Ardei umpluti

de Doralinda in Mancaruri cu carne, 24 Ian 2013 | 3666 vizualizari

 

E cunoscuta reteta, depinde doar de modul de preparare si de ingredientele alese de fiecare.

 

INGREDIENTE

  • 10 ardei grasi
  • 400 gr carne tocata vita
  • 1 vanata
  • 1 dovlecel mare
  • 1 ardei gras rosu
  • marar cam jumatate de buchet(depinde cat de mare e, bineinteles dupa gustul fiecaruia)
  • 50ml ulei masline
  • 100 gr bulion rosii
  • 125 gr orez rotund
  • sare
  • piper
  • 2 cepe medii
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti:

Curatam cei 10 ardei grasi si ii intepam putin in varf ptr a putea fierbe mai bine si in interior. Vanata, ardeiul rosu, dovlecelul si ceapa, le dam prin mixer. Intr-o cratita, punem uleiul si calim  legumele mixate pana nu mai ramane apa, apoi adaugam carnea si amestecam ca sa nu ramana cocoloase. Punem si orezul, mararul si bulionul si mai lasam 5 min. Sezonam dupa gust cu sare si piper, apoi umplem ardeii. ii punem intr-o oala cu putina apa, ulei si putin suc de rosii (si sare daca doriti) si lasam la fiert cca 1 ora, acoperit la foc mic.

TIPS-URI

1

Se potriveste de minune cu un sos tzatziki!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

Doralinda 1

24.01.2013, 15:41

Any! Multumesc frumos!

- Andreea - 1

24.01.2013, 16:06

ce pofta mi-ai facut Dora.....

Doralinda 1

24.01.2013, 16:44

Andreea, e delicios! Sotul a mancat pe "fuga" doi ardei!

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Rosii, ardei si dovlecei umpluti