Zacusca de vinete picanta

de artistique in Zacusca, 28 Iul 2013 | 2293 vizualizari

 

Puteti sa serviti ca aperitiv zaccusca cu paine de diverse tiputi de paine si cu rosii cherry de diverse culori precum in imaginea postata.

P.S Rosiile de genul asta le-am luat de la Lidl .

Pofta buna ^^ !

 

INGREDIENTE

  • 3.5 kg vinete
  • 3 kg ardei kapia
  • 1,5 gogosari
  • 600 g ceapa
  • 500 g morcov
  • 500 ml ulei
  • sare de mare
  • piper boabe proaspat rasnit
  • curry
  • foi de dafin
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de vinete picanta:

Spalati ardeii si vinetele si aveti grija sa le stergeti cu un prosop si abea apoi sa le puneti la copt.Dupa ce s-au copt le curatati bine de pielita.


Curatati ceapa si morcovii si dati-le separat prin robot sau daca nu aveti robot ca sa fie fine la gust.


Incingeti uleiul (nu mult cantitativ)intr-o oala non-stick si adaugati ceapa; dupa ce sa inmuiat putin ceapa si are consistenta usor cristalina, adaugati morcovii si putina sare de mare.Dupa 10 minute adaugati ardeii, gogosarii si vinetele date prin robot si in final se adauga piperul si foi de dafin dupa gust si putin curry . Lasati la foc potrivit timp de 2 ore ( nu uitati cam din cand in cand sa verificati si sa invartiti continutul).


Cand compozitia este gata, adaugati in borcane .


Dupa ce se raceste zacusca, serviti-o pe paine ori de cate ori doriti.


 

TIPS-URI

1

Aveti grija sa va sterilizati borcanele !!!!! Asigurati-va ca borcanele sunt cu sticla suficient de groasa ca sa nu cedeze la sterilizare

2

Nu uitati sa puneti borcanele cu capacul in jos si acoperiti-le cu o patura dupa ce le-ati umplut cu continut ca sa se aseze bine, dupa 5-10 minute intoarceti borcanele in pozitie normala si lasati-le acoperite pana se racesc foarte bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de vinete picanta" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

nilgun 1

28.07.2013, 22:41

yummyy

Rocsi 1

29.07.2013, 12:11

Buna

laura_n 1

30.07.2013, 15:33

foarte gustoasa, eu o prefer tocata la mana

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert rulouri cu branza dulce
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

RETETA RECOMANDATA
Zacusca cu dovlecei (varianta rapida)