Lily_Musat

1

Bucataras
incepator

Oltenita

Bucataras din 03.06.2009

RETETE126
PRIETENI14
Retete

Tort cu spuma de vanilie si crema ganache

In Torturi la 27 Iun 2011

Etape prepararii blatului de cacao: Separam albusurile de galbenusuri.  Albusurile se bat bine cu zaharul tos, cu zaharul vanilat si un praf de sare. Se incorporeaza pe rand si galbenusurile, dupa care se pun nucile macinate. Faina, cacaoa și praful de copt amestecate in...

Biscuiti iepurasi, mielusei si floricele de Pasti

In Prajituri la 19 Apr 2011

Amestecati toate ingredientele cu o lingura, apoi cu mana pana se incorporeaza toate. Apoi, aluatul il inveliti in folie si il dati 30 minute la frigider. Intindeti o foaie de cca. 0.50 mm si taiati cu ce forme aveti.Eu am avut de iepuras, miel si floricica. Puneti biscuitii intr-o tava...

Biscuiti cu parmezan pentru Iepuras

In Aperitive / Garnituri la 13 Apr 2011

Se amesteca toate ingredientele, se formeaza o bila de aluat, se lasa la odihnit 20 minute in frigider apoi se intinde de cca 5 mm pe baza de lucru si se decupeaza diferite forme. Biscuitii se coc in cuptorul preincalzit la 180 grade, pe gratarul din mijloc pentru aproximativ 15 minute....

Prajitura Miel de Pasti

In Prajituri la 4 Apr 2011

Ouale le punem intr-un bol, adaugam zaharul tos si zaharul vanilat si le mixam bine. Adaugam uleiul de palmier (unt) si mixam in continuare. Optional eu am pus si coaja de la o lamaie fin razuita. Adaugam si faina, care a fost amestecata cu praful de copt. Aluatul rezultat il punem cu o...

Cornulete cu portocala si lamaie

In Prajituri la 23 Mar 2011

Untul trebuie sa fie moale, eu l-am bagat 30 de secunde la cuptorul cu microunde. Amestecati untul cu oul si zaharul, puneti coaja rasa de la o lamaie si de la o portocala, apoi faina si la sfarsit esenta de lamaie. Eu am pus cu ajutorul unei spatule compozitia in forma teflonata pentru...

Fitofag cu garnitura de cartofi natur

In Peste la 22 Mar 2011

Cartofii ii taiati cuburi, adaugati legumele si ceapa rosie taiata rotund. Le amestecati cu putina sare, pe deasupra turnati 2-3 linguri de ulei de masilne si le bagati la cuptor. Bucatile de fitofag se dau cu sare si se introduc la cuptor, circa 40 de minute la 200 de grade, pe gratarul al...

Sufle de urzici

In Aperitive / Garnituri la 17 Mar 2011

Urzicile trebuiesc spalate in 5-6 ape cana cand apa curge curata si curatate de impuritati. Dupa ce le-am oparit in apa cu sare timp de 15 minute, urzicile le lasam sa se raceasca, apoi le punem intr-un blender si le pasam. Intr-o tigaie topim untul, adaugam faina si laptele si amestecam bine...

Rulada cu gem de gutui

In Prajituri la 16 Mar 2011

Faina o puneti intr-un vas si faceti la mijloc un loc. Separat frecati drojdia cu doua lingurite de zahar si putin lapte, pana se lichefiaza, exact ca in imagine. Turnati drojdia lichefiata in castronul cu faina, adaugati pe rand ouale, laptele, untul, uleiul, zaharul vanilat, romul si sarea si...

Tarta cu prune

In Prajituri la 14 Mar 2011

Faina se pune intr-un bol. Se face la mijloc o gaura si se pune untul, care trebuie sa fie foarte moale, zaharul, un ou si sare. Se amesteca cu telul, apoi cu o lingura. Intindeti o foaie cat aveti tava (eu am tava de 30cm cu 30 cm, patrata). Cuptorul il setati la 150 de grade. Dupa ce a...

Muffins-Chifle cu seminte de in

In Piine la 14 Mar 2011

Am facut coca pentru chifle la masina de paine. Programul 8 Dough care dureaza 1:30h. Laptele se amesteca cu drojdia care a fost dizolvata cu zaharu.Se pun in vasul la masina de paine, se adauga faina si sarea. Dupa ce am selectat programul pentru coca, dupa 1:30h scoatem coca din masina de...

Mamaliguta la cuptor garnisita cu branzica, oua si ficatei

In Mancaruri cu carne la 14 Mar 2011

Se face o mamaliga mai moale. Se unge cu unt o forma termorezistenta si se pune un strat subtire de mamaliga. Se intinde usor cu o lingura. Se pune un strat de branza de burduf sau telemea, unt, apoi iarasi mamaliga, smantana, unt. Ultimul strat trebuie sa fie de mamaliga. Ouale se bat cu...

Piadine de mamaliga

In Piine la 14 Mar 2011

Sfaramitati mamaliga cu mainile. Adaugati treptat faina si framantati pana se incorporeaza toata in mamaliga si nu mai se lipeste de maini. Din aluatul rezultat faceti bile de aproximativ 35 de grame fiecare. Intindeti fiecare biluta de aluat cu vergeaua, punand faina tot timpul sa nu se...

Cornuri fragede pentru un mic dejun delicios

In Piine la 11 Mar 2011

Faina se amesteca cu sarea. Drojdia se freaca cu zaharul pana cand devine lichid ( o sa vedeti cum se topeste drojdia in timp ce o amestecati cu zaharul- eu am folosit o furculita). Dupa ce s-a lichefiat, adaugati 4 linguri de lapte cladut si mai amestecati putin. In bolul cu faina faceti o gaura...

Chec marmorat

In Prajituri la 11 Mar 2011

Untul, care trebuie sa fie moale (eu l-am bagat la cuptorul cu microunde la 800 W timp de 20 de secunde), se amesteca cu 200 de grame de zahar (din totalul de 250 de grame), impreuna cu cele doua plicuri de zahar vanilat. La inceput folositi o lingura de lemn, apoi mixerul, pentru a nu improsca...

Paine regala cu lapte si seminte de in

In Piine la 9 Mar 2011

Am facut coca pentru paine la masina de paine. Programul 8 Dough care dureaza 1:30h. Dupa ce a crescut coca pana sus la cuva, am scos-o din cuva, am intins-o pe blatul de lucru si am impartit-o in 3. Fiecare parte am intins-o cu vergeaua, am rulat-o si am impletit in 3. Am pus painica in...

Prajitura cu alune si morcovi

In Prajituri la 9 Mar 2011

Se toaca la robot alunele impreuna cu morcovii, pana devin o masa compacta si se maruntesc bine. Se bat cu mixerul ouale cu zaharul, pana cand se obtine o crema, se adauga faina care a fost amestecata in prealabil cu praful de copt, se adauga uleiul putin cate putin, apoi se adauga morcovii cu...

Varza calita cu carnati semiafumati si stelute de mamaliga

In Mancaruri de legume la 4 Mar 2011

Se caleste ceapa intr-o oala cu ulei, se toaca varza marunt (inainte o spalam bine sa nu fie sarata) si se adauga peste ceapa calita, se acopera cu un capac, pe foc mic si se lasa sa se inabuseasca aproximativ 1 ora. Dupa ce sa fiert 1 ora, adaugam cimbrul, piperul, mararul si sucul de rosii si...

Prajiturica cu visine din compot

In Prajituri la 4 Mar 2011

Inainte cu o ora se scot samburii de la visine si se lasa intr-o strecuratoare la scurs. Prima data separati ouale. Albusurile se bat spuma cu jumatatea de lingurita de sare. Faina o amestecati cu praful de copt. Untul, care trebuie sa fie moale, se amesteca cu ajutorul unei spatule cu...

Briose cu morcovi si nuci

In Prajituri la 25 Feb 2011

Se toaca la robot nucile impreuna cu morcovii, pana cand se amesteca bine si se dau de-o parte.Se bat cu mixerul ouale cu zaharul, pana cand se obtine o crema, se adauga faina care a fost amestecata in prealabil cu praful de copt, se adauga uleiul putin cate putin, apoi se adauga morcovii cu...

Desert fursecuri fragede

In Prajituri la 25 Feb 2011

Untul se amesteca cu zaharul, se adauga oul si treptat faina, zaharul vanilat, sarea si se omogenizeaza compozitia. Cu compozitia rezultata se umple presa pentru fursecuri, se pune forma dorita si se spriteaza biscuitii direct pe tava de copt, neunsa. Este foarte important sa NU ungeti tava cu...

Strudele cu foi de casa

In Prajituri la 22 Feb 2011

Cum facem ciulamaua: Se amesteca uleiul cu faina intr-o craticioara, se pun pe foc amestecand intruna, pana fac balonase, apoi se lasa sa se raceasca. Pregatim aluatul pentru strudele cat timp se raceste ciulamaua. Cum facem aluatul: Se pregateste un aluat din ingredientele de mai...

Desert briose cu gem de prune

In Prajituri la 22 Feb 2011

Se pun intr-un castron iaurtul, zaharul, ouale, coaja de lamaie, coaja de portocala si esenta de lamaie. Se amesteca bine cu mixerul pana se topeste zaharul. Faina pe care am amestecat-o cu praful de copt in prealabil, o adaugam in aceasta compozitie, treptat, amestecand cu mixerul pana se...

Cozonac Gugelhupf

In Prajituri la 18 Feb 2011

Am facut coca la masina de paine, am amestecat toate ingredientele lichide, le-am pus in cuva, dupa care am adaugat faina. Am lasat masina sa mixeze ingredientele pana cand ma avertizat sonor sa pun rahatul si stafidele. A durat 1:30 minute pana s-a dospit si a crescut asa cum trebuie....

Tarta coronita cu carne si seminte de in

In Aperitive / Garnituri la 15 Feb 2011

Am facut aluatul la masina de paine. A durat 1:30 h. Intre timp am pregatit compozitia: Se caleste ceapa tocata, se adauga carnea tocata, morcovul si condimentele. Se lasa sa se raceasca bine, apoi se adauga gogosarii, patrunjelul tocat si oul batut. Amestecam bine.Se intinde aluatul cu un...

Banuti italienesti cu lamaie si gem de prune

In Prajituri la 10 Feb 2011

Punem intr-un castron oul, zaharul, uleiul de palmier, esenta de lamaie, zaharul vanilat si le mixam bine, adaugam si faina, amestecam ingredientele si dam la frigider copozitia pentru cca 2 ore. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt punem aluat pe care il facem in palme ca niste bilute si il...

Briose cu iaurt si sirop de minole

In Prajituri la 8 Feb 2011

Aluatul de briose: Se amesteca iaurtul si ouale cu zaharul apoi se bat cu mixerul pana se dizolva zaharul complet, se adauga coaja de lamaie, uleiul treptat, faina amestecata cu praful de copt si se mixeaza bine pana se incorporeaza ingredientele bine. Am facut majoritatea brioselor fara...

Chifle cu susan si mac

In Mancaruri de post la 4 Feb 2011

Eu am facut coca pentru chifle la masina de paine. Programul 8 Dough care dureaza 1:30h. Laptele se amesteca cu drojdia bine, cu zaharul,sarea si cu untul topit in prealabil la cuptorul cu microunde la 800w cca 30 secunde. Se pun in vasul la masina de paine si se adauga si faina. Dupa ce am...

Pandispan cu nuca si cacao

In Prajituri la 4 Feb 2011

Batem cu mixerul albusurile spuma, adaugam zaharul si mixam in continuare, dupa ce devine mai vascoasa compozitia adaugam galbenusurile, uleiul si faina. Continuam sa mixam pana se amesteca bine ingredientele. Pregatim o tava tapetata cu hartie de copt, punem jumatate din compozitia obtinuta...

Pasta de mititei facuta in casa

In Mancaruri cu carne la 1 Feb 2011

Punem oasele la fiert in apa, sa fiarba bine, apoi strecuram zeama de oase si o lasam la racit. Dupa ce preparam pasta de mici incorporam si zeama.Tocam carnea de miel si de vita, o trecem de 3 ori cel putin prin masina de tocat impreuna cu seul de oaie sa se toace bine.Stingem bicarbonatul de...

Frunze de ciocolata

In Torturi la 1 Feb 2011

Se topeste ciocolata in bain-marie. Frunzele care au fost spalate si uscate se ung cu pensula PE DOSUL FRUNZEI cu ciocolata in 2 straturi. Se lasa sa se raceasca ciocolata dupa primul strat. Dupa ce s-au uns cu ciocolata frunzele, le bagam la frigider pe o farfurie intinsa sa se intareasca....

Afisate 1 - 30 din 126 retete    
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]