diaconta

7

Bucataras
Top-Chef

Baia Mare

Bucataras din 27.07.2010

RETETE722
PRIETENI365
Retete

Desert cornulete fragede (reteta de post)

In Dulciuri la 11 Mar 2018

Am pus o parte din faina (cam 6 linguri), margarina cubulete, apa minerala, otetul, sarea, vanilia si coaja de lamâie. Am omogenizat toate ingredientele, apoi am adaugat treptat faina pâna am obtinut consistenta dorita. Aluatul nu trebuie sa fie prea tare, dar sa fie nelipicios....

Papanasi din iaurt si gris, in crusta de piscoturi

In Dulciuri la 24 Feb 2018

Am pregatit mai întâi crusta. Am maruntit piscoturile cu ajutorul robotului,pâna am obtinut o faina. Intr-o tigaie am topit untul,apoi am pus piscoturile maruntite. Am prajit câteva minute si am lasat sa se raceasca. Intr-o cratita neaderenta am pus...

Chifle super pufoase

In Piine la 11 Feb 2018

In apa calduta am pus drojdia, zaharul, laptele praf, oul, sarea si faina. Am amestecat sa se omogenizeze ingredientele, apoi am pus coca pe planseta, am adaugat untul moale si am framântat pâna ce aluatul  nu a mai fost lipicios si a fost destul de elastic ca sa nu se rupa...

Desert prajitura cu foi de bezea si nuca caramelizata

In Prajituri la 21 Ian 2018

Am pregatit mai întâi crema ca sa se raceasca. Am mixat galbenusurile cu zaharul, am adaugat sucul de lamâie, praful de budinca, lapte cât sa diluez totul. Restul laptelui l-am pus pe foc. Când s-a înfierbîntat, am luat vasul de pe foc si am pus...

Desert tort cu mango si mousse de piersici

In Torturi la 8 Dec 2017

Eu am pregatit mai întâi jeleul de zmeura. Foile de gelatina le-am hidratat cu putina apa rece. Am încalzit siropul si am pus  gelatin scursa de apa. Am amestecat pâna ce aceasta s-a topit. Am turnat totul într-o forma cu diametrul de 18 cm, în...

Desert eclere cu crema de fructe de padure

In Prajituri la 27 Noi 2017

Am pregatit cojile pentru eclere. Pentru acestea se face un aluat oparit. Intr-o cratita am pus laptele, apa si untul, le-am pus pe foc, iar cand a inceput sa fiarba, am luat vasul deoparte si am pus toata faina odata. Am pus si un praf de sare. Am amestecat energic ca sa nu ramana...

Desert mini tarte cu gem de gutui si crema de branza

In Prajituri la 8 Noi 2017

Am pregatit aluatul pentru ca va trebui sa stea la frigider. Am mixat untul cu zaharul pudra. Am adaugat ouale si galbenusul, mixând dupa fiecare. Am pus apoi iaurtul, faina amestecata cu sarea si la final, aromele. Aluatul nu trebuie framântat prea mult, doar pâna se...

Desert rulouri cu branza dulce

In Dulciuri la 5 Oct 2017

Am pregatit mai întâi aluatul pentru ca trebuie sa dospeasca. Drojdia am amestecat-o cu o lingurita de zahar, putin lapte caldut si o lingura de faina. Am lasat-o sa se activeze. Intre timp am mixat ouale cu zaharul, apoi am pus untul topit si racit, drojdia. Am adaugat apoi...

Desert ciocolata de casa

In Dulciuri la 5 Oct 2017

Laptele praf l-am cernut împreuna cu cacaua. Am pus apa împreuna cu zaharul într-o cratita, pe foc, sa fiarba. Am amestecat ca zaharul sa se topeasca pâna ce începe sa fiarba, apoi nu am mai amestecat. Am lasat sa fiarba aproximativ 8 minute, adica pâna...

Desert tort racoros, cu fructe si lamaie

In Torturi la 1 Oct 2017

Pentru cele doua blaturi am procedat la fel, difera doar cantitatile. Blatul din 4 oua l-am pus la baza tortului, iar cel din 5 oua l-am taiat în doua pe orizontala, obtinând astfel 2 blaturi. Am separat albusurile de galbenusurile oualor. Galbenusurile le-am amestecat cu...

Desert prajitura Ochelari

In Prajituri la 1 Oct 2017

  Visinele le-am spalat, am scos sâmburii si le-am lasat cu zahar pâna ce au lasat sirop si zaharul s-a topit. Le-am scurs apoi, siropul l-am amestecat cu o lingura de amidon si l-am fiert pâna ce s-a îngrosat. Am adaugat visinele si l-am lasat sa se raceasca....

Desert prajitura din albusuri, cu visine

In Prajituri la 24 Sep 2017

Mai întâi, am scos sâmburii vişinelor si le-am pus cu 200 g zahar, ca sa lase sirop pâna în momentul în care le pun în blat. Am preîncalzit cuptorul la 180 de grade C. Pentru blat, am pregatit siropul. Intr-o cratita, am pus 200 g zahar, 50...

Cheesecake cu lamaie si fructe de padure

In Dulciuri la 28 Aug 2017

Am pregatit mai întâi pandispanul. Am mixat ouale întregi cu un praf de sare si zaharul pâna ce si-au triplat volumul. Am pus vanilia si am încorporat usor faina,iar la final semintele de mac. Am tapetat tava cu unt si faina,am pus compozitia si am pus la...

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

In Torturi la 27 Iul 2017

Blaturile pentru tort le-am pregatit in mod diferit, dar puteti sa alegeti doar una dintre variante. Al doilea blat parca a crescut o idee mai mult decât primul. Nesemnificativ as zice. Pentru primul blat, am mixat ouale întregi cu un praf de sare si zaharul pâna si-au...

Desert cornulete fragede, cu gem de visine si caise

In Dulciuri la 11 Mar 2017

Faina am amestecat-o cu sarea, untul si osânza. A rezultat o compozitie nisipoasa. Am adaugat restul ingredientelor, mai putin gemul. Am framântat pâna ce am obtinut o coca omogena. Daca e nevoie, mai adaugati faina sau iaurt. Am acoperit coca cu o folie si am...

Aperitiv rulada cu bacon si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 4 Mar 2017

Am curatat cartofii si i-am fiert în apa cu putina sare. Apoi i-am pasat, am pus sare, piper si patrunjelul verde tocat. Peste folie, am asezat feliile de bacon, cartofii i-am asezat cât sa acopere jumatate din feliile de bacon. Peste cartofi, am pus feliile de cascaval si...

Desert choux cu crema de mascarpone si visine in jeleu

In Dulciuri la 28 Feb 2017

Am pus apa cu untul taiat cubulete si sarea într-un vas. Vasul l-am pus pe foc si când a dat un clocot, am luat vasul deoparte, am adaugat toata faina odata, am amestecat energic si am pus iarasi vasul pe foc. Am mai lasat câteva minute, amestecând tot timpul cu o...

Placinta invartita cu mere

In Dulciuri la 7 Feb 2017

Faina cernuta am amestecat-o cu untul rece, osanza, taiate cubulete. Când compozitia a devenit nisipoasa, am adaugat oul, iaurtul, sarea, vanilia  si praful de copt. Am framântat pâna ce am obtinut o coca omogena, am întins o foaie si am împaturit-o de...

Pavlova cu crema de lamaie

In Dulciuri la 31 Ian 2017

Am pregatit bezeaua deoarece este nevoie de mai mult timp pentru coacere si racire. Am mixat albusurile cu un praf de sare si otet, pâna ce am obtinut o spuma ferma. Apoi am început sa adaug zaharul tos. Am mixat pâna ce zaharul s-a topit, dupa care, spuma fiind foarte densa,...

Buturuga de Craciun

In Prajituri la 15 Ian 2017

Am pregatit mai întâi  foile de rulada. Pentru foaia de pandispan, am mixat cele 5 oua cu un praf de sare si zaharul pâna si-au triplat volumul. Am adaugat apoi faina cernuta, amestecând usor cu o paleta. Am pus compozitia în tava tapetata cu hârtie...

Broscute cu nuca

In Dulciuri la 26 Dec 2016

Pentru aluat am amestecat toate ingredientele,mai putin cele 100 g de unt. Pentru început puneti doar 330 g faina,mai adaugati daca este necesar. Când am obtinut o compozitie omogena,am împatit aluatul în trei,apoi l-am lasat la frigider jumatate de ora pentru ca...

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

In Torturi la 6 Dec 2016

Blat tort: Pentru cele doua blaturi, am folosit reteta mea de pandispan, o reteta foarte simpla si care a fost întotdeauna potrivita pentru un tort. Am preferat sa coc doua blaturi, în loc sa fac unul si apoi sa-l tai. Am avut astfel, doua suprafete perfect plane. Am mixat...

Terina din ciolan de porc si afumatura la slow cooker Crock-Pot

In Slow Cooker la 20 Noi 2016

Am pus toate ingredientele în vasul slow cooker-ului Crock-Pot 3.5 l (mai putin feliile de jambon/bacon), am setat pe functia High si l-am lasat sa-si faca treaba pentru 5 ore. Am scos carnea din vas, am scos osul si am mai îndepartat din grasimea care nu mi-a placut. Am rupt...

Prajitura cu jeleu si crema de lamaie

In Prajituri la 11 Noi 2016

Lemon curdul l-am pregatit cu o zi înainte, astfel nu a mai trebuit sa astept sa se raceasca. Blatul l-am pregatit în tava dreptunghiulara de 36x25 cm, l-am taiat apoi obtinând 3 foi cu latimea de 12 cm. Am separat albusurile de galbenusurile oualor. Am mixat untul...

Prajitura cu mere si caramel

In Prajituri la 4 Noi 2016

Am pregatit mai întâi umplutura pentru a se putea răci cât am pregatit blatul. Am curatat merele,am scos cotorul si le-am taiat cuburi mai mari. Am pus cele 8 linguri de zahar într-o cratita si l-am caramelizat. Mare atentie sa nu se arda,altfel va deveni amarui....

Cruffins

In Dulciuri la 27 Oct 2016

Eu am folosit drojdie uscata,pe care am amestecat-o direct cu faina.Nu am fost prea multumita de  cum a dospit aluatul,asa ca data viitoare voi folosi drojdie proaspata.     Daca folositi drojdie proaspata,o amestecati cu o lingurita de zahar si putina apa calduta,apoi o...

Paste fainoase pregatite in casa

In Paste la 23 Oct 2016

Am pus faina pe blatul de lucru si i-am dat forma unui vulcan. Am spart ouale separat într-un castronel,apoi le-am pus în “craterul” format.Am pus si sarea. Ajutându-ma de o furculita,am  amestecat ouale si am început sa adaug faina câte putin....

Rulada cu dulceata de visine

In Prajituri la 18 Oct 2016

Am pregatit foaia de rulada în tava mare a aragazului (36 x 36 cm). Am separate albusurile de galbenusurile oualor. Galbenusurile le-am amestecat cu uleiul si vanilia. Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare,Câns spuma a devenit ferma,am adaugat treptat zaharul. Cu...

Gulas gatit la slow cooker Crock-Pot

In Slow Cooker la 18 Oct 2016

Nu am scris cantitati foarte exacte pentru ca aceasta depinde  de gusturile fiecaruia si de capacitatea vasului în care pregatiti. Am pregatit toate ingredientele,carnea am taiat-o bucati,am tocat si zarzavatul.Cartofii i-am taiat cuburi. Am pus uleiul în  vasul slow...

Tarta cu pere posate in vin rosu

In Prajituri la 8 Oct 2016

Am  pregatit mai întâi perele.Este chiar indicat sa le pregatiti cu o zi înainte si sa le lasati sa stea în vin peste noapte,astfel culoarea  va patrunde mai bine în ele. Eu le-am pregatit doar azi. Am amestecat vinul cu apa si zaharul,am pus batonul...

Afisate 31 - 60 din 722 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Fecioara

Sa nu vă întoarceţi din drum într-o zi când vă uitaţi fierul de călcat în priză şi vă ardeţi cea mai bună cămaşă. Mirosul de ars îi alertează pe vecini iar aceştia vă sună, în timp util, astfel că în afară de cămaşă şi masa de călcat, singurul lucru ars va fi parchetul!

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 30

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]