 linguri de ulei, apoi se scot pe un servet de hartie. Se toaca rosiile si se pun intr-o cratita cu tot cu zeama impreuna cu vinetele, usturoiul si patrunjelul.


Se fierb la foc mic aprox. 10 minute, amestecand din cand in cand, iar daca sosul devine gros se mai adauga apa. Se condimenteza cu sare, piper, zahar si suc de lamaie. Se serveste cu o bagheta, eventual cu oua ochiuri sau cu mancaruri de carne.

 

TIPS-URI

1

Se poate adauga la sos un ardei iute, daca va plac mancarurile iuti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete calite cu rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

yafa 1

08.09.2010, 09:11

Ce fain arata! o bunatate, a mai ramas un pic si pentru mine?

adasev12 1

10.09.2010, 13:14

am trecut la favorite si fac si eu imediat langa o fripturica de porc, merge grozav!
imi plac vinetele

Corinuta 1

10.09.2010, 13:18

Multumesc, dragelorvinetele gatite nu-s foarte aspectuase cat sunt de gustoase

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rulada aperitiv cu rosii si crema de branza