Zacusca de fasole

de Julie in Zacusca, 18 Noi 2010 | 9188 vizualizari

 

"Iarna ,pe paine usor prajita, orice zacusca devine revelatie.
Prajeala indelungata merge bucuroasa cu un vin rosu, palpaind ca un rubin tiganesc in pahare."(Radu A. Roman)

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole boabe,
  • 1 kg ceapa,
  • 1 kg morcov,
  • 1 kg ardei capia, 
  • sare,
  • piper,
  • 2 foi de dafin,
  • 500 ml ulei,
  • 300 ml bulion
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de fasole:

Fasolea inmuiata inainte, se pune la fiert ,cu sare si foi de dafin, pana se inmoaie.


Ceapa, morcovul si ardeiul se curata se spala si se trec prin masina de tocat .Se pun apoi in ulei incins la calit. Totul va bolborosi vreme de o ora, in vas acoperit, pe foc mic, amestecand des, sa nu se prinda. Cand fasolea a fiert ,se scurge de apa, se paseaza cu blenderul (sau se trece prin masina de tocat) si se adauga in oala .Tot acum se adauga si bulionul si se lasa zacusca sa mai fiarba 10-15 minute. Se potriveste de piper si sare. Oala se da apoi la cuptor pentru inca 30-40minute.


Zacusca se pune fierbinte in borcanele sterilizate. Deasupra fiecarui borcan se toarna putin ulei . Pentru siguranta , se pun borcanele cu zacusca intr-o cratita mare, la fiert, inca 30minute.


Mai buna nu poate fi!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de fasole" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

elena1988 1

11.02.2011, 16:52

adasev12 1

26.09.2011, 10:48

in sf o reteta de zacusca pe placul meu

MIUTA 1

28.09.2011, 22:11

Si pe placul meu
Am pus reteta la favorite

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7390 puncte

mihaelar63

6600 puncte

Constelatialeu

6540 puncte

Rocsi

5790 puncte

Rahela Velicu

5490 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Vinete impanate-reteta reinterpretata!

de abetina 3

ieri la 22:25

Imam Bayildi - vinete umplute reinterpretate

de katty 6

ieri la 15:32

RETETA RECOMANDATA
Zacusca de ghebe