Retete traditionale din Portugalia
Specialitatile culinare portugheze sunt foarte aromate, usor de preparat si asemanatoare cu cele din bucataria romaneasca. Va invitam sa preparati retete portugheze postate de bucatarasii nostri calatori. Ei va arata intreg procesul pas cu pas, va impartasesc secrete si sfaturi, pentru ca reteta preparata de dumneavoastra sa fie un succes.
Specialitati culinare portugheze
Conform unei zicale vechi romanesti, dragostea trece si prin stomac. Astfel, cu ajutorul preparatelor portugheze de pe site-ul nostru, veti castiga dragostea si admiratia celor apropiati. Alegeti sa pregatiti un delicios pui portughez, o tarta cremoasa sau painea portugheza rumena si aburinda cu mac!
Tarta de mere cu crema de lapte
Postat de: cristeena20Baza de tarta: -amestecam faina cu zaharul, untul topit si ouale, apoi le lasam sa se odihneasca cca 20 minute. Tapetam o forma cu unt si punem aluatul in jurul ei. Crema -fierbem... Citeste continuarea
Carne de porc á la Portuguesa
Postat de: cristeena20-Taiem carnea cubulete si le asezonam cu sare, piper , ulei, dafin, usturoi pisat, pasta de ardei rosu si vinul alb. - intr-o tigaie adanca punem la incins untura cu ulei de masline si prajim... Citeste continuarea
Peste acoperit cu bacon la cuptor
Postat de: cristeena20- Pregatim fileurile de peste , le curatam de piele si le asezonam cu sare si piper, usturoiul pisat si coriandrul tocat fin sau dat prin piulita . Apoi le acoperim cu bacon deasupra. Le pastram... Citeste continuarea
Orez cu caracatita
Postat de: cristeena20- decongelam caracatita daca e congelata si o punem la fiert in oala cu presiune in apa cu o ceapa necuratata. (fara sare..e ff important si nu multa apa). Fierbem la presiune cca 15 min. O... Citeste continuarea
Pulpe de pui umplute
Postat de: cristeena20Alegem pulpele intregi si le dezosam cu grija, astfel incat sa ramana intregi. Le saram, piperam si le lasam asa 30 min la rece. Intre timp preparam umplutura (sa fie sub forma de pasta. ). Eu... Citeste continuarea
Somon la gratar cu cartofi zdrobiti
Postat de: cristeena20- se sareaza somonul si se tine asa cca 1 ora in frigider. - se spala cartofii si asa cu coaja se introduc in cuptor sa se coaca - se gateste somonul pe gratar (eu am avut electric sau... Citeste continuarea
Supa crema de dovleac cu creson
Postat de: cristeena20Legumele se tau bucati potrivite (prazul rondele, cartofii in cuburi, dovleacul la fel, cuburi mai mari, morcovii rondele, ardeii bucati potrivite) Alegem crezonul si il spalam. Intr-o oala... Citeste continuarea
Bifana
Postat de: cristeena20- Bucatile de carne se sareaza, pipereaza si se presara cu praf de usturoi sau cu usturoi pisat. Se tin asa cateva ore inainte de a se gati - intr-o tigaie se incinge untura si se adauga... Citeste continuarea
Rata cu castane
Postat de: cristeena20- Portionam rata in bucati potrivite - Tocam ceapa marunt si o punem in cratita la calit cu ulei de masline. Cand devine aurie adaugam ardeiul taiat cubulete mici, rosia rocata marunt si dupa 2... Citeste continuarea
Salata de cartofi cu caracatita
Postat de: Mirela_TilvescuSe fierbe caracatita intr-o oala cu sare, piper, 1 foaie de dafin si o ceapa. Apoi se taie bucatele si se lasa la racit. Se fierb cartofii si se taie cubulete. Se toaca ceapa si patrunjelul. Se... Citeste continuarea
Pepene cu crema de lapte
Postat de: Mirela_TilvescuSe taie pepenii pe jumatate, se scot semintele si se lasa sa se scurga cu fata in jos. Se amesteca amidonul cu 4 linguri de zahar intr-o craticioara, se adauga galbenusurile si se... Citeste continuarea
Prajiturele de cocos
Postat de: cristeena20Intr-un bol punem toate ingredientele impreuna si le amestecam cu mana pana devine o compozitie potrivit de moale. Avem nevoie de forme mici de briose (eu am avut mai mari, dar sunt indicate cele... Citeste continuarea
Cod bacalhau á brás
Postat de: Mirela_TilvescuSe pune pestele la desarat cu o zi inainte(aici se gaseste sarat sau congelat). Se fierbe pestele, se lasa la racit si de dezoseaza. Se caleste ceapa taiata solzisori impreuna cu usturoiul... Citeste continuarea
Mancare de pui cu legume,carnati si bacon
Postat de: Mirela_TilvescuSe caleste puiul si se da deoparte. In grasimea unde am calit puiul se caleste ceapa si usturoiul pana devin tranparente. Apoi se adauga carnatul si baconul taiate bucatele si se lasa 5 minute... Citeste continuarea
Piept de curcan la gratar cu cuscus
Postat de: Mirela_TilvescuSe condimenteaza piptul de curcan cu sare,piper,usturoi praf si zeama de lamaie si se pune pe gratarul incins 3 minute pe o parte si 3 pe cealalalta. Se pregateste cuscusul conform... Citeste continuarea
Paste cu peste si creveti
Postat de: cristeena20- punem la fiert in apa rece pestele asa rondele si congelat adaugand in apa sare, piper boabe, coriandru-3-4 crengute..ulei de masline. Lasam la fiert cam 3 min ,,sa nu fiarba prea mult.... Citeste continuarea
Prajitura cu migdale
Postat de: cristeena20- separam albusurile de galbenusuri- utilizam doar galbenusurile. - macinam migdalele si le amestecam cu galbenusurile - intr-o cratita punem apa cu zaharul la foc pana fierbe(5 min), si il... Citeste continuarea
Chec de iaurt
Postat de: Mirela_Tilvescu1. Se unge forma cu margarina si se tapeteaza cu faina . 2. Intr-un recipient se pun ouale,iaurtul,faina,zaharul,uleiul si praful de copt,apoi se bat cu mixerul pana se omogenizeaza... Citeste continuarea
Sardine la gratar cu salata de ardei copti
Postat de: cristeena20- sardinele proaspete se tin in sare mai multe ore (de la piata eu am cumparat gata in sare ) Nu se curata de solzi sau de intestine... - se incinge gratarul. Eu am avut electric - se... Citeste continuarea
Paste negre cu creveti
Postat de: cristeena20- Punem apa cu ulei de masline la fiert si un praf de sare. - Intre timp punem in apa rece crevetii inghetati (trebuie sa aiba culoarea gri). Mie personal imi place sa ii decortichez doar la... Citeste continuarea
Salata racoroasa cu piersici
Postat de: cristeena20- se taie salata fidea; rosiile se tau cubulete mai mari, ceapa julien -se amesteca intr-un bol cu porumbul scurs de apa, anghinarele din conserva taiate in 4, piersicile din compot... Citeste continuarea
Paté de surimi si paté de ton
Postat de: Mirela_TilvescuSe pune in blender surimi,1/2 ceapa,1/2 castravete murat,3 fire patrunjel si se amesteca pana devin pasta.Se pune compozitia intr-un bol si se amesteca cu 4 linguri de maioneza,sarea si... Citeste continuarea
Rulou de carne
Postat de: Mirela_TilvescuSe amesteca intr-un bol carnea cu oul, patrunjelul tocat, putin pesmet, cimbru. boia dulce, sare si piper. Pe o masa se presara un strat de pesmet peste care vom intinde compozitia ce carne. Apoi... Citeste continuarea
Rosii umplute cu creveti
Postat de: Mirela_TilvescuSe taie capace la rosii,dupa care se scoate miezul cu ajutorul unei lingurite.Amesteca intr-un castron crevetii,ouale.patrunjelul,maioneza,sarea si piperul,apoi umpleti rosiile.Se decoreaza cu... Citeste continuarea
Somon la cuptor
Postat de: Mirela_TilvescuSe asezoneaza pestele cu lamaie, sare, piper, cimbru si usturoiul tocat marunt, pe ambele parti si se aseaza in tava unsa cu ulei de masline. Se pune un pic de ulei de masline si deasupra si... Citeste continuarea
Rosii portugheze
Postat de: RuxyRuxFierbem orezul si il lasam la scurs intr-o sita. Preparam maioneza( eu o fac din galbenusurile fierte, mustar, zeama de lamaie si ulei). Coacem ardeii si ii curatam apoi ii taiem... Citeste continuarea
Pulpe de pui marinate si cu scortisoara
Postat de: Maria68Curatam pulpitele de eventuale urme de pene, le spalam .Din plicul de la Maggi, folosim doar jumatate(pentru3-4 bucati) deoarece el se foloseste la 1 kg carne. Punem pulpele in punga impreuna... Citeste continuarea
Pui cu susan
Postat de: Elenakikocureţi cartofii, îi speli şi îi tai felii subţirele speli bine pieptul de pui, îl crestezi din loc în loc, îl sărezi un pic pui hârtie de copt în... Citeste continuarea
Curry de pui cu lapte de cocos si mere
Postat de: Ramo81Toacã mãrunt ceapa si usturoiul, rade ghimbirul. Pune bucãtile de pui la prãjit cu uleiul iar când e rumen, adaugã ceapa, usturoiul si ghimbirul,... Citeste continuarea
Pui portughez
Postat de: RuxyRux1. Se incinge uleiul intr-o tigaie si se rumeneste puiul zece minute pe ambele parti. Se scoate puiul pe o farfurie si se lasa deoparte. Se scurge grasimea. 2. Se toarna in tigaie vinul de... Citeste continuarea
Waflles portugheze
Postat de: mihaelar63ouale se amesteca intregi cu drojdia , untul moale , zaharul vanilat ,sarea, apoi se pune alternativ amestecand faina ,si laptele .La sfarsit se adauga nuca de cocos si praful de copt... Citeste continuarea
Tarta cremoasa ("Pastel de Nata")
Postat de: gamiliciAluatul : Se amesteca faina cu apa si sare pana cand se formeaza aluatul. Untul (250 g ) se imparte in 3. Pe masa de lucru presarata cu faina se intinde aluatul cu facaletul cat sa... Citeste continuarea
Coronita sarata
Postat de: leofloriSe amesteca ingredientele pt. aluat si se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul. Apoi se intinde foaie de forma unui dreptunghi, se unge cu unt topit, se aseaza feliile de kaiser, sunca... Citeste continuarea
Paine cu mac
Postat de: leofloriLa MP, programul 8 - paine super rapida de 1 kg. Cu siguranta se poate face si fara masina de paine, doar ca ii trebuie caldura ca sa creasca. Plus framantatul........ Citeste continuarea