rodicamaria

1

Bucataras
incepator

Timisoara

Bucataras din 19.06.2011

RETETE114
PRIETENI50
Retete

Tort de nuci

In Torturi la 2 Dec 2011

Blat : albusurile se bat bine, apoi putin cate putin se adauga 250 g zahar si apoi 250 g nuci macinate. Se da la copt in tava unsa cu unt si tapetata cu faina (pana se coace ar fi bine sa o urmariti prin geamul cuptorului,sa nu deshideti usa de prea multe ori). E gata cand trece testul cu...

Crema de conopida

In Aperitive / Garnituri la 25 Noi 2011

Conopida se desface buchetele si se spala.Apoi se fierbe in apa cu sare.Cand este fiarta se strecoara si se lasa in strecuratoare, sa se raceasca. Cand este rece se pune intr-un castron si se zdrobeste piure.Se adauga maioneza,sare piper si usturoiul pisat,dupa gust. Nu am pus usturoi,pt.ca...

Napolitane cu crema de rahat

In Dulciuri la 25 Noi 2011

Se taie bucati mici rahatul(sau se da prin masina de tocat) si se topeste in 3 linguri de apa(intr-o cratita antiaderenta), se ia de pe foc si se adauga untul. Se amesteca foarte bine dupa care se pune zeama de la clementina. Se pune acest amestec intr-un castron si se mixeaza bine, dupa...

Paine cu ou la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 22 Oct 2011

Oul se bate cu putin piper si cateva fire de oregano uscat.Se adauga laptele. Se unge o tava cu unt.Cele trei felii de paine se inmoaie in amestecul de ou cu lapte si se aseaza in tava.Deasupra se pune sunca presata apoi cascavalul(sau branza topita,ce doriti),apoi feliile de rosii si masline...

"Rafaello"cu glazura de ciocolata

In Prajituri la 16 Oct 2011

Reteta este pt.tava mica. Se unge tava unt si se aseaza foaie de napolitana taiata la dimensiunea fundului tavii.Se bat albusele,se adauga zaharul, faina si nuca de cocos,apoi se toarna in tava peste foaia de napolitana.Se da la copt pana este auriu deasupra,am facut si testul cu...

Gauffres de Bruxelles

In Dulciuri la 16 Oct 2011

Amestecam ingredientele solide(faina,zaharul,zaharul vanilat,drojdia uscata). In alt bol amestecam galbenusurile cu laptele si untul topit.Peste lichide adaugam solidele,avand grija sa se amestece bine,apoi adaugam albusurile batute spuma.Incorporam bine si acoperim cu un prosop.Lasam la dospit...

Supa din "Vegeta"de casa

In Supe la 15 Oct 2011

Apa se pune la fiert cu o lingura de "vegeta"de casa (sau cat doriti in functie de gust).Se fierbe 15-20 min sau pana cand zarzavatul este fiert.La sfarsit se pun cateva picaturi de ulei.Separat am fiert taiteii si i-am adaugat in supa in momentul servirii.

Mancare de dovlecel

In Aperitive / Garnituri la 8 Oct 2011

Dovlecelul se curata,se spala si se da pe razatoare,pe partea cu ochiuri mari.Se caleste 10-15 min(pana devine translucid) in putina apa impreuna cu "vegeta" si piperul.Din faina si smanatana(si putina apa)se face un sos alb ,care se adauga la dovlecel si se mai ajusteaza la consistenta...

Rulada cu castane

In Prajituri la 2 Oct 2011

Biscuitii se framanta cu untul, zaharul, romul, miezul de nuca de cocos ras si cu pudra de cacao (este bine cand zaharul s-a dizolvat in compozitie), apoi se pune la frigider, pana la prepararea cremei. Pentru crema piureul de castane dezghetat la temperatura camerei se faramiteaza cu...

Salata asortata pentru iarna

In Muraturi la 2 Oct 2011

Hreanul,morcovul si gogosarul se curata si apoi se dau prin masina de carne.Varza se toaca fideluta. Se amesteca toate ,se acopera vasul si se lasa 24 ore,timp in care se amesteca din cand in cand. Se pune apoi in borcane.

"Vegeta" de casa

In Conserve la 25 Sep 2011

Dupa ce se curata si se spala,se dau toate prin masina de carne,apoi se adauga sarea si se amesteca bine.Se pune un capac pe vasul cu amestecul si se da la camara,la macerat, pt 24 ore.Se amesteca bine din cand in cand.A doua zi se pun aspirinele pisate marunt si se amesteca bine.Se mai lasa o...

Conopida la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 24 Sep 2011

Conopida se desface buchetele si se fierbe in apa cu sare.Se strecoara de zeama si se aseaza frumos intr-un vas termorezistent.Se presara mezelul taiat bucatele mici si cascavalul dat pe razatoarea mare. Ouale se bat cu smantana si putin piper si se toarna deasupra. Se da la cuptorul...

Salata de vinete

In Salate la 24 Sep 2011

Vanata se curata de coaja ,se spala si se taie felii,groase cam de jumatate de centimetru.Se insira pe o farfurie si se presara cu sare,ca sa-si lase zeama amara.Le-am lasat cam 15-20 min. Intre timp,rosia se scufunda in apa fiarta si se curata de pielita,apoi se taie cubulete. Ceapa se...

Prajitura "magica"

In Prajituri la 24 Sep 2011

 Intr-o tava de 18 x 23 cm puneti toate ingredientele, in straturi, in ordinea data in reteta. Pentru ca straturile sa iasa mai bine le puteti nivela cu dosul unei furculite. Dati la cuptor la 180C pentru 35 minute. Lasati sa se raceasca complet, apoi puteti sa o taiati patrate. Se...

Pateu de ficatei de pui

In Aperitive / Garnituri la 17 Sep 2011

Ficateii se fierb in apa cu sare.Se strecoara si se lasa la racorit,apoi se paseaza cu furculita sau se dau in blender.Apoi se amesteca bine cu restul de ingrediente.Cantitatile sunt relative,in functie de consistenta si gust.

Waffe

In Dulciuri la 28 Aug 2011

  Se bate untul impreuna cu zaharul tos si zaharul vanilat. Se inglobeaza pe rand ouale,adaugandu-se unul cate unul, amestecand usor. Se bate pana ce zaharul se dizolva complet. In momentul asta compozitia arata ca "taiata",isi va reveni dupa ce se adauga faina si laptele si...

Tort "Eugenia"

In Dulciuri la 13 Aug 2011

Cei 100-150 ml lapte se amesteca cu ness-ul si se incalzesc putin.Biscuitii Eugenia se inmoaie in aceasta compozitie.Nu se lasa mult sa nu se fleceasca.Se introduc pe rand in lichid si se scot dupa 1-2 min.Se aseaza direct in vasul in care vreti sa faceti tortul. Dupa aceea se prepara budinca...

Inghetata cu fructe de padure

In Dulciuri la 10 Iul 2011

Fructele ,asa inghetate ,le-am pus intr-o craticioara teflonata,impreuna cu zaharul.Le-am pus la foc pana s-au dezghetat fructele si in zeama care si-au lasat-o s-a topit zaharul.Nu le-am fiert si le-am amestecat cu grija sa ramana fructele cat mai intregi.Am dat deoparte si am lasat sa se...

Tarta cu fructe si bezea

In Prajituri la 10 Iul 2011

Din faina,unt,100g zahar,galbenusuri,praful de copt si 1/2 pachet zahar vanilat se face un aluat fraged,din care se intinde o foaie in tava unsa(se intinde cu mana,este putin sfaramicios). Se da la cuptor si se coace pe jumatate. Cele cinci albusuri se bat cu restul de zahar,iar la sfarsit se...

Salata de oua

In Aperitive / Garnituri la 3 Iul 2011

Ouale si castravetii se rad pe razatoarea cu ochiuri mari.Telemeaua se rade pe razatoarea cu ochiuri mici.Maslinele se desfac de samburi si se taie bucatele cat mai mici. Se pun ardeii kapia si maioneza.Se pune piper si sare(daca mai este nevoie) Se amesteca bine toate ingredientele.

Salata de Fasole Verde

In Aperitive / Garnituri la 2 Iul 2011

Fasolea verde se spala,se curata si se taie bucati.Se fierbe apoi in apa cu sare. Ceapa se toaca marunt si se caleste in putin ulei(eu nu gatesc cu ulei de masline,desi stiu ca e la mare moda acum). Dupa ce a fiert, fasolea verde se scurge de apa si se amesteca cu restul...

Ardei Kapia la Borcan

In Conserve la 2 Iul 2011

Ardeii se spala ,se taie felii si se toaca cu masina de carne.Se pun intr-o cratita si se dau un clocot. Se piseaza aspirinele ,se adauga la compozitie si se amesteca bine pentru dizolvare.Se repartizeaza compozitia in borcane si se da la cuptor pt.sterilizare(in tava cuptorului de aragaz se...

Ketchup de casa

In Sosuri la 28 Iun 2011

Ardeii,ardeii iuti si gogosarii se desamburesc si se spala.Ceapa se curata si se spala.Telina,la fel.Apoi se dau toate prin masina de carne.Se amesteca cu bulionul si sarea si se fierb la foc incet.Se amesteca din cand in cand. Cand compozitia incepe sa se ingroase se adauga...

Prajitura cu branza

In Prajituri la 19 Iun 2011

  Se amesteca toate ingredientele pentru blat si se adauga 2 linguri smantana. Se lasa un botz deoparte si apoi se intinde o foaie in tava tapetata cu unt si faina. Apoi se pune crema din: 750 g branza dulce 250 g zahar 4 galbenusuri ou 1 plic budinca de...

Afisate 91 - 114 din 114 retete    

Postari recente

publicat la 09.09.2014

Pateu din piept de pui

publicat la 31.08.2014

Dulceata de pepene galben

publicat la 09.03.2014

Lasagna cu brocolli si ciuperci

Horosmopul tau de astazi:

Balanta

Să nu repeţi povestea de data trecută, când ai înghiţit un borcan întreg de ardei iuţi şi ţi s-a părut că totul devine albastru. Noi te-am prevenit, tu faci ce vrei.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]