Sidy

4

Bucataras
grozav

ORADEA

Bucataras din 15.02.2010

RETETE684
PRIETENI331
Retete / Supe/Ciorbe

Supa de gulioare cu galuste

In Supe la 14 Mai 2013

Curatam gulioarele si zarzavatul si ceapa verde, apoi le taiem. In doua linguri de ulei tragem la tigaie cuburile de morcovi.  Intr-o oala punem morcovii, ceapa , patrunjelul radacina si gulioarele taiate fasii. Adaugam apa necesara - cam 3,5-4 l - asezonam si lasam sa fiarba...

Ciorba de miel reteta cu smantana si lamaie

In Ciorbe la 7 Mai 2013

Curatam zarzavatul si ceapa. Zarzavatul il dam pe razatoarea mare, ceapa o lasam intreaga. Carnea o portionam potrivit . Morcovii ii tragem putin la tigaie , pentu o culoare frumoasa data ciorbei. Punem carnea la fiert in apa cu sare, cand clocoteste o spumuim. Adaugam apoi...

Supa gulas

In Supe la 26 Apr 2013

Dezosam carnea si o taiem bucatele. Curatam cartofii si ii taiem in felii potrivite. Morcovii si patrunjelul curatati ii taiem rondele. Ceapa curatata se taie julien. Punem o lingura cu untura la topit intr-o oala in care vom face supa, cane e gata adaugam ceapa si o sotam. Adaugam...

Ciorba greceasca de pui

In Ciorbe la 16 Apr 2013

Curatam ceapa, morcovul ,telina , rosia si patrunjelul, apoi le taiem dupa preferinta.Zarzavatul l-am dat pe razatoarea cu gauri mari. O parte din morcov am tras-o putin la tigaie ca ciorba sa aiba o culoare frumoasa. Punem la fiert carnea de pui in apa cu sare si cand fierbe, inlaturam...

Supa de mix de fructe

In Supe la 22 Mar 2013

Punem compoturile, cu zeama cu tot, intr-o oala. Adaugam sarea, cuisoarele si 2, 5 l apa. Lasam sa fiarba la foc moderat 10-15 minute.Vara cand facem supa din fructe proaspete , lasam sa fiarba pina cand acestea sunt bine fierte. Pragul de budinca il amestecam bine cu 2 linguri cu smantana...

Supa de spanac

In Supe la 20 Mar 2013

Supa aceasta se poate face su spanac congelat cum am avut eu sau cu spanac proaspat.Daca este proaspat, prima data se rup coditele apoi se spala bine de tot si se rup frunzele cu mana. Daca o faceti cu spanac congelat( eu am facut cu cel de la Casa Taraneasca- mi se pare ca este cel mai bun)nu...

Supa de linte rosie

In Supe la 17 Mar 2013

Curatam legumele , iar lintea o spalam bine sub un jet de apa, apoi o lasam la scurs. Ceapa o tocam marunt , iar zarzavatul il radem pe razatoarea cu gauri mari. Punem uleiul la incalzit intr-o oala , adaugam ceapa si o tragem putin in ulei, adaugam morcovul ras si apoi apa necesara....

Supa de fasole verde

In Supe la 4 Mar 2013

Curatam zarzavatul si ceapa, le spalam si le scurgem bine de apa. Zarzavatul il taiem cubulete, ceapa o lasam intreaga.Rosiile spalate le taiem feliute. In doua linguri cu ulei sotam morcovii pina uleiul capata o culoare frumoasa galbena. Adaugam toate celelalte ingredientele si apa...

Ciorba ungureasca de conopida

In Ciorbe la 28 Feb 2013

Curatam zarzavatul, il spalam si il taiem cubulete.Conopida o curatam de frunze si o rupem buchetele. Ardeiul si usturoiul le tocam marunt, la fel frunzele de patrunjel verde. Oasele le punem la fiert in apa cu sare cam o ora.Le spumam apoi strecuram supa separat.Carnea fiarta o dezosam si...

Ciorba ungureasca cu galuste din cartofi

In Ciorbe la 20 Feb 2013

Cartofii ii curatam , ii taiem cuburi si ii punem sa fiarba in apa cu sare.Dupa ce au fiert, ii strecuram , dar nu aruncam  apa de pe ei , o pastram iar pe ei ii lasam sa se raceasca. Curatam ceapa si o taiem julien, apoi o sotam in putin ulei incalzit ,un minut.Adaugam pasta de ardei si...

Ciorbă rădăuțeană

In Ciorbe la 14 Feb 2013

Curatam zarzavatul si il spalam.  Pieptul de pui il curatam de piele si-l spalam, apoi il punem la fiert cu putina sare in 4 l de apa. Cand fierbe il spumuim atat cat este necesar, apoi adaugam legumele taiate, condimentam si lasam sa fiarba pana cand carnea se desprinde de pe oase, la...

Ciorba pescareasca cu zeama de varza

In Ciorbe la 6 Feb 2013

Zarzavatul se curata se spala si se sterge cu un servet de hartie.Apoi se rade pe razatoarea mare sau se taie cuburi mici. Morcovul razuit il sotam in cele 2 linguri de ulei pina lasa din culoarea lui portocalie, sa-i dea o fata ciorbei. Adaugam apoi si celelalte legume razuite sau taiate...

Supa Imperiala de curcan

In Supe la 21 Ian 2013

Intr-o oala, se pune la fiert carnea de curcan, cu putina sare si se fierbe la foc mic,apoi se spumeaza, chiar de mai multe ori pentru a fi cat mai clara, limpede. Adaugam zarzavatul curatat, spalat si taiat in doua sau in patru, depinde cat este de mare.Condimentam si adaugam  cateii de...

Ciorba taraneasca cu scarita

In Ciorbe la 27 Oct 2012

Punem scarita taiata potrivit, la fiert, intr-o oala cu apa si lasam sa fiarba cateva clocote, iar dupa aceea adunam spuma formata.  Morcovii se dau pe razatoarea cu gauri mari, se pun la sotat in doua linguri ulei  pentru cateva minute ,pana morcovul isi schimba culoarea. Amestecati...

Ciorba de praz cu iaurt

In Ciorbe la 26 Oct 2012

Prazul se spala bine si se taie rondele. Morcovul se curata si se rade pe razatoarea cu gauri mici si se caleste putin in ulei,pina lasa o culoare portocalie. Cartofii ii curatam si ii taiem cubulete. Ceapa o curatim si o lasam intreaga. Dupa ce morcovul s-a calit , adaugam ci...

Ciorba taraneasca de legume

In Ciorbe la 14 Oct 2012

Se curata ,se spala si se taie marunt toate legumele. Se pune apa necesara intr-o oala si se adauga legumele, sare si piper.Punem cimbrul si leusteanul si lasam sa fiarba bine toate legumele. Cand sunt gata fierte adaugam zerul si stingem focul. Deasupra se presara frunze verzi de...

Ciorba de conopida cu macris

In Ciorbe la 13 Oct 2012

Oasele se pun la fiert in apa cu sare si se spumeaza. Se curata zarzavatul si ceapa si se calesc in putin ulei, morcovul si ceapa.  Se adauga apoi celelalte legume, se potriveste de sare si piper .  Cind sunt aproape fierte legumele se adauga macrisul spalat si curatat....

Ciorba de zarzavat

In Ciorbe la 12 Oct 2012

Se curata legumele iar radacinoasele se taie rondele. Pentru culoare, morcovii impreuna cu ceapa taiata marunt se calesc in putin ulei. Se adauga si celelalte legume si se adauga apa, sare, piper.Lasam sa fiarba cam 3-40 de minute, apoi adaugam borsul. Cind sunt toate legumele fierte,...

Supa de ghebe

In Supe la 11 Oct 2012

Se curata si se taie marunt toate legumele. Ghebele mele au fost congelate. In doua linguri ulei de masline pe pun morcovii si prazul si se soteaza bine cateva secunde. Adaugam celelate legume si apa necesara.Asezonam supa si lasam sa fiarba la foc mic pina sunt fierte toate legumele....

Ciorba a la grec cu conopida

In Ciorbe la 11 Oct 2012

Carnea (cu oasele) se pune la fiert in apa cu sare. Dupa ce da in clocot se aduna spuma de deasupra si se indeparteaza. Zarzavatul de taie fideluta ,mai putin ceapa care se lasa intreaga( la sfarsit se scoate din ciorba si se arunca). Dupa ce s-a spumuit ciorba, adaugam tot zarzavatul , apa...

Ciorba de dovlecei

In Ciorbe la 10 Oct 2012

Se curata dovleceii, se taie pe lungime si  se scot samburii.Dam pe razatoarea cu gauri mari, pulpa dovleceilor. Curatam ceapa si o taiem felii oblice, rosia o taiem cubulete, la fel ardeiul gras. Intr-o oala sotam in uleiul incalzit ceapa, ardeiul si apoi rosia, 5 minute , amestecand...

Ciorba de mazare cu galuste

In Ciorbe la 30 Sep 2012

Curatam morcovii de coaja , ii spalam si apoi ii taiem rondele.Punem 2 linguri de ulei la incins in care vom sota feliile de morcov ,pentru a obtine o culoare placuta galbena, a ciorbei. Intr-o oala de 4 l punem morcovii sotati, ceapa curatata lasata intreaga( dupa ce a fiert o putem...

Supa de fructe

In Supe la 22 Iul 2012

Se curata merele si se taie feliute. Intr-o oala punem visinele si gutuile din compot cu sirop cu tot. Adaugam feliile de mar si apoi apa , cuisoarele, scortisoara si sarea.Lasam sa fiarba toate fructele vreo 10 minute. Galbenusul il amestecam cu smantana si su praful de budinca. Adaugam un...

Bors din ciuperci pleurotus

In Ciorbe la 22 Iul 2012

Ciupercile spalate se taie felii subtiri. Legumele se curata si se taie marunt. Ceapa se lasa intreaga. Morcovii si gogosarul se inabusa in doua linguri cu ulei in oala de ciorba. Adaugam apoi toate legumele , apa necesara sare si piper. Usturoiul curatat il dam prin presa si il adaugam la...

Ciorba ardeleneasca de varza dulce cu costite

In Ciorbe la 30 Iun 2012

Curatam morcovul si ceapa si le taiem felii. Varza o taiem marunt, patratele cu latura de 1-1,5 cm. Costita o taiem bucati si o punem la fiert intr-un litru de apa, o lasam asa vreo 30 de minute. Intr-o oala in care am pus doua lingurite cu ulei sotam morcovul si ceapa, apoi adaugam apa...

Supa ungureasca de pui

In Supe la 13 Apr 2012

Se curata zarzavatul , se spala bine si se taie in 4 morcovii , patrunjelul radacina si rosia . Gulia si telina se taie felii.Frunzele de varza se lasa intregi la fel ca si cateii de usturoi.Ceapa se lasa intreaga. Pulpele spalate ,se pun la fiert in apa cu sare, se spumuiesc apoi se adauga...

Ciorba ardeleneasca de varza

In Ciorbe la 13 Apr 2012

Sunca taiata felii se pune la fiert impreuna cu ceapa curatata, cimbru, vegeta si pasta de gogosari. Varza o taiem in cubulete de 2x2 cm si cand sunca este fiarta de jumatate adaugam varza , completam cu apa si asezonam, daca mai este nevoie. Cand toate sunt fierte bine , stingem focul si...

Ciorba de cartofi cu sunca afumata

In Ciorbe la 12 Apr 2012

Se curata ceapa si usturoiul si se taie usturoil marunt.Ceapa se lasa intreaga( la sfarsit, dupa ce a fiert se arunca). Rosia se taie feliute, la fel ca sunca afumata. Sunca se pune la fiert intr-o oala. Cartofii se curata, se spala si se taie cubulete. In cratita punem apoi ceapa,...

Ciorba de varza acra cu afumatura

In Ciorbe la 9 Mar 2012

Se pune afumatura( oase garf si carnati) la fiert circa 30 de minute.Adaugam pasta de gogosari ,varza murata taiata fideluta peste aproximativ 4-4.5 l apa. Lasam sa fiarba. La sfarsit se adauga cimbru si se potriveste de sare. Cu 10 minute inainte de a fi gata adaugam zeama de varza,...

Ciorba de leurda

In Ciorbe la 28 Feb 2012

  Leurda de spala si se rup frunzele in doua. Intr-o cratita se incinge putin ulei, se sparge peste el un ou, se invarte repede cu lingura de lemn pina se intareste oul si se adauga apa necesara ciorbei.  Punem leurda sa fiarba in apa cu ou, potrivim gustul de sare si piper....

Afisate 1 - 30 din 78 retete    

Postari recente

publicat la 05.03.2016

Prevenirea cancerului

publicat la 28.02.2016

Reglarea tensiunii arteriale

publicat la 24.02.2016

Detoxifierea rinichilor

Horosmopul tau de astazi:

Taur

Patru drumuri la atelier cu televizorul în spate doar ca să afli că, de fapt, ţi-au tăiat cablul? E tardiv să verifici dacă nu cumva ţi-ai pus şosetele invers.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 15

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]