Ardei umpluti

de danakarin in Mancaruri cu carne, 11 Dec 2011 | 6991 vizualizari

 

Am postat reteta asta, ( in definitiv, ce mare lucru niste ardei umpluti, ) doar asa, ca sa vedeti ca stiu face si ceva normal de mancare, nu numa prostioare, ca pana acuma :-)) Se si cuvine, "gospodina" veche ce ma aflu...:-)
N-am gasit, in drum spre casa, la magazinul din colt , decat acesti monstri de ardei capia- Din astia avem, cu ei defilam !

 

INGREDIENTE

  • 5-6 ardei
  • 500 g carne macinata amestec vita/porc
  • o ceapa mijlocie
  • o mana de orez
  • un ou
  • 1 lingurita  de ulei
  • pasta de rosii 1/2 de tub. Cam 50 g.
  • sare, piper, boia, zahar dupa gust
  • frunze de patrunjel
  • 2-3 fire de cimbru 
  • 2 linguri de faina
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti:

Am spalat si curatat ardeii, am indepartat cotoarele. Am tocat marunt frunza de patrunjel.Am curatat si taiat marunt ceapa si am calit-o usor in putin ulei, am adaugat apoi orezul, si am lasat 2-3 minute sa se rumeneasca un pic. Am luat de pe foc, am adaugat carnea macinata,oul, sare, piper, un pic de boia de ardei si o lingura buna de frunze de patrunjel tocate.

Am umplut ardeii, si i-am pus intr-o cratita cu apa, la fiert. Intre timp am rumenit faina intr-o tigaie, fara grasime sau ulei, am stins-o cu o parte din  zeama de la ardei, avand grija sa nu faca cocoloase, si am adaugat pasta de rosii. Am sarat si piperat si am pus un pic de zahar. La noi asa se fac, in Banat, un pic dulci....Am lasat sosul sa fiarba citeva clocote. Am pus apoi ardeii gata fierti  intr-o forma rezistenta la foc, am turnat sosul peste ei, am adaugat citeva fire de cimbru si am dat la cuptor 30 de minute, la 180 de grade.Se pot servi cu samantina, daca vreti.

 

 

TIPS-URI

1

eu pun la umplutura si un pic de apa, cam 50 ml, ca sa ramana pufoasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

kamy 1

15.12.2011, 16:11

am facut si gogosari umpluti capia si gogosarii parca-mi plac mai mult umpluti....sunt mai carnosi decat ardeii

danakarin 1

15.12.2011, 19:47

exact !!

vicakitsiou 1

04.05.2014, 20:09

eu am facut reteta cu o modificare.ardei mei au fost capia verzi si in conpozitie am pus un pic de brinza telemea.incercat si voi a esit foarte buna

COMENTEAZA

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ardei scazuti cu sos de rosii