4 variante de unt aromat pentru friptura la gratar

Postat de Lau in Alimente pe 17 Iul 2011, 21:43

4 variante de unt aromat pentru friptura la gratar

Mai întâi prepară untul

Se scot 100g de unt de la frigider şi se lasă timp de o oră la temperatura camerei să se înmoaie. Aroma este cheia, astfel că alegeţi unt fără sare sau cu un conţinut redus de sare. Se amestecă bine untul cu o lingură de lemn până devine cremos şi moale, apoi se adaugă aromele preferate de mai jos.

Se pune compoziţia pe o foaie de pergament sau pe o folie de plastic, se rulează şi se sigilează la capete. Poate fi păstrat la frigider timp de 3 zile sau la congelator timp de o lună.

Patru arome pentru unt

Unt şi pătrunjel
Se amestecă 2 linguri de pătrunjel tăiat mărunt şi 1 căţel de usturoi zdrobit cu untul. Se presară puţină sare de mare, în caz că folosiţi unt fără sare.

Busuioc, parmezan şi roşii
Se amestecă 4 linguri cu vârf de parmezan ras, 8-10 frunze de busuioc, tăiate mărunt şi 1 lingură de roşii uscate, tăiate fin cu unt.

Chilli, coriandru şi lime
Se amestecă coaja rasă a unui lime, ½ de ardei roşu chilli, curăţat de seminţe şi tăiat mărunt şi 2 linguri de coriandru tăiat mărunt cu unt. Se presară sare de mare fină, în caz că folosiţi unt fără sare.

Hrean şi arpagic
Se adaugă 2 linguri de cremă de hrean, 6 boabe de piper negru măcinat, puţină sare fină de mare şi 2 linguri de arpagic, peste unt.

sursa: www.goodfood.ro

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii (0)

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!