Vis in alb

de Laly in Dulciuri, 3 Sep 2011 | 3009 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 ml lapte
  • 200 gr smantana dulce
  • 1 lingurita esenta de vanilie,sau 1/2 pastaie de vanilie
  • un praf de sare
  • 3 galbenusuri
  • 50 gr lapte condensat
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vis in alb:

Laptele si 100 gr de smantana se pun intr-un vas si se incalzesc.Pastaia de vanilie se cresteaza pe lateral si se scot semintele.Se adauga la smantana incalzita.Amestecam continuu,dar nu fierbem.Se ia crema de pe foc si se scoate pastaia.Cine nu are pastaie de vanilie,pune lingurita de esenta la sfarsit.Galbenusurile se bat cu zaharul,pana vor avea consistenta unei creme.Se adauga incet laptele fierbinte,amestecand continuu tot timpul in compozitie.Lichidul se toarna inapoi in vas si se infierbanta din nou,amestecand pana se ingroasa usor.Se adauga laptele condensat,se amesteca cu crema obtinuta,se lasa o jumatate de ora sa se raceasca si apoi se pune in frigider.Smantana ramasa se bate pana se intareste si se amesteca cu crema preparata si racita.Amestecul se pune in congelator, pana se intareste.Din 2 in 2 ore amestecam in ea sa nu se formeze ace de gheata.Se poate servi cu ce topping doreste fiecare.


Daca ti-a placut reteta noastra "Vis in alb" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (16)

RuxyRux 1

05.09.2011, 19:53

LaLyyyyyyyyyyyy chiar un vissss...mi-a fost dor de tine

diaconta 1

05.09.2011, 21:03

vreau si eu sa visez asa frumos

simo_brkic 1

12.03.2012, 14:55

chiar alb visul!!si cu siguranta si deliciossssss bravo!!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Crema de zahar ars cu frisca