Borş ţărănesc de perişoare

de madi_marin in Ciorbe, 15 Aug 2012 | 3299 vizualizari

 

Poftiti la masa!

 

INGREDIENTE

  • Pentru perişoare:
  • 750 g carne tocată amestec porc şi vită
  • 1 ceapă
  • sare
  • piper
  • cimbru uscat
  • mărar proaspăt
  • Pentru ciorbă:
  • 1 ceapă
  • 2 morcovi
  • 1 păstârnac
  • 1 pătrunjel
  • 1 ţelină mică
  • 200 g mazăre congelată
  • 200 g fasole verde congelată
  • 2 cartofi
  • 1 l borş
  • 200 ml smântână pentru gătit
  • 2 linguri pastă de tomate
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Borş ţărănesc de perişoare:

Se curăţă legumele , se spală, apoi se toacă mărunt sau se rad pe răzătoarea cu ochiuri mari . Se pun la călit, fără cartofi, în puţin ulei, apoi se adaugă apă şi se lasă să fiarbă.


Carnea se amestecă cu ceapa tocată foarte mărunt, sare, piper, cimbru şi mărar tocat. Se omogenizează bine compoziţia şi se formează perişoare care se pun la fier peste legume.


Cand perişoarele sunt aproape gata se pun cartofii tăiaţi în cubuleţe şi se continuă fierberea.


După ce aproape au fiert şi cartofii se adaugă borşul clocotit, mazărea şi fasolea verde, pasta de tomate, sare, piper şi boia. Se lasă să mai fiarbă 10 minute, după care se stinge focul, se adaugă smântâna şi leuşteanul tocat.


Se serveşte cu ceapă sau ardei iute.


Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Borş ţărănesc de perişoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

Krystyan Trendy 1

07.11.2013, 15:31

bun borsul

Panacris 1

26.08.2015, 09:27

noiinbucatarie 1

10.02.2016, 17:46

Apetisant!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Humus cu ardei copti
  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare cu orez