"Bagleh"- Mancare de laptuci-reteta araba

de Mihaela11_jo in Mancaruri de post, 22 Mai 2011 | 3256 vizualizari

 

Este o reteta specifica regiunii Yaffa-Palestina; se mananca asa cum se vede in fotografii cu lipie arabeasca sau ca garnitura langa diverse mancauri; eu am servit-o langa ficatei de pui si cartofi arabesti"M'farakeh".

 

INGREDIENTE

  • 750 gm laptuci  
  • 2 rosii de marime medie , oparite si decojite.  
  • 1 ceapa de marime medie taiata marunt  
  • 4 linguri ulei de masline  
  • sare dupa gust  
  • piper prospat macinat dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA "Bagleh"- Mancare de laptuci-reteta araba:

Laptucile se spala bine si se taie cozile imediat dupa ultimele frunze; partea superioara se pastreaza.

Se lasa sa se scurga bine, apoi se taie marunt impreuna cu portiunea de cozi care s-a pastrat.

Rosiile se taie marunt.

Se pune la incins uleiul de masline intr-o cratita antiaderenta si se caleste ceapa , pana ia o culoare aurie.

Se adauga laptucile taiate, rosiile ; se potriveste de sare si piper.

Se fierbe la foc mic cca 15 minute.

Se consuma calda langa mancaruri cu orez, ficat prajit sau simplu doar cu lipie araba ca fel principal.

Este foarte aromata si acrisoara.

Trebuie mentionat ca nu trebuie puse prea multe rosii , deoarece nu dorim sa iasa foarte acra salata.

Exista variante in care la ultimele clocote, se adauga o jumatate de cana de orez fiert( in apa cu sare si ulei 20 de minute), tocmai pentru a nu fii foarte acra salata.

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra ""Bagleh"- Mancare de laptuci-reteta araba" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

Mihaela11_jo 1

04.06.2011, 14:17

Mamaieelena

carmenvlad 1

04.06.2011, 14:49

Imi place salata, dar si mai mult imi place lipia. Cand pot, rup o bucatica de paine si inmoi in mancare. Este deliciosa!!! Asa ca, salata cu lipie este pe gustul meu si iti multumesc pentru ea.

Mihaela11_jo 1

05.06.2011, 23:19

Carmen

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciulama de ciuperci