Adi75

1

Bucataras
incepator

Baia Mare

Bucataras din 14.11.2013

RETETE28
PRIETENI64
Retete

Tiramisu reţetă originală

In Dulciuri la 2 Apr 2016

Tiramisu reţetă originală Gălbenușurile se mixeaza cu mascarponele si jumătate din cantitatea de zahar (60 gr ), albușurile se bat spuma cu praful de sare si cealaltă jumătate de zahar (60 gr ) peste albușul bătut se pune câte puțin din crema de mascarpone si se amesteca...

Aripioare picante

In Pui la 2 Apr 2016

Aripioarele se curată si li se taie vârfurile ,fiecare aripioară se taie in doua . Se prepara sosul ( piper , chili , praful de usturoi , sarea , mierea , sucul de mere , bulionul ardeiul iute tocat ) intr-un castron apoi se dau aripioarele prin sosul obținut si se lasă la rece peste...

Crochete de pui

In Pui la 20 Mar 2016

Carnea se taie cuburi mici si se presară cu sare si piper , se pune la călit cu cele doua linguri de ulei apoi se dau in blender . Se fierb cartofii si cele doua oua , cand sunt fierte si răcite se pisează se amesteca carnea , cartofii , ouăle , triunghiurile de brânza ,praful de...

Chec

In Dulciuri la 14 Feb 2016

BLAT Intr-un bol se amesteca ingredientele uscate , in alt bol mixam ouăle cu uleiul apoi adaugăm laptele si mai mixam puțin , turnam ingredientele lichide peste cele solide si le mixam cca 3 minute pana se amesteca bine . Compoziția obținută se pune intr-o tava pt chec tapetata cu...

Prajitura rapida

In Dulciuri la 8 Feb 2016

Se bat ouăle cu zaharul, apoi se adauga laptele si uleiul se amesteca puțin apoi punem dulceața si amestecam iarăși, adaugăm faina si praful de copt amestecam pana obținem o compoziție omogena, turnam compoziția intr-o tava ( 36/25 cm ) tapetata cu hârtie de copt dam tava la cuptor...

Prajitura cu crema de vanilie

In Prajituri la 30 Dec 2014

Vom pregăti 3 blaturi  1: 4 albușuri se bat spuma cu 4 linguri zahăr dupa care adaugăm 2 linguri de făina + ciocolata menaj data prin răzătoare , amestecam încet sa nu se lase , jumatate pliculet praf de copt 2: 4 albușuri +4 linguri zahăr + 2 linguri făina + 100...

Budincă din carne de pui

In Pui la 20 Iul 2014

Într-un castron batem ouăle cu smântână, adăugăm sarea, piperul, praful de copt, verdeața tocata si pesmetul. Carnea se taie cubulete si se pune in sosul de mai sus amestecând încă puțin. Ungem tava cu unt si presăram cu pesmet (o lingură) Budinca se...

Tort Meda

In Torturi la 3 Iul 2014

Pregatim CREMA 1: zaharul, cacaoa, apa se amesteca impreuna si se fierb putin. Dupa ce crema se raceste adaugam pe rand cele 12 galbenusuri. Crema se imparte in doua, o parte se pune in blat iar cealalta se amesteca bine cu margarina, apoiincepem sa facem... BLATUL 1 : batem albusurile...

Cartofi cu carnat de casa si cascaval la cuptor

In Mancaruri cu carne la 11 Mai 2014

Se pun cartofii si ouale la fiert. Dupa ce au fiert se scurg de apa si se lasa sa se raceasca. Între timp dam prin razatoare cascavalul. Pregatim sosul: ouale si smantana + putina sare se amesteca bine pana cand obtinem o crema .  Carnatii se taie rondele si se prajesc intr-o...

Slanina fripta in frigare ( cum numai in Maramures se mananca )

In Porc la 3 Mai 2014

Prima data taiem ceapa julien o saram si o amestecam putin . Taiem si slanina cubulete dar fara sa indepartam soricul . Intr-o farfurie sau tava pregatim feliile de paine peste care punem ceapa . Intre timp pregatim un foc nu foarte mare se pune slanina in frigare si se tine deasupra focului...

Prãjiturã Veronica

In Prajituri la 29 Apr 2014

Se macina migdalele si ciocolata fiecare separat si le punem in parte . Punem in robot : zaharul , ouale , untul , sarea , faina si cacaoa , amestecam bine pentru un minut . Apoi adaugam migdalele si ciocolata deja macinate , punem si romul si praful de copt si mai amestecam inca 2 minute . Vom...

Trandafiri de Desert

In Dulciuri la 23 Mar 2014

Într-un castron frecam bine untul cu zaharul , adaugam si ouale si amestecam bine , praful de sare , faina + praful de copt . Se poate face cu robotul dar se fac usor si cu mana , vom obtine un aluat destul de moale din care vom forma niste bilute de marimea unei nuci pe care le dam...

Torta antica

In Torturi la 9 Mar 2014

Blat:  Untul deja topit se pune împreuna cu zaharul si se amesteca putin , adaugam faina , ouale , praful de copt si sucul de ananas . Amestecam pana devine o compozitie omogena . Tapetam o tava cu unt si faina , apoi asezam feliile de ananas peste care turnam compozitia...

Costita de porc picanta

In Porc la 2 Mar 2014

Se spala costita si se usuca apoi se pune intr-un vas. Deasupra se pune ardeiul si ceapa taiate rondele sau pestisori. Intr-un vas se amesteca berea, mustarul, sosul de soia, sosul BBQ, sare si piperul, foile de dafin si usturoiul, apoi se pun peste costita. Se acopera cu un capac si se da la...

Salata de vinete

In Salate la 2 Mar 2014

Se caleste ceapa taiata marunt in 200 ml ulei pana devine luceoasa. Cand se raceste uleiul incepem sa preparam maioneza, galbenusurile se amesteca cu uleiul prajit si ceapa, se pune mustarul si sucul de lamaie. Cand maioneza devine consistenta adaugam vinetele tocate, sare, piper si usturoiul dat...

Mancare de spanac

In Mancaruri de legume la 26 Feb 2014

Se pune uleiul si untul intr-o cratita la foc mic , se taie usturoiul marunt si se pune la calit  ( 30 sec ) apoi se pune si lingurita de faina si se amesteca bine dupa care adaugam iaurtul si laptele . Punem spanacul si lasam sa fiarba cca 15 min , luam cratita de pe foc si dam...

Prajitura cu doua creme de ciocolata

In Prajituri la 23 Feb 2014

Se dau prin sita ... faina , cacaoa , zaharul , praful de copt si bicarbonatul , se pun toate intr-un castron apoi le amestecam bine cu o lingura. In alt castron punem ingredientele lichide + ouale se amesteca bine si acestea . Turnam compozitia lichida peste cea uscata si mixam bine ,...

Friptura de porc cu rozmarin

In Porc la 22 Feb 2014

Se pregateste carnea cu sare si piper . Intr-o cratita punem uleiul si untul la foc mic , adaugam bucata de carne si o prajim uniform pe toate partile . Punem usturoiul intreg si apasat putin ( nu taiat ) apoi adaugam si rozmarinul taiat marunt , marunt , lasam 1 min sa se caleasca la foc mic...

Placinte cu branza, ceapa verde si marar

In Aperitive / Garnituri la 16 Feb 2014

Prima data pregatim maiaua, se lasa sa creasca 5-10 minute, apoi se amesteca cu ingredientele de mai sus si framantam bine pana aluatul devine elastic si usor de lucrat, lasam la dospit si ne ocupam de umplutura.  Framantam bine branza de vaci cu putina sare, taiem ceapa si mararul marunt...

Iahnie de fasole

In Mancaruri de legume la 16 Feb 2014

Se pune putin ulei intr- o cratita in care calim putin carnatii si costita deja portionata, apoi adaugam morcovii, ceapa taiata cubulete se lasa la se caleasca putin, punem piperul si boiaua de ardei dulce, apoi adaugam putina apa si lasam sa fiarba la foc mic cca 15 minute. Adaugam si fasolea...

Melcisori cu nuca

In Prajituri la 16 Feb 2014

Pregatim maiaua: punem drojdia intr-un bol si amestecam cu zaharul si laptele peste care presaram putina faina pe toata suprafata, se lasa sa creasca 5-10 minute. Intre timp amestecam bine, bine faina, margarina si untura, facem un cuib la mijloc unde punem galbenusurile, sarea, zaharul si...

Prajitura cu mere

In Prajituri la 29 Ian 2014

Prima data pregatim umplutura, curatam si razuim merele le storcem bine apoi adaugam zaharul si scortisoara . Pregatim aluatul in felul urmator: uleiul , zaharul , laptele si oul se amesteca bine , bine pana se topeste zaharul , adaugam amoniacul si praful de copt stins cu helasul sau zeama...

Cosulete din salam cu cartofi piure

In Mancaruri cu carne la 28 Ian 2014

Se pregateste salamul in uleiul bine incins pe ambele parti ( daca inlaturati pielea nu veti obtine forma dorita ). Se scot pe o farfurie si se lasa sa sa se scurga bine de ulei , dupa care se pune piureul la mijloc , se orneaza cu masline sau dupa bunul plac.

Chiftele cu sos marinat

In Mancaruri cu carne la 19 Ian 2014

Se amesteca carnea cu usturoiul dat prin razatoare sau strans cu clestele special pentru usturoi, pesmetul, ouale, patrunjelul tocat marunt, sare, piper. Se omogenizeaza compozitia bine dupa care se formeaza faimoasele chiftelute. Intr-o tigaie se pune ulei de cca un deget si se lasa sa se...

Ciorba de perisoare

In Ciorbe la 19 Ian 2014

Se pun oasele la fiert in cca 4 L apa, se curata zarzavaturile si se taie cubulete. Supa trebuie spumata. Cand carnea se desprinde usor de pe oase le scoatem afara, lasam supa sa se aseze si o strecuram, asa vom fi siguri ca nu raman bucati mici de oase. Punem din nou supa la fiert si adaugam...

Ficatei de pui cu garnitura de orez

In Ficat la 14 Ian 2014

Se caleste ceapa.  In cele 4 linguri de ulei ,se adauga ficateii spalati si bine scursi de apa se lasa pana isi schimba culoarea (devin mai deschisi )apoi se adauga sucul de rosii si putina apa , se lasa la fiert 15 min aproximativ la urma se pune sarea ,piperul si patrunjelul Orezul se...

Pâine cu ou

In Aperitive / Garnituri la 14 Ian 2014

Se bat bine ouale cu putina sare si laptele. Se da pâinea prin ou si se pune la prãjit în uleiul deja încalzit (nu trebuie sa fie prea fierbinte uleiul) Se vor lãsa pana vor prinde o culoare aurie. Se scot pe o farfurie pregatita cu un servetel de hârtie sa...

Afisate 1 - 27 din 27 retete    

Postari recente

publicat la 02.04.2016

Tiramisu reţetă originală

publicat la 02.04.2016

Aripioare picante

publicat la 20.03.2016

Crochete de pui

Horosmopul tau de astazi:

Gemeni

Îmbracă-te frumos (cearşaful bordo se potriveşte de minune cu broşa aia mare, neagră), pune-ţi pe cap cununa de frunze de dafin (găseşti o pungă plină în bucătărie ) şi şlapii cu blăniţă în picioare. Eşti gata? Acum ieşi pe balcon şi salută-ţi supuşii!

 
 
 

TOP
utilizatori

mihaelar63

8623 puncte

MotanLaOale

7825 puncte

katty

6435 puncte

Lau

Lau 9

6392 puncte

Rocsi

6221 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro