Vinete cu sos de roşii

de carmenvlad in Conserve, 23 Oct 2011 | 24029 vizualizari

 

Este o variantă mai uşoară a vinetelor împănate, cu mai puţin ulei şi cu un sos delicios de roşii.

 

INGREDIENTE

  • 4 vinete potrivite
  • 2 kg roşii bine coapte
  • 200 ml ulei floarea soarelui
  • sare şi piper după gust
  • 2 căpăţâni usturoi
  • 1 legătură ţelină verde
  • crenguţe de cimbru uscat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete cu sos de roşii:


Vinetele se curăţă de coajă şi se taie felii groase de 1 cm. Se spală bine cu apă rece şi apoi se pun la scurs într-o strecurătoare. După ce s-au scurs se sărează puţin şi se frig pe o tigaie tip grill (se pot şi prăji, dar eu am vrut să evit surplusul de ulei). Se păstrează pe un platou până când se face şi sosul. Pentru sos se aleg roşii sănătoase şi bine coapte. Se spală cu apă rece, se taie în bucăţi şi se dau prin robot. Se pun îmreună cu uleiul într un vas să fiarbă la foc mic, până când uleiul se ridică deasupra. Se potriveşte de sare şi piper, se pune ţelina verde proaspăt tocată şi se opreşte focul. Usturoiul se curăţă şi se taie feliuţe mici. Acum începem să punem ingredientele în borcanele sterilizate în prealabil. Se pun câteva felii de vinete coapte, feliuţe de usturoi şi câteva linguri de sos firbinte. Se continuuă astfel până când s-au umplut toate borcanele. Ultimul strat trebuie să fie de sos de roşii. Se pune câte o crenguţă de cimbru în fiecare borcan şi se înfiletează capacele borcanelor. Se pun borcanele în tava de aragaz şi se dau la cuptorul încins mediu pentru 10 minute. Se opreşte focul şi se lasă să se răcească în cuptor până a doua zi. Se păstrează în cămară. Se pot folosi ca garnitură la fripturi sau se pot mânca ca atare.


Poftă bună!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete cu sos de roşii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

deyutzky 1

25.10.2011, 15:54

grozav

roxanabucataras 1

25.10.2011, 17:48

oaaaaaaaaaa

babi5 1

26.09.2013, 14:51

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

9330 puncte

RODIMUR

8940 puncte

Rocsi

4600 puncte

Constelatialeu

3880 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv placinta cu branza de vaci
  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura Coconut Dream

de RODIMUR 5

ieri la 19:11

Rosii,ardei si dovlecei umpluti

de dantes 5

ieri la 13:40

Rulouri cu nuca

de Rocsi 9

ieri la 11:07

Gem de gutui

pe 22.10 la 22:17

Gem de struguri

pe 22.10 la 21:47

RETETA RECOMANDATA
Conserva de vinete in suc de rosii