Zacusca de fasole

de Julie in Zacusca, 18 Noi 2010 | 15798 vizualizari

 

"Iarna ,pe paine usor prajita, orice zacusca devine revelatie.
Prajeala indelungata merge bucuroasa cu un vin rosu, palpaind ca un rubin tiganesc in pahare."(Radu A. Roman)

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole boabe,
  • 1 kg ceapa,
  • 1 kg morcov,
  • 1 kg ardei capia, 
  • sare,
  • piper,
  • 2 foi de dafin,
  • 500 ml ulei,
  • 300 ml bulion
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de fasole:

Fasolea inmuiata inainte, se pune la fiert ,cu sare si foi de dafin, pana se inmoaie.

Ceapa, morcovul si ardeiul se curata se spala si se trec prin masina de tocat .Se pun apoi in ulei incins la calit. Totul va bolborosi vreme de o ora, in vas acoperit, pe foc mic, amestecand des, sa nu se prinda. Cand fasolea a fiert ,se scurge de apa, se paseaza cu blenderul (sau se trece prin masina de tocat) si se adauga in oala .Tot acum se adauga si bulionul si se lasa zacusca sa mai fiarba 10-15 minute. Se potriveste de piper si sare. Oala se da apoi la cuptor pentru inca 30-40minute.

Zacusca se pune fierbinte in borcanele sterilizate. Deasupra fiecarui borcan se toarna putin ulei . Pentru siguranta , se pun borcanele cu zacusca intr-o cratita mare, la fiert, inca 30minute.

Mai buna nu poate fi! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de fasole" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

elena1988 1

11.02.2011, 16:52

adasev12 1

26.09.2011, 10:48

in sf o reteta de zacusca pe placul meu

MIUTA 1

28.09.2011, 22:11

Si pe placul meu
Am pus reteta la favorite

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Zacusca