Ardei umpluti in sos dulce aromat

de T I M E A in Porc, 18 Iul 2012 | 26493 vizualizari

 

O mancare consistenta si delicioasa cu un sos dulce - aromat care mie imi place tare mult.

 

INGREDIENTE

  • 10 ardei
  • 500 gr pulpa de porc
  • 100 gr slanina
  • o mana de orez
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
Pentru sos
  • 2 linguri faina
  • un pic de ulei
  • 750 ml suc de rosii
  • un pic de sare
  • 3 linguri zahar
  • busuioc verde
  • oregano verde
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti in sos dulce aromat:

Eu am folosit pulpa de porc pe care am tocat-o impreuna cu slanina, ceapa si morcovul . Adaugam orezul spalat si tinut cateva minute in apa fierbinte. Amestecam apoi totul adaugand sare si piper si patrunjelul tocat.

Ardeiul il spalam bine si ii decupam capacul, apoi scobim semintele si nervurile.

Umplem fiecare ardei cu amestecul de carne de mai sus. Apoi ii asezam pe fundul unei vas mai marisor ca si diametru ca sa incapa toti ardeii. Turnam apa cat sa ii acopere, adaugam sare si piper in apa si putin bulion si punem la fiert la foc potrivit timp de o ora, o ora si ceva. Luam cu o furculita carne dintr-un ardei si verificam daca e fiarta atat carnea cat si orezul. 

Luam de pe foc si lasam deoparte pana pregatim sosul.

Punem uleiul pe foc, adaugam faina si amestecam sa nu se formeze cocoloase. Nu lasam pe foc decat cateva secunde. Luam de pe foc si adaugam incet incet sucul de rosii, la fel amestecand pt a nu se forma cocoloase. Punem inapoi pe foc si turnam restul de suc de rosii.

Adaugam putina sare si zaharul si lasam sa fiarba amestecand pt a nu se prinde de fund. Tocam marunt busuiocul si oregano si le adaugam la sos, mai lasand pe foc  10 minute bune pt a se ameteca bine aromele.

Scoatem ardeii din apa si ii asezam in sos.

Servim cald! 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti in sos dulce aromat" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec aperitiv cu bacon, anghinare, ciuperci de pădure și castraveți murați

ieri la 21:01

Chec aperitiv cu somon afumat și ardei copt

ieri la 18:21

Lasagna speciala

pe 21.06 la 22:03

Creveti in sos de unt si vin

pe 19.06 la 18:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2550 puncte

Rocsi

2116 puncte

Catalina L

1825 puncte

Valclaudia

1578 puncte

MotanLaOale

1552 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti cu carne de porc