Aperitiv tarta cu branza si rosii

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 3 Oct 2019 | 3564 vizualizari

 

Am vazut aceasta tarta la Bucataras si mi-a placut mult, pentru ca este genul nostru de preparat! Si cum toata vara am adus rosii de la tara, aceasta reteta a venit la fix. Este tare buna si se pregateste super usor. Daca nu aveti timp sau chef sa pregatiti aluatul in casa, puteti cumpara, dar totusi cel pregatit in casa este mai bun si nu este deloc complicat sa il faceti.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
    • 270 gr faina (de tara am folosit eu)
    • 150 ml apa calduta
    • 4 gr drojdie uscata
    • 2 linguri ulei de masline
    • sare roz de Himalaya
    Pentru umplutura:
    • 250 gr mozzarella (sau alta branza care va place)
    • 2-3 rosii de diferite culori
    • o mana rosii cherry
    • busuioc uscat
    • 1 ou
    • 2 linguri parmezan ras
    • sare roz de Himalaya
    • 2-3 linguri mix de seminte
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv tarta cu branza si rosii:

Aluatul: Intr-un bol cerneti faina, puneti drojdia si sarea. Turnati apa calduta, treptat si framantati. La final adaugati uleiul si framantati pana este incorporat. Il acoperiti cu un prosop curat, il lasati sa creasca, la loc caldut.

Umplututra: Mozzarella o scurgeti bine de lichid, o taiati cuburi. Rosiile spalate, le taiati felii pe rotund indepartand cotoarele. Aluatul crescut, il rasturnati pe masa de lucru, pe care presarati putina faina inainte. Intindeti o foaie mai grosuta. Tapetati cu hartie de copt pe o tava de 24/37 cm, asezati foaia de aluat. Puneti bucatile de mozzarella, feliile de rosii, rosiile cherry si presarati putina sare. Bateti spuma oul, apoi il turnati usor peste toata tarta. Deasupra presarati parmezanul ras si semintele. Introduceti tarta in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 30-35 de minute, pana tarta prinde o crusta frumoasa deasupra si aluatul este copt.

Cand este gata, o scoateti din cuptor si o lasati sa se racoreasca 5 minute. Acum este numai buna de servit, fie calda, fie rece, voi alegeti. Vedeti ce simplu se face? Puteti sa o incercati si voi! Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tarta cu branza si rosii" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Frigarui aperitive