Alba ca Zapada

de olivee in Prajituri, 18 Sep 2012 | 3969 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 3 oua
  • 8 linguri de ulei
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri de lapte
  • 1 lingurita de bicarbonat sodiu stins cu zeama de lamaie
  • un pic de sare
  • faina cat cuprinde
  • Crema:
  • un pachent unt sau margarina
  • 1/5 lapte
  • 4 linguri de faina
  • 7 linguri de zahar
  • coaja de lamaie razuita
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Alba ca Zapada:

Aluat:


Se bat cele 3 oua, apoi se adauga uleiul, zaharul, laptele si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie iar mai apoi se adauga faina. Se face un aluat potrivit de tare ,se imparte in 3 parti ,se intinde si se coace pe dosul tavii.


Crema:


Se pune laptele si zaharul intr-o cratita ,se da la foc potrivit,cand s-a incalzit ,dar nu fierbinte se adauga faina sub forma de ploaie si se amesteca continuu. Lasam sa fairba putin apoi se da la rece. Cand s-a mai racit de poti tine degetul in el se pune margarina si coaja de lamaie. Se imparte in 2, se pune intr 2 foi, se taie dupa ce s-au inmuiat.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Alba ca Zapada" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

adry88 1

19.09.2012, 16:05

pentru mine a mai ramas?

olivee 1

19.09.2012, 21:17

din pacate nu..dar o sa mai fac si promit ca iti trimit bine??

Laly 1

19.09.2012, 22:15

Ma inscriu si eu pe lista de asteptare pentru o feliuta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura ''Alba ca Zapada''