ianculubita

6

Bucataras
Chef

Galati

Bucataras din 08.02.2011

RETETE823
PRIETENI208
Retete / Mancaruri cu carne

Coronita de miel cu legume

In Oaie la 25 Apr 2013

Costitele condimentate din belsug cu praful de la plic,usturoiul pisat,sare si piper dupa gustul fiecaruia,le punem intr-un vas,rasturnam vinul,uleiul,frecam bine costitele cu tot acest amestec,acoperim vasul si-l tinem la frigider pana a doua zi. Legumele curatate,spalate,taiate in cuburi mai...

Chiftele marinate

In Mancaruri cu carne la 18 Apr 2013

Intr-un castron punem carnea tocata, adaugam ceapa tocata fin, usturoiul pisat bine, painea stoarsa sau cartoful dat pe razatoarea cu ochiuri mici, ou, sare, piper, putin cimbru, verdeata spalata si taiata marunt. Amestecam bine totul, apoi formam chiftele, le trecem prin faina, le aplatizam in...

Sarmalute in cuib cu afumatura

In Mancaruri cu carne la 18 Apr 2013

In tigaia cu ulei calim ceapa tocata marunt, adaugam rosiile mixate sau bulion, pasta de ardei, lasam cateva minute apoi rasturnam in castronul cu carne tocata iar aici adaugam sare, piper, putin cimbru uscat, orezul spalat si scurs, verdeata tocata si amestecam bine totul; lasam carnea sa se mai...

Varza calita cu carnati

In Porc la 17 Apr 2013

Calesc in untura ceapa taiata marunt,adaug pasta de ardei,apoi varza tinuta 15-20min in apa rece si taiata subtire; amestec bine,adaug 1cana cu apa si las sa fiarba doar pe jumatate,rastorn apoi borcanul cu rosii,amestec,condimentez daca e cazul,apoi transfer varza in tava,deasupra pun...

Ficatei in sos de cafea

In Ficat la 13 Apr 2013

Ficatul curatat,spalat,uscat,prajit in ulei,adaugam coniacul,flambam apoi oprim focul;in alt vas,punem sucul de portocala si dupa ce a dat in clocot,rasturnam ficatul cu tot cu sos si adaugam nucsoara,cuisoarele,cafea,vinul,punem capacul si lasam sa fiarba pana scade apoi condimentam dupa gust...

Snitele de pui cu orez indian

In Pui la 11 Apr 2013

Pieptul feliat,batut usor,condimentat cu sare si piper,il lasam deoparte;intr-un bol amestecam ouale batute cu sare,piper,cimbru,usturoiul pisat bine,si berea;in alt bol punem faina; Bucatile de piept,il trecem de 2ori prin faina si ou,dupa care-l punem in ulei incins la prajit si le scoatem...

Pui la tava

In Pui la 8 Apr 2013

Puiul curatat, portionat, spalat, il punem intr-un vas incapator ,unde am amestecat toate ingredientele pentru sos, inclusiv verdeata; amestecam cu mana sa se prinda bine ingredientele pe carne, acoperim si lasam la frigider peste noapte; Rasturnam carnea cu tot cu sos in tava, mai adaugam 1...

Gulas de pui cu ciuperci

In Pui la 6 Apr 2013

Taiem carnea cubulete si o calim in ulei impreuna cu ceapa, ardei si ciuperci; stoarcem portocala si adaugam si putina coaja rasa, condimentam cu sos de soia, piper si sare daca mai e nevoie, turnam supa, acoperim si lasam la fiert 1h; In acest timp facem galustele. Eu nu am avut ce face si am...

Ciulama de pui cu mazare si ardei copt

In Pui la 29 Mar 2013

In tigaia cu ulei calim ceapa tocata marunt, adaugam carnea taiata fasii, dupa cateva minute supa, punem capac si lasam la foc mic 40 minute. Ardeiul copt taiat fasii il punem peste carne, cu mazarea, iar dupa ce mazarea este fiarta adaugam smantana amestecata cu faina. Condimentam, punem mararul...

Sarmalute cu carne

In Porc la 15 Mar 2013

Intr-un castron punem carnea tocata, adaugam ceapa tocata marunt, rosiile pasate si calite putin pana scade sucul din ele, orezul spalat si scurs, sare, piper, cimbru, verdeata tocata si amestecam bine cu mana; eu mai adaug si un varf de lingurita de zahar, deoarece avand in compozitie rosii,...

Varza calita la cuptor

In Porc la 14 Mar 2013

Varza daca esta sarata si acra,o punem in apa rece 20-30min(eu nu am desarat-o,pentru ca e pusa de mine si nu are nevoie);in acest timp,in vasul de gatit calim ceapa tocata marunt in untura incinsa,adaugam varza taiata fideluta si bine stoarsa,dupa cateva minute adaugam pasta de ardei si sucul de...

Chiftelute si legume la tava

In Curcan la 11 Mar 2013

Din carnea tocata amestecata cu ceapa tocata marunt, usturoiul pisat, verdeata de asemenea tocata, sare si piper facem chiftelute mici rotunde pe care le prajim in ulei si le scoatem pe servetele; Intr-un vas cu apa si putina sare punem la fiert doar pe jumatate cartofii si morcovul iar dupa...

Arrosto cu fistic

In Vita la 10 Mar 2013

Prajim muschiul in ulei pe toate partie, adaugam in vas sare, piper, usturoiul intreg, apa cat sa-l cuprinda si lasam la foc mic acoperit 1-2 ore. Dupa ce carnea este fiarta, o scoatem pe o farfurie, o acoperim si o lasam la cald. In alta tigaie topim untul, adaugam faina, dupa ce s-a strans,...

Cotlet tiganesc

In Porc la 4 Mar 2013

Cotletele usor batute,condimentate cu sare si piper,le trecem prin faina apoi le prajim si le scoatem pe farfurie; in uleiul ramas calim sunca taiata suvite,o scoatem,adaugam ciupercile feliate iar dupa ce a scazut apa din ele le scoatem si pe ele; in tigaie daca nu mai avem ulei mai punem...

Carne cu sos

In Porc la 28 Feb 2013

Carnea spalata,uscata cu prosoape de hartie,taiata cubulete mici,condimentata,o prajim in 3linguri cu ulei;dupa ce s-a aurit,adaugam vinul si lasam sa fiarba 10min dupa care adaugam 1pahar cu apa,usturoiul pisat,rosiile si lasam sa fiarba incet pana ce carnea este fiarta si s-a format un sos;mai...

Chiftelute cu sos de ciuperci

In Curcan la 20 Feb 2013

Intr-un castron amestecam carnea cu restul ingredientelor,omogenizam bine compozitia,apoi facem mici bilute pe care le punem pe tava cu hartie de copt si le dam la cuptor 30-40min; in acest timp in vasul cu ulei calim putin ceapa tocata marunt,adaugam ciupercile feliate,rosiile si lasam sa...

Supa de rata

In Rata la 17 Feb 2013

Scoatem tacamul de la rata,spalat bine,il punem la fiert in apa rece cu 1lingura de sare;dupa ce a iesit toata spuma la suprafata,aruncam apa,spalam tacamul si-l punem din nou la fiert cu toate legumele,sare si boabele de piper(eu asa fac);o lasam sa fiarba incet si acoperit 1h;in acest timp...

Snitele de burta

In Vita la 14 Feb 2013

Punem la fiert burta spalata bine in apa rece cu 1lingura de sare pentru 1h; o scoatem intr-o sita sa se scurga bine,o taiem dupa preferinta,condimentam cu sare si piper; In 3 boluri punem faina,ouale batute cu o ceasca cu apa minerala si pesmet amestecat cu sare,piper,cimbru si praf de...

Aripioare crocante

In Pui la 29 Ian 2013

Aripioarele curatate,spalate,condimentate cu sare,se lasa deoparte; Intr-un vas se amesteca faina cu supa, pasta de ardei, boia, sosul de ardei si usturoiul; compozitia trebuie sa fie ca o smantana; se adauga aripioarele, se amesteca totul cu mana sa se prinda acest aluat pe ele, apoi se...

Rulou mexican

In Porc la 20 Ian 2013

Carnea tocata o punem intr-un bol,adaugam oul,sare,piper,un varf de cutit de nucsoara,ceapa tocata marunt si amestecam totul bine; Feliile de muschi,le batem putin cu ciocanul de snitele,apoi pe o felie punem 1-2linguri de carne tocata,aplatizam cu palmele,deasupra felii subtiri de...

Ficatei cu lamaie

In Ficat la 20 Ian 2013

Punem in tigaie cu ulei ficateii spalati iar dupa ce s-a evaporat apa din ei,adaugam usturoiul taiat marunt,rondele fin taiate de lamaie,zahar,vinul si lasam pana scade sosul si se rumenesc ficateii,apoi condimentam dupa gust si oprim focul. Pentru garnitura,fierbem orezul spalat si scurs cu...

Fazan la cuptor

In Mancaruri cu carne la 16 Ian 2013

Fazanul condimentat,il punem in tava,alaturi de cartofii taiati in sferturi morcovii jumatati sau rondele,adauga,crenguta de rozmarin,supa,stropim cu ulei,acoperim tava si o dam la cuptor 3omin;scoatem capacul,mai lasam cateva minute sa se rumeneasca,dupa care-l servim.

Rata cu sos de portocale

In Rata la 14 Ian 2013

Pieptul dezosat, partea cu pielea crestat, condimentat, il prajim in tigaia de teflon fara ulei, cate 3 minute pe fiecare parte, adaugam sosul de soya si mai lasam cateva minute sa se caramelizeze, dupa care scoatem pieptul si-l taiem pe diagonala; intr-un alt vas punem zeama de la 2 portocale si...

Pulpa de curcan umpluta

In Curcan la 20 Apr 2012

Branza pusa intr-un bol,amestecata cu sare,1leg.de marar si ceapa tocate marunt,chimion,dupa care se umplu ardeiii curatati de seminte si spalati;carnea tocata pusa in alt bol,condimentata cu sare,piper,amestecata cu ciuperci,marar si ceapa tocatemarunt;(optional se poate pune si un praf de...

Miel cu stevie

In Oaie la 20 Apr 2012

Carnea spalata,se cune la calit impreuna cu ceapa tocata marunt,dupa cateva minute se adauga bulionul si 2cani cu apa,capacul si se lasa la foc mic sa fiarba;intre timp se curata stevia de nervurile groase de la frunze,se spala in cateva ape reci,apoi se pune intr-o oala care se afla pe foc cu...

Muschiulet impletit

In Porc la 20 Apr 2012

Muschiuletul taiat in 3 fasii pe lung dar nu de tot (sa poata fi impletit), se condimenteaza din belsug, se aseaza pe fiecare cate 1-2 felii de bacon, se impleteste. Capatul se leaga cu ata alimentara si se pune in tigaie sa se prajeasca pe ambele parti in ulei incins, doar 3-4 min; se pune apoi...

Curry de pui

In Pui la 24 Mar 2012

Toate legumele curatate,spalate,taiate cubulete sau julien,se calesc 5min in ulei incins,se adauga carnea taiata fasii,se adauga toate condimentele si supa; se lasa sa fiarba 15min,se adauga laptele,orezul fiert,dupa cateva min,se mai condimenteaza daca e nevoie dupa care se serveste cu...

Gulas de vita cu cartofi

In Vita la 24 Mar 2012

Carnea spalata,portionata,o pun la prajit cu ceapa taiata fideluta,adaug 2-3cani cu apa si lasa sa fiarba incet si cu capac 2-3h(depinde cat de batrana e vita);dupa acest timp,adaug cartofii taiati in sferturi,usturoiul,vinul,sare si piper;dupa ce s-a evaporat alcoolul,adaug ardeiii taiati...

Coronita cu carne

In Porc la 20 Feb 2012

Muschiuletul taiat julienne, se pune intr-un castron, condimentat din belsug, adaugat uleiul, amestecat, se acopera cu o folie alimentara si se da la frigider pana a doua zi; intr-o tigaie se rastoarna carnea cu tot cu ulei, se lasa la calit cu capac 15-20 min, se adauga ciupercile taiate...

Frigarui exotice

In Pui la 16 Feb 2012

Intr-un bol pui pieptul taiat cubulete amestecat cu condimente din belsug,ulei,sosul de soia,laptele,acoperi cu o folie alimentara si lasi la frigider pana a doua zi.Faci frigarui,alternand carnea cu caise si bucati de ceapa,le pui pe gratar si se servesc calde cu garnitura de orez sau cu ce vrea...

Afisate 61 - 90 din 116 retete    

Postari recente

publicat la 09.02.2024

Reteta de prajitura imposibila

Horosmopul tau de astazi:

Taur

Astazi ajungi târziu la birou, dar te revansezi plecând mai devreme.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

ieri la 18:56

Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate

ieri la 18:51

Cartofi gratinați cu gorgonzola

ieri la 18:43

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]