Ardei si dovlecei umpluti (de post)

de marcela1979 in Mancaruri de post, 4 Dec 2012 | 4247 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei tineri
  • 10 ardei grasi potriviti
  • 3 cepe potrivite
  • 1 ardei kapia rosu
  • 1 ardei kapia verde
  • 2 morcovi potriviti
  • 300 gr ciuperci
  • 150 gr orez
  • bulion 500 ml
  • vegeta,piper
  • 1 lingura de zahar
  • 1-2 foi dafin
  • 50 ml ulei
  • cimbru
Portii: 5
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei si dovlecei umpluti (de post):

Ardeiilor li se taie un capacel si se scot cotoarele. Dovleceii se taie in doua si se scoate miezul care e crud si care il vom pune in umplutura.


Zarzavaturile se curata si se toaca. Intr-o tigaie se incinge uleiul, se adauga ceapa tocata marunt, ardeiul kapia tocat marunt, morcovul dat prin razatoarea cu ochiuri mari, miezul de la dovlecei si ciupercile tocate cubulete mici. Se calesc toate, apoi adaugam orezul spalat. Se caleste un minut orezul apoi punem 300 ml apa si lasam sa fiarba orezul pana se face al dente. Se adauga in tigaie putin bulion, vegeta si piper, cimbru dupa gust. Se lasa sa se raceasca putin compozitia, apoi se umple ardeii si dovleceii.


Intr-o cratita se aseaza ardeii si dovleceii in picioare, se pune peste un sos facut din apa, bulion, sare, piper, zahar si foi de dafin. Se pune un capac si se lasa sa fiarba cam o ora jumatate, pana scade sosul.


Cand este gata se serveste cald.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei si dovlecei umpluti (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Sim0na 1

04.12.2012, 22:06

deliciosi!!!

Bya Ralu 1

05.12.2012, 00:10

marcela1979 1

05.12.2012, 01:53

va multumesc tuturor pentru aprecieri

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu visine si urda

de oanapl 5

ieri la 23:19

Japoneze

de RODIMUR 4

ieri la 22:00

Pâine de casă

de RODIMUR 4

ieri la 20:53

Clatite cu branza si dovlecel

de Adi 3

ieri la 19:34

RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti cu cartofi si orez