diaconta

7

Bucataras
Top-Chef

Baia Mare

Bucataras din 27.07.2010

RETETE722
PRIETENI365
Retete / Conserve

Gem de gutui

In Conserve la 22 Oct 2018

Am spalat foarte bine gutuile pentru a îndeparta si pufuletul de la suprafata lor. Le-am taiat apoi în 4 si am scos cotorul si partea lemnoasa. Le-am taiat în felii subtiri sau în cuburi. Nu e nevoie sa fie la fel de marunte ca si pentru dulceata. Am  pus...

Gem de struguri

In Conserve la 22 Oct 2018

Se spala boabele de struguri si se scurg. Urmeaza apoi partea cea mai migaloasa. Se scoate pulpa din fiecare coaja. Cojile se pastreaza. Pulpa se pune într-o cratita, la foc mic. Se fierbe câteva minute, pâna când se înmoaie suficient ca sa putem separa...

Murătură cu ardei semi-iuţi,conopidă şi gogonele

In Muraturi la 29 Noi 2015

Am spalat ardeii, conopida si gogonelele. Am scos cotorul ardeilor,cu grija sa nu se rupa. Conopida am desfacut-o în buchetele pe care sa le pot pune în ardei. Am umplut ardeii cu conopida. Morcovul l-am curatat si l-am taiat rondele. Gogonelele le-am taiat în...

Dulceaţă de ardei iute

In Conserve la 3 Sep 2015

Am curatat ardeiul iute de seminte,am lasat doar o parte din nervuri, pentru a nu înlatura toata iuţeala. Apoi am tocat ardeiul iute cu ajutorul robotului,lasând însa bucati mai mari de ardei. Am pus la fiert oţetul cu zaharul. L-am lasat sa fiarba pâna a...

Ardei iuţi în oţet

In Muraturi la 22 Sep 2013

Cantitatile sunt pentru 2 borcane de 720 ml,în functie de cantitatea de ardei,mariti proportional si cantitatea de lichid,respectiv sare. De regula,noi punem o parte de apa si doua parti de otet . Otetul se amesteca cu apa,zaharul si sarea si se fierbe. Se lasa sa se raceasca,apoi...

Murături cu „de toate”

In Muraturi la 16 Sep 2012

Se spala toate legumele,se aseaza în borcane dupa preferinta.Gogosarii se taie felii si se oparesc ,se lasa sa fiarba un clocot,se racesc cat sa se poata aseza in borcane. Se fierbe lichidul,se lasa sa se raceasca,apoi se pune în borcane.Se închid borcanele cu capacele si se...

Zacuscă cu vinete

In Zacusca la 28 Aug 2012

Vinetele se coc pe gratar si se curata.Se lasa pana se scurge zeama din ele. Gogosarii se taie felii si se toaca in robotul de bucatarie sau se dau prin masina de tocat. Ceapa se curata si se da si ea prin robot. Ceapa si gogosarii se prajesc separat in ulei.Apoi se amesteca,se adauga...

Gem de coacăze roşii

In Conserve la 8 Iul 2012

Se iau boabele de coacăze de pe crengute.Se spala si se aleg de impuritati ori frunze. Se amesteca cu 300 gr zahar.Se pun intr-un vas  pe foc sa dea un clocot. Se ia vasul de pe foc si se paseaza compozitia printr-o sita deasa. Coaja si semintele nu se arunca pentru ca aici e cea...

Dulceaţă de afine

In Conserve la 8 Iul 2012

Afinele se spala si se curata de eventualele impuritati.Se pun sa stea cu zaharul vreo 2 ore.Cred însa ca se pot pune si direct la fiert deoarece nu au lasat deloc suc in tot acest timp. Se pun apoi la fiert intr-o cratita cu fundul dublu. Eu am lasat sa fiarba 40 de minute dupa...

Dulceaţă de vişine

In Conserve la 30 Iun 2012

Cel mai mult a durat treaba cu scosul sâmburilor din vişine. Dupa ce am scos samburii,o parte din visine le-am pus in robot si le-am pasat,iar celelatle le-am lasat intregi. Intr-o cratita am amestecat visinele cu zaharul gelifiant si zeama de lamaie si le-am pus pe foc.Amestecam...

Zacuscă cu ciuperci,morcovi şi ţelină

In Zacusca la 30 Sep 2011

Telina si morcovii se curata si se dau pe razatoarea cu gaurile mari.Ceapa se curata si se toaca si ea foarte marunt.Gogosarii se spala si se toaca si ei marunt.Noi folosim robotul pentru operatiunea asta.Ciupercile se curata,se taie felii si se pun la prajit cu putin ulei.Separat prajim in ulei...

Ardei cu varză

In Muraturi la 30 Sep 2011

Ardeii se  spala,scoatem cotoarele si punem putina sare în interior. Varza o dam pe razatoarea cu ochiuri mari.Curatam morcovii si îi taiem rondele.Hreanul curatat îl taiem betisoare. Pe varza punem putina sare,o lingurita de zahar si otet.Gustam sa fie placuta la...

Pastă de gogoşari

In Conserve la 20 Sep 2011

Gogosarii si ardeiul iute se macina.Telina se da pe razatoarea cu ochiuri mici sau se macina si ea.Intr-o cratita se incinge uleiul si se pun gogosarii la prajit,dupa ce in prealabil am scurs intr-un vas zeama lasata.Adaugam apoi si telina,ardeiul iute.Le mai prajim putin impreuna,apoi punem si...

Ardei iuti la borcan

In Conserve la 19 Sep 2011

Ardeii se lasa o zi doua,daca sunt foarte proaspeti ca sa se inmoaie si sa-i putem aseza in borcan.Se spala si se aseaza in borcane cat mai inghesuiti.Am reusit sa-i punem in cele trei borcane din poza. Se amesteca apa cu otetul,sarea si zaharul(anul acesta am pus si zahar) si se pune la...

Muraturi asortate

In Muraturi la 13 Sep 2011

Cum preparam noi muraturi asortate: Legumele se spala.Conopida se desface buchetele.Hreanul se curata si se taie betisoare.Gogosarii se taie felii si se oparesc  in apa fiarta.Pe fundul borcanului asezam cateva crengute de marar si cimbru uscat.Se aseaza toate legumele in...

Salata Pickles

In Muraturi la 13 Sep 2011

Nu am pus anumite cantitati,am pus ceea ce mi-am dorit eu pentru aceasta salata.Dupa ce le-am taiat au cantarit cam 2,8 kg.Probabil voi mai face o portie,mi-a placut si gustul si ….nebunia de culori. Toate ingredientele se taie felii subtiri.Pentru morcovi am folosit un curatitor pentru...

Suc de roşii

In Conserve la 11 Sep 2011

Atât de simplu,încat e şi păcat sa nu facem suc de rosii in casa. Roşiile se spală şi se taie în bucaţi mari.Apoi eu le pun în robot si le zdrobesc,astfel merg mult mai uşor prin maşina de roşii.Dupa aceea le trecem prin maşina de roşii pentru a separa...

Roşii pentru iarnă

In Conserve la 11 Sep 2011

Am vazut reţeta la Brânduşa si mi-a plăcut. Roşiile se spala şi se taie bucăţi mai mari.Se aşază în borcane şi se apasă cu lingura.Se pun câţiva căţei de usturoi şi feliuţe de ardei iute,iar deasupra frunze de busuioc.Se închid borcanele şi se pun...

Galbiori pentru iarna

In Conserve la 3 Iul 2011

De data aceasta am pus o cantitate mai mica,pentru ca inca pretul este foarte "condimentat",dar sa speram ca daca vremea este la fel in continuare,recolta va fi bogata si pretul va mai scadea. Am ales varianta de pastrare la borcan in saramura,pentru ca ne-au placut mai mult decat...

Gogosari in bulion

In Conserve la 29 Sep 2010

Gogosarii se spala si se taie felii. Celalalte ingrediente se amesteca si se pun pe foc sa fiarba.Cand fierbe,se adauga gogosarii si se lasa sa dea un clocot.Se scot si se lasa sa se raceasca. Cand s-au racit se aseaza in borcane si sosul se pune peste ei.Se inchid borcanele si se pastreaza...

Muraturi- Reteta mamei

In Conserve la 12 Sep 2010

Pentru gogosarii in otet: 6 kg de gogosari rosii 1 l otet 750 gr zahar 6 linguri sare hrean,boabe de mustar,boabe de piper,foi de dafin 6 bucati aspirina Gogosarii se spala,se taie felii si se pun celelalte ingrediente peste ei.Se lasa pana a doua zi.A doua zi se aseaza in...

Afisate 1 - 21 din 21 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Fecioara

Sa nu vă întoarceţi din drum într-o zi când vă uitaţi fierul de călcat în priză şi vă ardeţi cea mai bună cămaşă. Mirosul de ars îi alertează pe vecini iar aceştia vă sună, în timp util, astfel că în afară de cămaşă şi masa de călcat, singurul lucru ars va fi parchetul!

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 30

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]