cismaru_nicoleta

1

Bucataras
incepator

Nurnberg

Bucataras din 16.01.2011

RETETE40
PRIETENI31
Retete

Budinca de paste colorate cu ton

In Paste la 16 Mar 2011

Am pus pastele la fiert,apoi le-am scurs bine de apa Intr-o oala incapatoare am pus untul la calit cu ceapa si faina.Am luat de pe foc si am adaugat laptele,si am pus inapoi pe foc pana a fiert. Apoi am pus mustarul,frunzele de patrunjel maruntite,tonul scurs de suc si taiat bucatele...

Chiftelute patratoase

In Aperitive / Garnituri la 16 Mar 2011

Nu am masina de tocat carne,ca s-a stricat de la a 2 utilizare...deh...mi-a trebuit pe curent... Asa ca peste carne am adaugat prima data ouale,am omogenizat bine de tot Apoi am pus ceapa si usturoiul date prin blender,condimentele,frunzele de rozmarin maruntite si am amestecat totul bine.....

Chec aperitiv de post

In Mancaruri de post la 16 Mar 2011

Pai e foarte simplu.. Am oparit toate legumele taiate rondele si le-am pus pe un servet la scurs Faina am amestecat-o cu laptele,putina sare si un vf de cutit natriu..am omogenizat bine si am pus in tava de chec fara sa o tapez cu nimic,la cuptorul preincalzit pret de aprox 10 minute sa...

Supica de pui cu multe galuste

In Supe la 16 Mar 2011

Am curatat legimele,le-am taiat fasii si le-am pus la fiert alaturi de spatele de pui. Cand spatele a fost fiert,am l-am scos pe o farfurie,am strecurat supa de surplusul de grasime si am pus-o din nou la fiert Intre timp am pus ouale intr-un castronel cu un vf de cutit de sare si unul de...

Ciorbita de inimi

In Supe/Ciorbe la 13 Mar 2011

Legumele le-am curatat,spalat si pus la calit in 3 linguri ulei masline si 50 ml apa Apoi am adaugat si inimioarele.am calit timp de 3-4 min dupa care am pus apa peste si am dat la fiert Cand legumele au fost gata am pus sare si piper,curry si cateva frunze de leustean uscat...si gata,,,...

Sufleul minunat

In Aperitive / Garnituri la 13 Mar 2011

Am curatat toate legumele,brocolii l-am desfacut buchetele si le-am dat intr-un clocot,apoi le-am pus la stors intr-o strecuratoare Germeni i-am spalat bine si i-am calit intr-o craticioara intr-o lingurita unt si o canuta de 50 ml de apa,pana scade bine apa.Poi l-a strecurat pe un servet de...

Clatite pufoase reteta cu cacao

In Dulciuri la 13 Mar 2011

Clatite pufoase reteta Eu am pus prima data faina,praful de copt,zaharul vanilat,sarea,cacao Am amestecat bine de tot aceste ingrediente uscate dupa care am adaugat ouale,am mixat,apoi iaurtul,am omogenizat bine,apoi am pus esentele si am dat la rece cam 20 min(ca nu am mai avut rabdare)...

Mic dejun delicios

In Aperitive / Garnituri la 5 Mar 2011

Foarte simplu.Se intinde foaia de foietaj,se taie patratele,se pun carnaciorii taiati,se fac ca si cornuletele se ung cu galbenus de ou,si se dau la cuptorul preincalzit(eu am pus la 200 grade maxim 20 minute) Buchetelele de broccoli le-am pus la fiert,in 2-3 clocote intr-o apa unde am pus...

Supa crema de rosii

In Mancaruri de post la 27 Feb 2011

Am pus la fiert morcovul,frunza de varza si radacina de patrunjel in 2 cani apa. Am calit ceapa in 2 lg ulei de masline unde am adaugat pulpele de rosii decojite(le-am inabusit apoi le-am decojit) Cand rosiile cu ceapa s-au amestecat bine cu o lg de lemn,am trurnat peste supica rezultata...

Supa crema de broccoli

In Supe/Ciorbe la 27 Feb 2011

Am pus broccoli la fiert cu pastarnacul.Dupa ce a dat cateva clocote l-am pasat cu blenderul. Intr-o oala am pus ceapa alaturi de o feliuta unt Am scos pastarnacul din supa(si l-am papat..:))..) Dupa ce am pasat bine broccoli l-am pus inapoi in supica si am mai lasat la fiert Intr-un...

Desert imbatator

In Dulciuri la 27 Feb 2011

Am inmuiat piscoturile rupte in 2 in lichiorul de ciocolata unde le-am tinut pret de cateva secunde pt ca lichiorul era foarte ciocolatos Crema mascarpone am amestecat-o cu telul bine bine alaturie de mierea de albine si de un albus de ou pana a iesit o spuma bine omogenizata Intr-un...

Musaca vegetariana

In Aperitive / Garnituri la 26 Feb 2011

Am spalat,curatat si taiat cubulete toate legumele si le-am copt intr-o tigaie teflon cateva minute.Apoi am presarat peste ele o lingurita ulei de dovleac,le-am mai lasat un pic la calit dupa care le-am asezat intr-o oala termorezistenta tapata cu ulei si pesmet. Smantana am amestecat-o cu...

Supa de bere

In Supe la 24 Feb 2011

Se curata legumele se taie cubulete si se maruntesc la blander sau se fierb asa alaturi de 3 cuburi de gaina. intr-un castonel se amesteca bine galbenusurile cu faina si curry Cand cubuletele de legume au fiert se strecoara si se pune iar pe foc,se pune compozitia amestecand continuu iar...

Volkorn Spaghetti cu pui si sos de ardei

In Paste la 23 Feb 2011

Spaghetele se pun la fiert in apa cat cuprinde. cand incepe sa fiarba eu pun 1 lg ulei sa nu se lipeasca intre ele. Ardeiul se coace pe o tigaie teflon pt a se putea decoji. Apoi se baga in blander sa facem pasta. Spagetele se iau de pe foc dupa ce au fiert si strecoara bine,se...

Tiramisu reţetă cu coniac

In Dulciuri la 23 Feb 2011

Tiramisu reţetă cu coniac Asta e a 5 oara cand fac Tiramisu dupa multe retete si e prima data cand imi reuseste crema: galbenusurile se bat cu zaharul praf pana se dubleaza compozitia si se incheaga bine se adauga crema mascarpone si se bate incontinuu cu mixerul la viteza mica apoi...

Pui aromat pe sticla

In Pui la 20 Feb 2011

Am pus intr-o sticla de bere urmatoarea compozitie: apa cu busuioc,ghimbir bucatele marunte,piper,seminte chilli si sare apoi am facut o crema din miere,condimentele de pui si uleiul de maline cu care am uns puiul peste tot l-am "infipt" in sticla si am pus-o intr-o tava tapetata...

Nugat din foi de cereale de orez

In Dulciuri la 20 Feb 2011

Zaharul si mierea se pun la topit intr-o lingura de apa. Cand zaharul si mierea s-a topit se aduga albusurile batute bine spuma in care s-a batut si intaritorul de frisca. Se amesteca bine bine pana se ingroasa compozitia dupa care se adauga zeama de lamaie si stafidele,se amesteca din nou...

Cartofi Harz

In Mancaruri cu carne la 20 Feb 2011

Se spala si se pun la fiert cartofii Cand acestia sunt fierti se decojesc si se taie cubulete marunte,se adauga leberwurt-ul si smanatana ,condimentele,snitlauch-ul si se face un pireu mai vartos.(daca e prea tare compozitia se mai adauga smantana) Se pune intr-o tava inalta tapetata cu...

Ciorbita taraneasca de vitel

In Supe/Ciorbe la 20 Feb 2011

Se spala,se curata si se taie marunt toate legumele. carnita de vita se spala si ea si se taie cubulete mici. Se pun toate la calit in 50 ml ulei,apoi se adauga apa. Cand aproape a fiert se adauga si condimentele,borsul,la urma leusteanul verde(eu nu am avut decat uscat),se da in 2-3...

Salata picanta

In Salate la 20 Feb 2011

Se spala bine si se curata toate legumele Se curata ghimbirul si se da pe razatoare Clementinele se curata de coaja si se partajeaza fiecare feliuta Branzica proaspata(merge si cu cascaval afumat) se taie cubulete Intr-un paharel mic se pun 2 lg otet balsamic,2 lg ulei de masline,sare...

Mancarica de linte si germeni de legume

In Aperitive / Garnituri la 17 Feb 2011

Intr-o oala cu o lingura unt am stors si am pus ceapa rosie tocata marunt,rosiile taiate cubulete, lintea, si firele de oregeno.am lasat pe foc mic pana a mai scazut un pic. Intre timp am spalat cu un jet de apa germenii,i-am pus pe un servetel 3 minunte dupa care i-am stropit cu otet...

Desert delicios

In Dulciuri la 17 Feb 2011

Laptele se pune la fiert,iar cand fierbe se adauga pe rand:mierea(se amesteca pana se topeste),grisul.esentele,zeama de portocala si biscuitii pisati. In tot acest timp se amesteca incontinuu sa nu se prinda.Cand compozitia s-a ingrosat cat de cat,se ia de pe foc si se pune un pic la racit....

Cartofi sarbesti

In Mancaruri de legume la 16 Feb 2011

 Cartofii se taie feliute,dar nu de tot ca sa ramana cartoful intreg. Se ung cu mujdeiul de usturoi,se aseaza intr-o tava tapetata si unsa cu putin ulei si se aseaza pe fiecare cartof o feliuta de unt.. Se pun in cuptorul preincalzit la 250 grade timp de aprox 20 minute,cand s-au...

Gogosi glazurate

In Dulciuri la 15 Feb 2011

Se pregateste drojdia sa se puna la dospit,in 50 ml lapte cald,o lingura de zahar si o lingura de faina. Se topeste pe foc mic mierea impreuna cu untul(sa nu se prinda ). Ouale se amesteca cu mierea si untul topit se adauga drojdia,apoi faina si laptele treptat si se framanta bine pana iese...

Indragostiti din turta dulce

In Dulciuri la 13 Feb 2011

Se topeste untul alaturi de miere si zahar si se amesteca incontinuu sa nu se prinda.Se pune un pic la racit. Intre timp se pune intr-un bol inalt faina,zeama de lamaie,oul deja batut,condimentele si bicarbonatul. Se amesteca aluatul foarte bine sa ramana deva mai vartos,de preferat cu un...

Omuleti din legume umplute

In Mancaruri cu carne la 11 Feb 2011

Carnita se pune la prajit intr-o lingura de ulei,iar cand s-a rumenit un pic se adauga legumele care au fost taiate cubulete si se pun la calit toate la foc mic. Intre timp se oparesc ardeii si varza,dupa care se pun cu gura in jos pe un servet pt a se scurge de surplusul de apa. Cand...

Legume aromate cu sos de ghimbir si rosii

In Mancaruri de legume la 10 Feb 2011

Toate legumele se oparesc la baia de aburi,se taie feliute,fasii sau rondele dupa preferinta alaturi de o lingura de ulei de dovleac si se baga la cuptorul preincalzit,alaturi de germinele de iarna,atat de picante si gustoase(la 200 grade,aprox 15 min) . Ghimbirul se curata de coja, si se...

Ciupercute picante

In Mancaruri cu carne la 6 Feb 2011

Am taiat toate legumele si le-am pus la calit intr-o lingura ulei de masline si o canuta de apa(alaturi de condimente) Intre timp am spalat,am curatat si am pregatit ciupercutele Intr-un castronel am pregatit pasta de usturoi(am macinat usturoiul si l-am adaugat peste smantana amestecand...

Ciocolata de casa duo

In Dulciuri la 5 Feb 2011

este foarte simplu de preparat(multumim laylalala): am impartit ingredientele in 2 parti egale am pus untul cu ciocolata la topit(la baie de aburi) separat laptele la foc cu zaharul sa se topeasca le-am lasat un pic la racit le-am amestecat dupa care am pus esentele(la cea neagra...

Inimioare cu vitamine

In Salate la 5 Feb 2011

Este foarte important cum se prepara broccoli si conopida,ca sa nu isi piarda din efectele miraculoase (eu il consum o data pe saptamana si nu mai am acnee deloc,de mai bine de un an,si multe,multe alte beneficii) el trebuie gatit la baia de aburi sau fiert cel mult 3 minute,dupa care se...

Afisate 1 - 30 din 40 retete    

Postari recente

publicat la 16.05.2013

Dragele mele bucatarese..!!!!

Horosmopul tau de astazi:

Balanta

Te învârți cât mai mult în jurul cozii, doar-doar s-o termina ziua și nu mai e nevoie să mai faci ce trebuie să faci. Nu te îngrijora, nu ești singurul care recepționează greșit vibrația lui Jupiter.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]