Ardei umplut

de Ina in Mancaruri cu carne, 2 Iul 2010 | 2377 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10-12 bucati de ardei gras galben  
  • 700 g. carne toccata amestec
  • 1 cescuta cu orez
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 4-5 linguri cu bulion
  • patrunjel  verde
  • sare
  • piper
  • smantana - optional

 

Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umplut:

Se scoate cotorul ardeilor cu grija, apoi spalam bine ardeii si in interior, sa nu ramana seminte.


Ceapa si morcovul se toaca marunt, se calesc putin, se adauga o ceasca cu apa, bulionul, sare, piper si se mai lasa 2-3 minute sa fiarba. Spalam orezul si-l adaugam in carnea tocata, apoi punem carnea peste ceapa calita si lasam sa fiarba 10 minute, dupa care oprim focul.


Luam din compozitia de carne cu o lingura si umplem pe rand ardeii, pe care ii asezam in picioare in vasul in care-I fierbem. Pentru a nu da carnea pe afara la fiert, punem capac ardeilor din felii de rosii sau cartof. Cum eu n-am avut la indemana rosii dar nu am vrut sa folosesc nici cartofi, am presarat pesmet , rezultatul fiind unul favorabil : s-a format o crusta care a impiedicat varsarea compozitiei la fiert.


Adaugam apa cam ¾ din inaltimea ardeilor si punem la fiert la foc mic. Putem adauga si suc de rosii.


Se servesc calzi, cu smantana si patrunjel verde tocat.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umplut" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

nadina73 1

04.07.2010, 21:49

super ce bine de voi ca gasiti ardei mici,eu nu gasesc numai elefantisuper buni de cand astept sa-mi trimita tavi,dar cred ca sa dus sa-i stanga si apoi mi trimite

Ina 1

04.07.2010, 22:05

Lasa ca si elefantii sunt buni, unul iti ajunge o saptamana

onuta 1

08.07.2010, 12:18

si pentru mine te rog o portie

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Gogonele murate in saramura
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Gulas unguresc cu carne de vitel