Retete culinare din Portugalia

Retete traditionale din Portugalia

Specialitatile culinare portugheze sunt foarte aromate, usor de preparat si asemanatoare cu cele din bucataria romaneasca. Va invitam sa preparati retete portugheze postate de bucatarasii nostri calatori. Ei va arata intreg procesul pas cu pas, va impartasesc secrete si sfaturi, pentru ca reteta preparata de dumneavoastra sa fie un succes.


Specialitati culinare portugheze

Conform unei zicale vechi romanesti, dragostea trece si prin stomac. Astfel, cu ajutorul preparatelor portugheze de pe site-ul nostru, veti castiga dragostea si admiratia celor apropiati. Alegeti sa pregatiti un delicios pui portughez, o tarta cremoasa sau painea portugheza rumena si aburinda cu mac!

Tarta de mere cu crema de lapte

Postat de: cristeena20

Baza de tarta: -amestecam faina cu zaharul, untul topit si ouale, apoi le lasam sa se odihneasca cca 20 minute. Tapetam o forma cu unt si punem aluatul in jurul ei. Crema -fierbem... Citeste continuarea

Carne de porc á la Portuguesa

Postat de: cristeena20

-Taiem carnea cubulete si le asezonam cu sare, piper , ulei, dafin, usturoi pisat, pasta de ardei rosu si vinul alb. - intr-o tigaie adanca punem la incins untura cu ulei de masline si prajim... Citeste continuarea

Peste acoperit cu bacon la cuptor

Postat de: cristeena20

- Pregatim fileurile de peste , le curatam de piele si le asezonam cu sare si piper, usturoiul pisat si coriandrul tocat fin sau dat prin piulita . Apoi le acoperim cu bacon deasupra. Le pastram... Citeste continuarea

Orez cu caracatita

Postat de: cristeena20

- decongelam caracatita daca e congelata  si o punem la fiert in oala cu presiune in apa cu o ceapa necuratata. (fara sare..e ff important si nu multa apa). Fierbem la presiune cca 15 min. O... Citeste continuarea

Pulpe de pui umplute

Postat de: cristeena20

Alegem pulpele intregi si le dezosam cu grija, astfel incat sa ramana intregi. Le saram, piperam si le lasam asa 30 min la rece. Intre timp preparam umplutura (sa fie sub forma de pasta. ). Eu... Citeste continuarea

Somon la gratar cu cartofi zdrobiti

Postat de: cristeena20

- se sareaza somonul si se tine asa cca 1 ora in frigider. - se spala cartofii si asa cu coaja se introduc in cuptor sa se coaca - se gateste somonul pe gratar (eu am avut electric sau... Citeste continuarea

Supa crema de dovleac cu creson

Postat de: cristeena20

Legumele se tau bucati potrivite (prazul rondele, cartofii in cuburi, dovleacul la fel, cuburi mai mari, morcovii rondele, ardeii bucati potrivite) Alegem crezonul si il spalam. Intr-o oala... Citeste continuarea

Bifana

Postat de: cristeena20

- Bucatile de carne se sareaza, pipereaza si se presara cu praf de usturoi sau cu usturoi pisat. Se tin asa cateva ore inainte de a se gati  - intr-o tigaie se incinge untura si se adauga... Citeste continuarea

Rata cu castane

Postat de: cristeena20

- Portionam rata in bucati potrivite - Tocam ceapa marunt si o punem in cratita la calit cu ulei de masline. Cand devine aurie adaugam ardeiul taiat cubulete mici, rosia rocata marunt si dupa 2... Citeste continuarea

Salata de cartofi cu caracatita

Postat de: Mirela_Tilvescu

Se fierbe caracatita intr-o oala cu sare, piper, 1 foaie de dafin si o ceapa. Apoi se taie bucatele si se lasa la racit. Se fierb cartofii si se taie cubulete. Se toaca ceapa si patrunjelul. Se... Citeste continuarea

Pepene cu crema de lapte

Postat de: Mirela_Tilvescu

Se taie pepenii pe jumatate, se scot semintele si se lasa sa se scurga cu fata in jos. Se amesteca amidonul cu 4 linguri de zahar intr-o craticioara, se adauga galbenusurile si se... Citeste continuarea

Prajiturele de cocos

Postat de: cristeena20

Intr-un bol punem toate ingredientele impreuna si le amestecam cu mana pana devine o compozitie potrivit de moale. Avem nevoie de forme mici de briose (eu am avut mai mari, dar sunt indicate cele... Citeste continuarea

Cod bacalhau á brás

Postat de: Mirela_Tilvescu

 Se pune pestele la desarat cu o zi inainte(aici se gaseste sarat sau congelat). Se fierbe pestele, se lasa la racit si de dezoseaza. Se caleste ceapa taiata solzisori impreuna cu usturoiul... Citeste continuarea

Mancare de pui cu legume,carnati si bacon

Postat de: Mirela_Tilvescu

Se caleste puiul si se da deoparte. In grasimea unde am calit puiul se caleste ceapa si usturoiul pana devin tranparente. Apoi se adauga carnatul si baconul taiate bucatele si se lasa 5 minute... Citeste continuarea

Piept de curcan la gratar cu cuscus

Postat de: Mirela_Tilvescu

Se condimenteaza piptul de curcan cu sare,piper,usturoi praf si zeama de lamaie si se pune pe gratarul incins 3 minute pe o parte si 3 pe cealalalta. Se pregateste cuscusul conform... Citeste continuarea

Paste cu peste si creveti

Postat de: cristeena20

- punem la fiert in apa rece pestele asa rondele  si congelat adaugand in apa sare, piper boabe, coriandru-3-4 crengute..ulei de masline. Lasam la fiert cam 3 min ,,sa nu fiarba prea mult.... Citeste continuarea

Prajitura cu migdale

Postat de: cristeena20

- separam albusurile de galbenusuri- utilizam doar galbenusurile. - macinam migdalele si le amestecam cu galbenusurile - intr-o cratita punem apa cu zaharul la foc pana fierbe(5 min), si il... Citeste continuarea

Chec de iaurt

Postat de: Mirela_Tilvescu

1. Se unge forma cu margarina si se tapeteaza cu faina . 2. Intr-un recipient se pun ouale,iaurtul,faina,zaharul,uleiul si praful de copt,apoi se bat cu mixerul pana se omogenizeaza... Citeste continuarea

Sardine la gratar cu salata de ardei copti

Postat de: cristeena20

- sardinele proaspete se tin in sare mai multe ore (de la piata eu am cumparat gata in sare ) Nu se curata de solzi sau de intestine... - se incinge gratarul. Eu am avut electric - se... Citeste continuarea

Paste negre cu creveti

Postat de: cristeena20

- Punem apa cu ulei de masline la fiert si un praf de sare. - Intre timp punem in apa rece crevetii inghetati (trebuie sa aiba culoarea gri). Mie personal imi place sa ii decortichez doar la... Citeste continuarea

Salata racoroasa cu piersici

Postat de: cristeena20

 - se taie salata fidea; rosiile se tau cubulete mai mari, ceapa julien -se amesteca intr-un bol cu porumbul scurs de apa, anghinarele din conserva taiate in 4, piersicile din compot... Citeste continuarea

Paté de surimi si paté de ton

Postat de: Mirela_Tilvescu

Se pune in blender surimi,1/2 ceapa,1/2 castravete murat,3 fire patrunjel si se amesteca pana devin pasta.Se pune compozitia intr-un bol si se amesteca cu 4 linguri de maioneza,sarea si... Citeste continuarea

Rulou de carne

Postat de: Mirela_Tilvescu

Se amesteca intr-un bol carnea cu oul, patrunjelul tocat, putin pesmet, cimbru. boia dulce, sare si piper. Pe o masa se presara un strat de pesmet peste care vom intinde compozitia ce carne. Apoi... Citeste continuarea

Rosii umplute cu creveti

Postat de: Mirela_Tilvescu

Se taie capace la rosii,dupa care se scoate miezul cu ajutorul unei lingurite.Amesteca intr-un castron crevetii,ouale.patrunjelul,maioneza,sarea si piperul,apoi umpleti rosiile.Se decoreaza cu... Citeste continuarea

Somon la cuptor

Postat de: Mirela_Tilvescu

Se asezoneaza pestele cu lamaie, sare, piper, cimbru si usturoiul tocat marunt, pe ambele parti si se aseaza in tava unsa cu ulei de masline. Se pune un pic de ulei de masline si deasupra si... Citeste continuarea

Rosii portugheze

Postat de: RuxyRux

Fierbem orezul si il lasam la scurs intr-o sita. Preparam maioneza( eu o fac  din galbenusurile fierte, mustar, zeama de lamaie si ulei). Coacem ardeii si ii curatam apoi ii taiem... Citeste continuarea

Pulpe de pui marinate si cu scortisoara

Postat de: Maria68

Curatam pulpitele de eventuale urme de pene, le spalam .Din plicul de la Maggi, folosim doar jumatate(pentru3-4 bucati) deoarece el se foloseste la 1 kg carne. Punem pulpele in punga impreuna... Citeste continuarea

Pui cu susan

Postat de: Elenakiko

cureţi cartofii, îi speli şi îi tai felii subţirele speli bine pieptul de pui, îl crestezi din loc în loc, îl sărezi un pic pui hârtie de copt în... Citeste continuarea

Curry de pui cu lapte de cocos si mere

Postat de: Ramo81

Toacã mãrunt ceapa si usturoiul, rade ghimbirul. Pune bucãtile de pui la prãjit cu uleiul iar când  e rumen, adaugã ceapa, usturoiul si ghimbirul,... Citeste continuarea

Pui portughez

Postat de: RuxyRux

1. Se incinge uleiul intr-o tigaie si se rumeneste puiul zece minute pe ambele parti. Se scoate puiul pe o farfurie si se lasa deoparte. Se scurge grasimea. 2. Se toarna in tigaie vinul de... Citeste continuarea

Waflles portugheze

Postat de: mihaelar63

ouale se amesteca intregi cu drojdia , untul moale  , zaharul vanilat ,sarea, apoi se pune alternativ amestecand faina ,si laptele .La sfarsit se adauga nuca de cocos si praful de copt... Citeste continuarea

Tarta cremoasa ("Pastel de Nata")

Postat de: gamilici

Aluatul : Se amesteca faina cu apa si sare pana cand se formeaza aluatul. Untul (250 g ) se imparte in 3. Pe masa de lucru presarata cu faina se intinde aluatul cu facaletul cat sa... Citeste continuarea

Coronita sarata

Postat de: leoflori

Se amesteca ingredientele pt. aluat si se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul. Apoi se intinde foaie de forma unui dreptunghi, se unge cu unt topit, se aseaza feliile de kaiser, sunca... Citeste continuarea

Paine cu mac

Postat de: leoflori

La MP, programul 8 - paine super rapida de 1 kg. Cu siguranta se poate face si fara masina de paine, doar ca ii trebuie caldura ca sa creasca. Plus framantatul........ Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]