Aperitiv pungute cu ciuperci

de Lau in Aperitive / Garnituri, 19 Feb 2018 | 2748 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 500 g faina
  • 1/2 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 100 g unt
  • 100 g apa
  • 1 galbenus
  • Umplutura
  • 100 g bacon
  • 500 g ciuperci
  • 1 ceapa
  • 200 g smantana
  • sare
  • piper
  • 4 oua+1 galbenus
  • 2 linguri lapte
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv pungute cu ciuperci:

Intr-un bol amestecam faina cu sarea, facem o adancitura, adaugam untul taiat cubulete, drojdia dizolvata cu putina apa calduta, galbenusul si incepem sa framantam adaugand treptat apa.

Acoperim cu un prosop si lasam sa dospeasca 20 min.

Umplutura-calim ceapa in putin ulei incalzit, adaugam baconul taiat cubulete, lasam sa se caleasca putin, adaugam ciupercile taiate felii(f ierte inainte)smantana, condimentam cu sare si piper dupa gust.

Lasam sa se caleasca la foc mediu pana ce se evapora tot lichidul.

Lasam sa se raceasca foarte bine.

Impartim aluatul in 4 bucati, fiecare bucata o intindem sub forma de cerc.

Punem in mijloc cate 3 linguri de umplutura si lipim marginile aluatul cat sa obtinem o punguta.

Punem in tava tapetata cu hartie de copt, ungem cu galbenusul amestecat cu laptele.

Dam tava la cuptorul incalzit 20 min, scoatem tava si spargem cate un ou in fiecare punguta si dam din nou la cuptor pentru 5-10 min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv pungute cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi frantuzesti