Bucataras Medi

5

Bucataras
senzational

Otopeni

Bucataras din 01.02.2010

RETETE544
PRIETENI266
Retete / Supe/Ciorbe

Ciorba de legume

In Supe/Ciorbe la 9 Dec 2016

Curatam si spalam legumele. Taiem cubulete cartofii, dovleceii, pastarnacul, morcovul, ardeiul. Cubuletele de cartofi le punem intr-un vas si le acoperim cu apa, pentru a nu-si schimba culoarea pana in momentul adaugarii in ciorba. Punem intr-o oala, pastarnacul, morcovul si ardeiul. Amestecam si...

Supa de curcan

In Supe la 11 Aug 2016

Spalam carnea si o punem la fiert in apa rece cu sare.(pulpa am taiat.o in doua bucati). Cand incepe sa fiarba dam focul pe mic si spumam bine. #Nu aruncam prima apa...in felul acesta supa nu isi pierde din savoare,din gust. Adaugam boabele de piper si lasam la fiert . Cat supa fierbe ne...

Ciorba cu carne de porc si afumatura

In Ciorbe la 11 Noi 2015

Se taie pulpa de porc sub forma de cuburi si se transeaza coastele afumate. Punem carnea intr.o oala ,o acoperim cu apa ,punem putin sare si dam la foc. Lasam sa dea in cateva clocote si spumam. Tragem de pe foc ,scurgem de apa ,spalam carnea si o punem inapoi in oala. Adaugam apa cat...

Ciorba de stevie cu omleta

In Ciorbe la 2 Iun 2015

Curatam stevia indepartand nervura principala a acesteia si apoi o spalam frunza cu frunza. Curatam si spalam legumele. Morcovul, pastarnacul si telina le taiem cubulete mici si le punem la fiert intr-o oala cu apa (circa 3 l) in care am pus un strop de sare. Lasam sa fiarba circa 10 min...

Ciorba de cocos acrita cu zeama de varza

In Ciorbe la 2 Mar 2014

Spalam carnea si o punem intr-o oala in care adaugam apa atata cat sa acopere carnea. Adaugam si un strop de sare. Lasam sa dea in cateva clocote apoi schimbam apa. Spumam din cand in cand si lasam la fiert adaugand un strop de sare. Cand carnea este pe jumatate fiarta se adauga morcovul si...

Supa crema de legume cu zdrente de ou

In Supe la 1 Ian 2014

Se curata legumele ,se spala ,se taie bucati mai mari iar apoi se pun la fiert intr-o oala cu apa in care am pus un strop de sare si putin ulei de masline.Apa trebuie sa acopere legumele. Cand s-au fiert, se scot  cu ajutorul unei  palete, se lasa la scurs iar apoi se paseaza.  ...

Ciorba din oase de porc acrita cu zeama de varza

In Ciorbe la 3 Mar 2013

Se spala carnea, se pune intr-o oala, se acopera cu apa, se sareaza si se da la foc. Cand incepe sa fiarba indepartam spuma. Mai lasam cateva minute (5-6) pe foc, dupa care aruncam apa iar bucatile de oase si carne le trecem printr-un jet de apa calda. Punem oasele si bucatile de carne inapoi in...

Ciorba de cartofi dreasa cu ou si smantana

In Ciorbe la 19 Ian 2013

Se curata, se spala si apoi se taie zarzavatul (morcovul se taie rondele, ceapa se taie marunt, telina si pastarnacul cubulete). Zarzavatul se pune intr-o oala, se adauga apa cat sa-l depaseasca si uleiul. Se lasa sa fiarba circa 5 minute, timp in care ne ocupam de cartofi. Ii curatam, ii...

Supa de pui cu dovlecei

In Supe/Ciorbe la 23 Iul 2012

Carnea se spala ,se taie cubulete si se pune la fiert intr-o oala in care adaugam apa rece atata cat sa acopere carnea.Condimentam cu sare .Spumam si lasam carnea sa fiarba la foc potrivit.Intre timp ne ocupam de legume-curatam ceapa si pastarnacul si le crestam in patru.......dovleceii nu i-am...

Ciorba de fasole pastai

In Ciorbe la 20 Iun 2012

Se curata, se spala si se taie rondele atat morcovul cat si pastarnacul si se pun la fiert in apa cu sare. Adaugam si ceapa curatata (eu o las intreaga si apoi cand este fiarta o scot). Lasam sa dea in cateva clocote si apoi adaugam pastaile de fasole pe care le-am curatat si le-am rupt in bucati...

Supa de rosii si dovlecei cu taitei de casa

In Supe la 23 Aug 2011

Curatam morcovul,ceapa si telina, le spalam ,le taiem bucati mai mari si le punem la fiert intr-o oala cu apa atat cat sa depaseasca cu putin nivelul legumelor.Adaugam putina sare si lasam la foc circa 15 min dupa care scoatem cu ajutorul unei spatule toate legumele din supa.Adaugam in supa...

Supa de pui cu galuste de gris

In Supe la 19 Aug 2011

Preparare Supa de pui cu galuste de gris Curatam puiul, il spalam si apoi il transam. Am oprit pulpele iar restul de carne l-am pus intr-o oala, am adaugat apa cat sa depaseasca nivelul carnii si am adaugat o lingurita rasa de sare. Dam la foc iar cand incepe sa fiarba avem grija sa spumam...

Ciorba de vitel

In Ciorbe la 28 Iul 2011

Carnea macra se taie cubulete apoi se spala atat cubuletele cat si rasolul. Se lasa la scurs si apoi se pune toata carnea intr-o oala . Acoperim carnea cu apa, saram si dam la foc. Lasam sa dea in cateva clocote, spumam si apoi aruncam apa. Spalam carnea dupa care o punem din nou in oala,...

Supa crema de legume

In Supe/Ciorbe la 17 Iul 2011

Curatam si spalam legumele apoi le taiem cubulete mai mari.Punem totul intr-o oala cu apa atat cat sa depaseasca putin nivelul legumelor, adaugam putina sare si 2-3 frunze de telina.Punem oala pe   foc si lasam pana cand toate legumele sunt fierte apoi le scurgem avand grija sa pastram...

Ciorba cu ciolan afumat si legume acrita cu zeama de varza

In Ciorbe la 26 Mai 2011

Spalam bine ciolanul si il punem apoi intr-o oala cu apa la fiert.Lasam pana cand carnea se desprinde usor de pe os si apoi o scoatem din oala .Lasam sa se racoreasca , desprindem carnea de pe os si o taiem cubulete potrivite.Supa in care a fiert ciolanul o strecuram si adaugam in ea legumele...

Ciorba de vita

In Supe/Ciorbe la 12 Feb 2011

Spalam carnea, o lasam la scurs si apoi o taiem cubulete.Punem carnea impreuna cu rasolul la fiert la foc potrivit ,in apa rece cu sare si avem grija ca din cand in cand sa spumam .Intre timp spalam zarzavatul si cand carnea este aproape fiarta adaugam morcovul , ardeiul si telina taiate toate...

Supa de pui cu galuste

In Supe la 18 Oct 2010

Carnea se spala , se portioneaza ,se pune in oala, se acopera cu apa ,se sareaza si se lasa sa dea in cateva clocote.Se arunca prima apa ,se spala carnea si se pune la fiert in apa rece cu putina sare.Se spumeaza.Se lasa circa 30 min la fiert timp in care se curata legumele(eu ceapa o crap in...

Ciorba de varza cu afumatura

In Ciorbe la 7 Oct 2010

Taiem coastele in bucati potrivite le spalam si le punem la fiert.Cand sunt pe jumatate fierte adaugam ceapa taiata marunt,morcovul taiat rondele , ardeiul gras taiat cubulete si varza taiata un pic mai mare.Lasam sa fiarba la foc potrivit sub capac.Cand totul este fiert adaugam rosiile...

Ciorba din aripioare de pui cu dovlecel

In Supe/Ciorbe la 5 Oct 2010

Curatam aripioarele, le spalam si le punem la fiert intr-o oala cu apa. Condimentam cu sare si lasam la fiert circa 15 min. Spumam din cand in cand. Separat spalam , curatam si taiem ceapa, morcovul si ardeiul gras . Adaugam totul in oala cu ciorba si  lasam la fiert circa 15 min....

Bors de crap(moldovenesc) cu zarzavat

In Ciorbe la 4 Oct 2010

Ceapa, morcovul,ardeiul gras, pastarnacul se curata , se taie ca pentru ciorba si se pune in apa rece cu sare intr-o oala.Cand apa incepe sa clocoteasca se adauga si orezul.Cand zarzavatul este aproape fiert se adauga rosiile decojite si date prin razatoare  si borsul.Se lasa circa...

Ciorba de dovlecei dreasa cu ou

In Ciorbe la 16 Sep 2010

Taiem cubulete dovleceii si ardeiul gras, ceapa o taiem marunt , morcovul il dam prin razatoare si punem la fiert in apa cu putina sare.Eu am avut putina grasime de la o zburatoare de casa(o gaina adica............hihihi) si am pus putina ca sa ii dea gust si...

Ciorba de gaina ologita de cocosul Inei.

In Ciorbe la 13 Sep 2010

Tata a sacrificat gaina, mama a jumulit-o , parlit-o, ,portionat-o,imbaiat-o....hahaha.........eu stiu ce io mai fi facut ca mie mi-a dat-o gata doar sa o pun in oala. Deci gaina portionata merge in oala , acoperim cu apa , adaugam sare si lasam sa fiarba.Se spumeaza din cand in cand .Cand...

Supa de rosii cu galuste

In Supe/Ciorbe la 16 Aug 2010

Rosiile se spala ,se pun intr-un vas cu apa si se oparesc cateva minute(3-4) pentru a putea fi decojite mai usor.Scoatem rosiile cu ajutorul unei palete din apa si lasam sa se raceasca. Intre timp punem legumele taiate dupa preferinta(morcovii, ceapa , ardeiul gras si radacina de...

Ciorba cu carne de porc si legume

In Ciorbe la 28 Iul 2010

Carnea se spala , se portioneaza si se pune la fiert in apa rece in care am pus si un strop de sare.Se spumeaza si se lasa la fiet.Cand carnea este pe jumatate fiarta adaugam ceapa taiata marunt,morcovul dat prin razatoare,ardeiul gras taiat cubulete si fasolea verde rupta in 2-3 bucati.Lasam sa...

Ciorba de cartofi

In Supe/Ciorbe la 5 Mai 2010

Se curata cartofii pentru ciorba de cartofi si se taie cubulete.Zarzavatul se spala si se taie ca pentru ciorba.Se da in cateva clocote zarzavatul ,se adauga cartofii, se sareaza( nu foarte mult pentru ca vine si zeama de varza cu aportul ei de sare) si se lasa la fiert. Cand totul este...

Ciorba cu afumatura

In Supe/Ciorbe la 23 Apr 2010

 Se taie in bucati potrivite afumatura.Se pune la foc ,se lasa sa fierbe 10-15 min. si se arunca prima apa. Se spala carnea,se pune in oala cu apa atat cat sa acopere carnea si se da la foc .Cand carnea este aproape fiarta se adauga legumele taiate(ceapa, ardeiul gras,...

Supa de rosii

In Supe/Ciorbe la 22 Apr 2010

Zarzavatul taiat si un piept de pui se fierb la foc mic sub capac. Cand totul este fiert, cu ajutorul unei spumiere se scoate atat zarzavatul cat si carnea. Zarzavatul se paseaza dupa care se adauga in supa de carne. Pieptul de pui se taie fasiute subtiri si se adauga si el in supa....

Ciorba de potroace din tacamuri de curcan

In Supe/Ciorbe la 21 Apr 2010

 Carnea taiata in bucati se pune la fiert in apa rece cu putina sare. Se lasa sa dea in cateva clocote, se spumeaza si se arunca prima apa. Se spala carnea, se pune inapoi in oala si se adauga apa cat sa acopere carnea. Se condimenteaza cu sare, dar nu prea multa deoarece zeama de varza este...

Ciorba de peste

In Supe/Ciorbe la 20 Apr 2010

 Pestele spalat si curatat se taie bucati potrivit de mari. (Daca se foloseste cap de crap se va scoate osul amar). Legumele se spala, se taie marunt si se pun la fiert. Cand zarzavatul este fiert se adauga rosiile date prin razatoare, bulionul si borsul. Se da in cateva clocote si apoi se...

Ciorba de gaina cu taietei de casa

In Ciorbe la 14 Apr 2010

 Se portioneaza gaina, se spala si se pune la fiert cu putina sare. Se spumeaza, se lasa sa dea in cateva clocote si se arunca prima apa. Se spala carnea si se pune in oala cu apa calduta si un strop de sare. Se lasa sa fiarba pana cand carnea se fragezeste. Se adauga legumele taiate marunt...

Afisate 1 - 30 din 33 retete    

Postari recente

publicat la 08.05.2017

Salata in straturi la cupa

publicat la 02.05.2017

Drob umplut

Horosmopul tau de astazi:

Taur

Mai bine burtos de la bere decât cocoșat de la muncă!Nu?

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 19

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]