Aperitiv chec cu ciuperci

de iri_iri in Aperitive / Garnituri, 26 Mai 2017 | 2895 vizualizari

 

Această rețetă am gasit-o in revista Practic in bucatarie, este un chec care se servește lângă branzeturi, rosii si castraveti. Cantitățile le-am modificat puțin pentru ca am folosit tavi mici de chec.

 

INGREDIENTE

  • 6 ouă
  • 600 g de ciuperci champignon
  • 4 fire de ceapă
  • 1 legătură de mărar
  • 3 linguri de smantana
  • 100 g de unt +50 g unt de uns formele
  • 6 linguri de făină
  • 300 g de cașcaval ras
  • un plic praf de copt
  • sare si piper după gust
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv chec cu ciuperci:

Pentru inceput, se curăța si se spala ceapa si ciupercile. Apoi ceapa se va tăia rondele, iar ciupercile se vor tăia felioare sau cubulete. Intr-o tigaie, se va topi unrul, după care se va adauga ceapa și ciupercile si se va lasa pe foc până se vor înmuia si scadea.

Separat se vor separă albusurile de galbenusuri, după care albusurile se vor bate spumă cu un praf de sare. Apoi se vor adăuga treptat galbenusurile, cascavalul ras, făina pe care am amestecat-o cu praful de copt, mararul spălat si tăiat mărunt, ceapa si ciupercile calite si răcite, smantana, sarea si piperul. După fiecare ingredient, se va amesteca ușor pentru a se încorpora bine până la omogenizare.

Tăvile se vor unge cu unt, după care se va adăuga compoziția in ambele forme (cum arată in poză). Se vor coace la foc mediu, in cuptorul preincalzit, pentru 25-30 de minute.

Se vor tăia reci. Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv chec cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gofre sarate cu spanac

de RODIMUR 7

ieri la 23:46

Ciorba simpla  de fasole   galbena pastai

pe 31.07 la 23:51

 Spata de caprior la Multicookerul 5in1 Digital 5.6L Crock-Pot!

pe 31.07 la 23:39

Crostata cu crema de vanilie si piersici

pe 31.07 la 14:31

TOP
utilizatori

mihaelar63

7042 puncte

Rocsi

4413 puncte

Constelatialeu

2471 puncte

mirela0911

2254 puncte

robert_b

2026 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciorba de dovlecei
  • 27

    MA

  • 28

    MI

  • 29

    J

  • 30

    V

  • 31

    S

  • 01

    D

  • 02

    L

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gofre sarate cu spanac

de RODIMUR 7

ieri la 23:46

Ciorba simpla  de fasole   galbena pastai

pe 31.07 la 23:51

 Spata de caprior la Multicookerul 5in1 Digital 5.6L Crock-Pot!

pe 31.07 la 23:39

Crostata cu crema de vanilie si piersici

pe 31.07 la 14:31

RETETA RECOMANDATA
Omleta taraneasca