Hrana sanatoasa invinge oboseala

Postat de RadaMateescu in Alimente pe 7 Noi 2012, 13:39

Hrana sanatoasa invinge oboseala

In ziua de azi, oboseala poate fi cauzata de mai multe motive: prea multa munca sau prea multa distractie, hrana nepotrivita, lipsa orelor necesare de somn. Iata cateva sfaturi care sa te ajute sa invingi oboseala.

 

Lipsa unui mod de hranire sanatos si a celor 7-8 ore de somn pe noapte, cat este necesar pentru organism, pot duce la oboseala. Stresul cotidian, indatoririle de la serviciu si cele de acasa te storc de puteri, iar oboseala este semnalul clar pentru un consum foarte mare de energie.

Rezolvarea problemelor legate de oboseala nu se afla, cum cred unii, in vitamine sau minerale de sinteza care pot fi procurate de la farmacii pentru sume piperate si care sunt lipsite de eficienta de cele mai multe ori. Solutia pentru eliminarea oboselii este reprezentata de o alimentatie corect aleasa, sanatoasa care poate reda oricui pofta de viata si sporul in activitatile de zi cu zi.

In primul rand, este necesara stabilirea unui program al orelor de masa si servirea unei mese calde in fiecare zi. Este perfect normal sa obosesti si sa nu mai fi capabil sa faci fata obligatiilor zilnice, in cazul in care te hranesti pe fuga cu gustari de la fast food si daca bei bauturi energizante care, in cazul exceselor, au efectul invers celui scontat.

Ai fi uimit sa aflii ca, spre deosebire de alte mancaruri de genul fast food, pizza poate constitui o dieta de-a dreptul sanatoasa, reprezentand un fel de mancare plin de substante nutritive. S-a dovedit faptul ca o pizza gatita cu ulei de masline, sos de rosii, legume si grau integral scade risul de hipertensiune si previne atacul de cord.

Dupa o zi obositoare de munca in care ultimul lucru de care mai esti in stare e sa iti prepari o cina copioasa, livrarea de pizza la domiciliu este modul cel mai ieftin, mai rapid si mai placut ca sa te bucuri de o pizza gatita perfect, gustoasa si sanatoasa, in acelasi timp. Platforma online PizzaLivrare.ro reprezinta modul cel mai simplu pentru a-ti comanda mancarea acasa, indiferent de orasul in care locuiesti.

Dimineata, iti poti prepara acasa o bautura din citrice, energizanta si naturala. Tot ce iti trebuie este un grapefruit, o portocala, o jumatate de lamaie si un storcator de fructe. In acest fel, te poti bucura de o bautura proaspata si cu adevarat naturala, spre deosebire de sucurile de la supermarket pline de conservanti deloc sanatosi.

 

Pentru un sistem imunitar puternic care iti apara organismul de infectiile sezonului rece, este recomandat sa consumi zilnic iaurt.

Este foarte important sa stii ca toate fructele contin vitamina C, un puternic antioxidant care iti protejeaza organismul de infectii, prevenind, totodata, bolile degenerative, anumite tipuri de cancer sau bolile cardiovasculare.

Fructele mai sunt bogate in apa, minerale, celuloza si vitamine, avand proprietati laxative, diuretice si mineralizante.

Mai mult, fructele inlocuiesc dulciurile atat de nesanatoase din cauza continutului ridicat de zahar sau, cel putin, iti potolesc pofta de ceva dulce, pofta care se manifesta cu precadere in zilele foarte stresante din cauza volumului ridicat de munca.

Datorita continutului ridicat de apa din compozitia lor, fructele pot fi, de asemenea, consumate si in loc de apa. Apa continuta in fructe este una speciala, plina de saruri minerale si de vitamine. Fructele nu ingrasa, nu fac rau si pot fi folosite in cura de slabire.

Fiind extrem de bogate in proteine, vitamina E, acizi grasi, magneziu, fibre si antioxidanti, nucile sunt considerate alimentele ideale in lupta contra oboselii.

Stresul antreneaza eliminarea magneziului din organism prin urina si, de aceea, este important ca, zilnic, sa consumi alimente bogate in magneziu, alimente precum cartofii, sfecla rosie, migdale, banane, legume de culoarea verde inchis.

Rezervele de fier din organism pot fi refacute consumand, macar o data pe saptamana, carne rosie de vita sau de oaie sau ficat si cat de des se poate peste, oua si legume u frunze verzi.

Hranindu-te sanatos si adoptand o disciplina a meselor pe tot parcursul zilei, nu vei ajunge sa ai nevoie de medicamente din cauza surmenajului, zicala „e mai usor sa previi decat sa tratezi” gasindu-si sensul cu adevarat.

Comentarii (0)

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!