Crista_Luca

1

Bucataras
incepator

Satu Mare

Bucataras din 29.09.2010

RETETE43
PRIETENI79
Retete

Mini tarte

In Prajituri la 22 Iun 2011

Untul la temperatura camerei se mixează  cu zahărul până se topeşte. Se agaugă oul bătut, apoi făină si se omogenizează bine. Se pune la rece pentru 30 min , cel putin. Intre timp se prepară umplutura: se mixează zahărul cu untul, bine de tot, apoi se adaugă ouăle şi...

Tort Diplomat

In Torturi la 15 Iun 2011

am pus gelatina la inmuiat intr-un pahar cu zeama de la compotul de piersici. intre timp am separat ouale. Le-am pus intr-o cratita impreuna cu zaharul , faina, zaharul vanilat, cojile rase de la lamaie si portocala., si la final laptele. se amestec abine si se pune pe foc amestecand continuu,...

Paste cu şuncă şi roşii

In Paste la 20 Feb 2011

Se fierb pastele conform instrucţiunilor, se trec apoi prin jet de apă rece şi se lasă la scurs. Salamul cu şuncă , roşia, castravetele murat , se taie toate cubuleţe , şi se amestecă cu pastele, se agaugă iaurtul ,porumbul scurs de apă,  sare şi pătrunjelul şi sunt gata de...

Clătite cu piure de castane şi topping de frişcă - la cuptor

In Dulciuri la 20 Feb 2011

Se amestecă ingredientele pt clătite, se mestecă foarte bine să nu fie cocoloaşe. Şi se prăjesc căte una pe rând. Se mixează frişca. Piureul de castane se sfarmă bine cu furculiţa şi se amescă cu frişca. Budinca se face conform instrucţiunilor de pe pachet. Se umple...

Paste cu bânză burduf

In Paste la 20 Feb 2011

Pastele se fierb conform instrucţiunilor de pe pachet, se trec sub  jet de apă rece , se storc bine. Brânza burduf se pisează bine, se amestecă cu brânza topita, smântâna şi pătrunjelul. Salamul se taie după preferinţă, eu l-am tăiat cubuleţe, şi se...

Tort bust - ptr. sotul meu

In Torturi la 14 Feb 2011

Am separat albusurile de galbenusuri,appoi le-am batut spuma, dupa care am adaugat zaharul. Si mixam pana se dubleaza volumul, apoi se pune galbenusurile, unul cate unul, laptele (daca mai e nevoie se mai adauga, sa nu fie compozitia prea tare..sa se poata intinde), uleiul, faina, praful de copt...

Tort de clătite cu mac şi mere

In Torturi la 9 Ian 2011

se amestecă ingredientele pentru a face clătitele. Se coc cu puţin ulei. crema cu ma c: se amesteca ouăle, zahărul pudra, zahărul vanilat, macul si făina, într-o crătită de inox să nu se lipească  şi se amestecă folosind un tel. Se pune la fiert şi se adaugă...

File pangasius la cuptor

In Pangasius la 9 Ian 2011

peştele se lasă la dezgheţat, după care se scurge bine de apă intre timp se taie ceapa cât mai mărunt, usturoil la fel, se amestecă împreună cu puţin ulei şi apă. morcovul se curăţă şi se taie după preferinţă., eu am tăiat rondele se ia o tavă, se unge cu...

Tort cu cremă de zahăr ars şi frişcă

In Torturi la 1 Ian 2011

Cele 15 linguri de zahar se caramelizeaza si se tapeteaza o cratita de care sa nu va fie mila ca o stricati. Crema: Am batut ouale cu zaharul, zaharul vanilat si laptele si se torna in cratita tapetata cu zaharul  caramelizat. Si se pune la cuptor minim 30 minute. Crema este gata cand...

Tort diplomat cu pişcoturi

In Torturi la 1 Ian 2011

Se pune gelatina intr-o ceascuta sa se umfle in zeama de la compoturi minim 10 minute. Am separat ouale. Galbenusurile le-am amestecat cu zaharul, zaharul vanilat, faina, coaja de lamaie, si la final laptele. Se pune la fiert la foc mic,si se amesteca in continuu pana se ingroasa si arata ca o...

Biscuiţi cu alune şi ciocolată albă

In Prajituri la 19 Dec 2010

Se prăjesc puţin alunele într-o tigaie teflonată neunsă cu nimic, până devin puţin rumene şi se laă la răcit complet. Se mestecă cu mixerul ouăle, zahărul, zahărul vanilat, puţină sare, până se deschid la culoare şi işi dublează volumul. Ciocolata se...

Spaghete cu ciuperci şi sos de roşii - de post

In Mancaruri de post la 15 Dec 2010

se pune apa la fiert pt spaghete. când fierbe apa se adaugă spaghetele Între timp se curăţă usturoiul, se dă pe răzătoarea cu ochiuri mici şi se pune la călit în puţin ulei, după care se adaugă roşiile. se lasă să fiarbă la foc mic. Apoi se pun ciupercile...

Prăjitură cu griş

In Prajituri la 12 Dec 2010

Se zdrobesc buiscuiţii cu robotul de bucătărie, şi se amestecă cu untul topit, şi esenţa de vanilie,până ce devine o pastă. SE ia o tavă cu marginile detaşabile şi se pune pasta, aşezată pe toată suprafaţa,apăsând cu mâinile. Se pune la frigider. Se pune...

Ciorbă de salată

In Ciorbe la 11 Dec 2010

Se taie slănina şi se pune la prajit până se face sticloasă (în oala în care se face ciorba) apoi adăugăm ceapa tăiată mărunt şi morcovul răzuit sau cum vreţi voi. SE călesc puţin , apoi se adaugă salata spălată şi scursă de apă, tăiată fâşii...

Desert rapid la pahar

In Dulciuri la 9 Dec 2010

Se prepară budinca conform instrucţiunilor de pe pachet . Se amescă brânza de vacă cu oul, esenţa de vanilie, zahărul vanilat si zahărul normal. Se pune într-un pahar un strat de brânză, unul de budincă până se termină ..şi deasupra se răzuieşte...

Clătite cu brânză şi budincă de caramel

In Dulciuri la 9 Dec 2010

Deoarece am făcut puţine clătite, (mi-au ieşit vreo 12 din care am mâncat-o pe prima goalăăă , că de nu, şi crăpam , hiiihii) nu am pus cantităţile, am făcut după ochi .... Am amestecat laptele cu făina, apoi  cu cele 2 ouă, zahărul vanilat şi zahărul, puină...

Găluşte de mămăligă cu şuncă şi ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 1 Dec 2010

Am făcut mămăliga puţin mai moale, şi am lăsat-o la răcit. Apoi , ceapa se căleşte în puţin unt, se adaugă ciupercile tăiate şi cănd scade apa lăsată de ele , am adăugat şunca tăiată cubuleţe. Am amestecat smântâna cu cele 2 linguri de făină şi am...

Pacheţele dulci şi sărate

In Aperitive / Garnituri la 1 Dec 2010

Se lasă la dezgheţat foietajul la temperatura camerei. Se taie cubuleţe, sau triunghiuri ..cum doriţi voi ..şi se umplu cu bucăţele de ciocolată sau cu o bucăţică de şuncă şi caşcaval, sau o bucăţică de brânză .....rămâne la imaginaţia fiecăruia. Se pune...

Prăjitură cu mere şi nuci (de post)

In Prajituri la 1 Dec 2010

Se  amestecă  cu grijă  toate  ingredientele . Într-o  tavă  mai mică, se pune hârtie de copt, si se adaugă compoziţia rezultată. Se pune  în cuptorul  încins, la temperatură  mare  vreo  10 min, pe urmă la...

Borek cu brânză sărată

In Aperitive / Garnituri la 1 Dec 2010

Se taie ceapa mărunt, şi se amestecă cu brânya de vacă şi feta, şic cu  2 ouă, şi se  amestecă bine, bine până devine o pastă omogenă. Se topeşte untul împreună cu uleiul de măsline. Se ung cate 2 sau 3 foi plăcintă şi se aşează din pasta de...

Salată de ton cu crutoane

In Salate la 1 Dec 2010

Tonul se scurge de ulei, si se taie bucatele Porumbul la fel se scurge de zeama Castravetii se taie marunt, cubulete Se amesteca toate, se adauga maioneza, sare si piper si crutoanele.   Pofta buna!  

Spaghete cu fructe de mare

In Fructe de mare la 27 Noi 2010

Se fierb spaghetele conform instructiunilor de pe pachet. Se taie ceapa marunt, se caleste in putin unt , dupa care se adauga furctele de mare. Se lasa la foc mic sa se faca bine, se adauga dupa gust sare si piper. Intre timp cascavalul se razuieste. Spaghetele se amesteca ca fructele de...

Prăjitura "Cremeş inteligent " cu ciocolată neagră

In Dulciuri la 24 Oct 2010

    Se separa albusurile de galbenusuri. Primele le bateti spuma tare si lasati deoparte. Untul moale(la temperatura camerei) il mixati bine cu zaharul.Apoi adaugati galbenusurile cate unul si mixati bine dupa fiecare. Apoi adaugati faina, mixati bine, laptele, iarasi...

Spirale cu kaizer şi cu sos alb

In Paste la 24 Oct 2010

Se fierb macaroanele in apa cu sare, conform instructiunilor de pe pachet. Se taie ceapa marunt, şi se căleste în unt,după care se adaugă kaizerul taiat cubuleţe, la fel si ardeii, se taie şi se adaugă in compoyitie. Dupa ce s-au patruns bine, se adauga smantana, sare piper sau...

Ciorbiţă de pui,cu porumb şi usturoi

In Ciorbe la 24 Oct 2010

Se spala pieptul de pui, se taie fasii sau bucatele, si se pun la fiert in apa. Cand pieptul de pui este aproape fiert se adauga amestecul mexican  decongelat, se lasa sa fiarba. Cand este aproape gata,  se amesteca faina cu smantana si galbenusul de la ou, si usturoiul pisat, se...

Saratele cu susan, mac sau cascaval

In Dulciuri la 23 Oct 2010

  Se lasa sa se dezghete foetajul, dupa care se unge cu oul batut ,se presara susan, mac sau cascaval,  se taie fasii si se rasucesc in forma de spirala sau cum doriti voi.... Se coc intr-o tava unsa aproximativ 15 - 20 minute. Sunt delicioaseeeeee si usor de facut ! Mersi...

Lapte de pasare

In Dulciuri la 21 Oct 2010

Se bat albusurile cu 100 g zahar pana cand se face o spuma tare. Se pune laptele pe foc impreuna cu 50 g zahar si zaharul vanilat. Cand incepe sa fiarba laptele se ia cu o lingura din spuma de ou si se pune in lapte. Nu se pun multe, astfel incat sa ai loc pentru a le intoarce de pe o parte pe...

Negresa cu ciocolata

In Prajituri la 11 Oct 2010

Intr-un vas, se amesteca cu telul apa, uleiul, praful de sare, cacaua si zaharul. Se adauga esentele, faina, praful de copt si se omogenizeaza totul foarte bine. Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina, se toarna compozitia si se introduce in cuptor pentru o ora, la foc potrivit....

Galuste de cartofi cu pesmet si pulpe de pui

In Mancaruri cu carne la 9 Oct 2010

Se prepara galustele : se pun cartofii cu coaja la fert in apa cu sare. Painea se taie cubulete si se prajeste intr-o tigaie de teflon in putin unt. Dupa ce cartofii au fiert se trec sub un jet de apa rece si se curata., se preseaza si se lasa la racit. Cand sunt reci, se adauga oul, sare si...

Orez cu pesmet si zahar

In Dulciuri la 9 Oct 2010

Se fierbe orezul. Intre timp se pune intr-o tigaie de teflon putin unt si pesmet sa se prajeasca . Cand orezul este fiert se amesteca cu pesmetul si se presara zahar pudra. Pofta buna !

Afisate 1 - 30 din 43 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Gemeni

Iti schimbi religia cum isi schimba altii sosetele si esti dependent de tehnologie. Iti pasa putin spre deloc de parerea altora. Ei sunt doar muritori de rand care nu au vazut niciodata interiorul unei nave extraterestre. Tu ai fost adus pe aceasta planeta sa ne mantuiesti de pixuri si creioane intru slava vesnica a Sfantului iTouch, iPad, iMouse, admin!

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]