Zacusca combinata cu ciuperci de padure si ciuperci champignon

de merisor in Zacusca, 8 Oct 2018 | 1091 vizualizari

 

Nu puteam să las toamna să treacă fără să adaug la colecția rețetelor mele de zacuscă, această delicioasă Zacusca combinata cu ciuperci de padure si ciuperci champignon!
Și se încadrează perfect la categoria  "Retete inspirate de toamna", pentru că sursa mea de inspirație a fost rețeta Sylviei: Zacuscă de ciuperci.
Până să văd rețeta ei, nu mă gândisem să folosesc și gălbiori la zacusca de ciuperci.
Însă eu, pe lângă gălbiori, am adăugat și hribi și iuțari și crăițe sau roinițe și în plus, pentru consistență am adăugat și puține vinete.
Ponderea au avut-o ciupercile, ca să nu le fie gustul influențat prea mult de restul ingredientelor.
Iar cantitățile ingredientelor le-am echilibrat așa cum am șțiut eu că ar da bine la o astfel de zacuscă.
Mulțumesc, Sylvia, pentru inspirație!

 

INGREDIENTE

  • 2 kg ciuperci de pădure (hribi, gălbiori, iuțari, crăițe)
  • 1 kg ciuperci champignon, conservate
  • 1 kg ceapă
  • 5 căței de usturoi
  • 2 kg ardei capia copți
  • 1 kg vinete
  • 750 ml ulei
  • 800 g pastă de roșii cu ardei copți
  • sare
  • zahăr, după gust (dacă necesită)
  • piper
  • cimbrișor
  • măghiran
  • ierburi de grădină
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca combinata cu ciuperci de padure si ciuperci champignon:

Ciupercile de pădure au fost adunate din pădurile de pe unde am copilărit eu, de niște vecini de-ai mamei, iar la mine au ajuns direct curățate și tocate. Așa că nu am poze cu ele întregi și nici nu știu câte au fost din fiecare fel, dar ponderea au avut-o hribii, apoi gălbiorii.


Punem uleiul la încins și călim ceapa în el până se pătrunde ușor și își schimbă culoarea.


Adăugăm, apoi, ciupercile de pădure tocate mărunt și amestecăm intens, pentru că acestea au tendința de a se lipi.


Adăugăm și usturoiul răzuit și îl amestecăm bine printre ingrediente să le parfumeze intens.


Apoi picurăm puțină zeamă de la ardeii copți, pe care avem grijă să o păstrăm.


Amestecăm bine ciupercile cu ceapa pe foc până se pătrund, apoi adăugăm ciupercile champignon tocate mărunt, ardeiul copt, de asemeni tocat și vinetele coapte, tocate mărunt.


Dăm vasul la cuptor, la 175 de grade C, pentru aproximativ 2 ore, timp în care mai amestecăm în zacuscă, periodic.


După acest interval începe uleiul să se ridice la suprafață, semn că toate ingredientele sunt pătrunse.


Scoatem vasul din cuptor, adăugăm pasta de roșii, o parte din condimente și sare, omogenizăm bine totul și din nou dăm vasul la cuptor pentru 30 de minute.


Gustăm, apoi, zacusca de ciuperci combinate cu ardei copt și vinete, îi mai potrivim gustul cu condimente, sare și zahăr și o mai lăsăm 10 minute la cuptor.


Eu am adăugat o lingură de zahăr pentru că și pasta de roșii și ardeii copți au fost ușor dulci.


Spălăm borcanele și le sterilizăm pentru 10 minute în cuptorul aprins, după ce scoatem zacusca.


Apoi le umplem fierbinți cu zacusca fierbinte și înfiletăm capacele.


Dăm borcanele la cuptor cu focul aprins pentru 5-6 minute, apoi le lăsăm acolo până se răcesc complet.


Le etichetăm frumos și le trecem în cămară.


 

TIPS-URI

1

Toate ingredientele au fost cântărite, curățate și tocate, respectiv scurse, ciupercile conservate.

2

Ponderea am vrut să o aibă ciupercile de pădure, că tare gustoase sunt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca combinata cu ciuperci de padure si ciuperci champignon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

merisor 1

10.10.2018, 14:55

Mulțumesc frumos, tuturor!

Ina 1

10.10.2018, 22:06

Ancutsa 1

14.10.2018, 16:08

Foarte buna zacusca!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert baigli cu nuca
  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tocana de legume