Biscuiti cu scortisoara

de merisor in Dulciuri, 6 Dec 2014 | 1212 vizualizari

 

Eu nu prea fac fursecuri sau turta dulce cu braduti sau mosuleti, din lipsa de rabdare, dar intr-o zi am sa-mi iau inima in dinti si am sa imprumut de undeva rabdare, sa vedeti atunci! :))))
Insa am facut niste biscuiti simpli si tare gustosi, cu aroma intensa de scortisoara si tare sfaramiciosi, pe care i-am copt la aparatul de gofre.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr unt(65%)
  • 1 lingura cu varf, untura de porc solida
  • 3 galbenusuri
  • 150 gr zahar
  • 3 plicuri zahar cu scortisoara
  • 1 varf cutit sare
  • 800 gr faina
  • 1 lingura otet de mere
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
Portii: 40
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu scortisoara:

Incepem prin a rasni zaharul, sa-l facem pudra, pentru ca reducem astfel timpul de lucru.


Untul, tinut la temperatura camerei, il vom amesteca cu untura, apoi adaugam zaharul rasnit si cel cu scortisoara, galbenusurile, sarea si frecam totul cu o lingura de lemn pana obtinem o crema pufoasa.


Se pot amesteca foarte usor si cu mixerul, dar eu prefer lingura de lemn.


Nu stiu de ce, dar cand eram copil, bunica si mama ne invatau sa nu introducem metal atunci cand frecam untul cu zaharul si m-am obisnuit sa folosesc lingura de lemn.


Dar nu respect mereu aceasta invatatura, depinde cat timp aloc preparatului respectiv.


Punem bicarbonatul intr-un pahar si turnam otetul amestecand energic si cu atentie ca se formeaza spuma la contactul celor doua ingrediente.


Turnam bicarbonatul stins peste compozitia cu unt, omogenizam bine si incepem sa adaugam faina treptat, amestecand la inceput cu lingura de lemn apoi cand compozitia se ingroasa, ne folosim de maini.


Ne oprim din a adauga faina, atunci cand aluatul nu mai este lipicios.


Va iesi un aluat destul de tare si foarte sfaramicios, datorita atat bicarbonatului cat si unturii.


Punem aluatul intr-o folie si il dam la frigider pentru cateva ore.


Cand scoatem aluatul din frigider il mai framantam putin pentru a se inmuia si formam mingiute pe care le intindem in forma rotunda cat dimensiunea aparatului de gofre.


Introducem aparatul in priza si il setam la nivelul cel mai ridicat.


In momentul cand ledul verde ne anunta ca s-a incins, asezam aluatul intins, in interior si inchidem capacul.


Primii biscuiti se vor coace cam in 2 minute, apoi timpul se va reduce pentru ca aparatul va fi destul de incins.


Nu asteptam sa ne avertizeze ledul de fiecare data, ca riscam sa-i ardem, asa ca vom verifica tot timpul ridicand capacul.


Eu am copt din aluatul rezultat de 8 ori.


Deci au rezultat 40 de biscuiti in forma de inimioara.


 

TIPS-URI

1

Se pot prepara si la cuptor.

2

Vom itinde mingile de aluat, pe rand, in timp ce se coc biscuitii din aparat, pentru a nu se inmuia aluatul prea rau daca sta mult intins.

3

Fiind un aluat sfaramicios si biscuitii vor iesi cu aceeasi proprietate si copti, asa ca vom avea grija cand ii scoatem din aparat sa nu-i rupem, de aceea nu-i vom rasturna, ci ii vom desprinde cu grija de pe aparat.

4

Pentru cei care nu suporta untura, pot folosi doar unt cu procent ridicat de grasime.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Xandrinne 1

07.12.2014, 09:32

anca_rm 1

08.12.2014, 14:35

foarte draguti

merisor 1

08.12.2014, 15:07

Multzu, Anca!
Xandrinne

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort de biscuiți, cu cremă de ciocolată

de RODIMUR 5

ieri la 23:58

Rulada cu ciocolata si capsuni

de Rocsi 9

ieri la 18:42

Ardei copti umpluti cu branzeturi

ieri la 13:47

Rasol de vitel, cu legume si mujdei de usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 00:12

Rasol de pui cu galuste imperiale

pe 17.07 la 21:31

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti cu ghimbir, scortisoara si miere