Vitel a la Nicosia

de Sidy in Vita, 24 Sep 2011 | 3169 vizualizari

 

"Nicosia este singurul oras din lume impartit intre greci si turci.Afinitatile culinare pentru carnea de vita scaldata in rosii coapte si inmiresmata din belsug cu salvie, usturoi si busuioc pun la cale mari prietenii si chermeze. Grecul gateste, turcul plateste !"

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne vitel( pulpa sau antricot)
  • 400 g pasta de rosii Cirio
  • 3 cepe verzi
  • 4-5 catei usturoi
  • 1 crenguta salvie
  • 1 crenguta busuioc
  • 1 rosie mica
  • 1 felie ardei gras
  • 50 g faina
  • 50 ml ulei
  • 1 cub concentrat supa
  • sare
  • piper
  • boia
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vitel a la Nicosia:

Spalam, curatam si taiem marunt ceapa, usturoiul,rosia si ardeiul.

Salvia si busuiocul le tocam marunt.

Carnea o feliem subtire si o dam prin faina amestecata cu sarea, piperul, boiaua si concentratul de supa.

Intr-o tigaie ceramica punem cateva picaturi de ulei si prajim feliile de carne pe ambele parti, cate 5 minute.

Intr-un vas incingem doua linguri ulei si sotam ceapa si usturoiul , apoi adaugam rosia si ardeiul si lasam pina devin sticloase.

Adaugam pasta de rosii , busuiocul si salvia tocate.Asezonam si lasam sa fiarba la foc mic.

Bucatile de carne fripte le adaugam in sosul de rosii , acoperim cu capac si fierbem la foc mic pina se patrunde bine carnea.

Se poate servi friptura alaturi de galuste din faina, orez, piure de cartofi sau mamaliguta.

Pofta mare !

 

TIPS-URI

1

Nu lasati focul mediu sau mare pentru ca se prinde sosul de rosii si da gust de afumat mancarii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vitel a la Nicosia" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

mihaelar63 1

25.09.2011, 18:24

Frumoasa prezentare Sidy
Si tentanta, as servi manmcarica asta la ea acasa
Pana atun ci ma familiarizez cu gustul , doar gradina mea e plina de salvie

MotanLaOale 1

26.09.2011, 08:55

Lau 1

03.10.2011, 14:10

bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Gulas unguresc cu carne de vitel