Vinete grecesti

de mirela0911 in Mancaruri de post, 17 Aug 2011 | 6970 vizualizari

 

Vinete grecesti

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete potrivite
  • 1/2 ardei gras verde
  • 1/2 ardei gras galben
  • 2 lgt. faina
  • 3 catei de usturoi
  • 1 ceapa
  • ulei
  • sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete grecesti:

Preparare Vinete grecesti

Se spala vinetele, se sterg cu un servet si se taie in felii potrivit de mari. Se oparesc in apa cu putina sare. Se scot intr-o strecuratoare si se lasa sa se scurga bine.

Se dau prin faina si se rumenesc putin in uleiul incins. Se scot pe prosoape absorbante.

Separat, se taie ceapa marunt si se caleste in ulei. Se adauga ardeii taiati fasiute micute. Dupa cateva minute se adauga vinetele si usturoiul zdrobit. Se potriveste de sare si piper, se mai lasa putin si gata.

Se serveste calda. Este delicioasa! Pofta buna!

Reteta de Vinete grecesti am gasit-o intr-o brosurica mai veche.

TIPS-URI

1

Inainte cu cinci minute de a opri focul, se pot stropi cu putin coniac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete grecesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

RuxyRux 1

18.08.2011, 22:22

Cand spui grecesti...ma cuceresti total...iubesc Grecia si bucataria greceasca

mirela0911 1

18.08.2011, 22:49

Mersi Ruxy mi-a placut si mie ce a iesit

Mihaela11_jo 1

19.08.2011, 09:55

Foarte fine

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salată de vinete cu ceapă (de post)