Ardei umpluti in sos dulce aromat

de T I M E A in Porc, 18 Iul 2012 | 10879 vizualizari

 

O mancare consistenta si delicioasa cu un sos dulce - aromat care mie imi place tare mult.

 

INGREDIENTE

  • 10 ardei
  • 500 gr pulpa de porc
  • 100 gr slanina
  • o mana de orez
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
Pentru sos
  • 2 linguri faina
  • un pic de ulei
  • 750 ml suc de rosii
  • un pic de sare
  • 3 linguri zahar
  • busuioc verde
  • oregano verde
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti in sos dulce aromat:

Eu am folosit pulpa de porc pe care am tocat-o impreuna cu slanina, ceapa si morcovul . Adaugam orezul spalat si tinut cateva minute in apa fierbinte. Amestecam apoi totul adaugand sare si piper si patrunjelul tocat.


Ardeiul il spalam bine si ii decupam capacul, apoi scobim semintele si nervurile.


Umplem fiecare ardei cu amestecul de carne de mai sus. Apoi ii asezam pe fundul unei vas mai marisor ca si diametru ca sa incapa toti ardeii. Turnam apa cat sa ii acopere, adaugam sare si piper in apa si putin bulion si punem la fiert la foc potrivit timp de o ora, o ora si ceva. Luam cu o furculita carne dintr-un ardei si verificam daca e fiarta atat carnea cat si orezul.


Luam de pe foc si lasam deoparte pana pregatim sosul.


Punem uleiul pe foc, adaugam faina si amestecam sa nu se formeze cocoloase. Nu lasam pe foc decat cateva secunde. Luam de pe foc si adaugam incet incet sucul de rosii, la fel amestecand pt a nu se forma cocoloase. Punem inapoi pe foc si turnam restul de suc de rosii.


Adaugam putina sare si zaharul si lasam sa fiarba amestecand pt a nu se prinde de fund. Tocam marunt busuiocul si oregano si le adaugam la sos, mai lasand pe foc 10 minute bune pt a se ameteca bine aromele.


Scoatem ardeii din apa si ii asezam in sos.


Servim cald!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti in sos dulce aromat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (47)

T I M E A 1

19.07.2012, 19:00

Gurita, Alina

gaby_gabytza 1

19.07.2012, 19:38

place

T I M E A 1

20.07.2012, 10:03

Gabitza

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti ardelenesti