Brodet od riba(Tocana de peste)

de camelia75 in Peste, 22 Iul 2013 | 6118 vizualizari

 

Brudet este o tocana de peste traditionala din Istria si Dalmatia.
Puteti folosi diferite tipuri de peste,puse intr-o singura oala si fierte in sos de rosii la foc mic.
In mod traditional tocana se serveste cu mamaliga.
Este o reteta rapida si foarte gustoasa.
Brodet od riba(Tocana de peste)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg peste (macrou)
  • 3 linguri faina
  • 100 ml ulei de masline
  • 2 cepe
  • 5 catei de usturoi
  • 800 gr rosii sau 3 linguri concentrat de tomate
  • 2 linguri de otet
  • 1 lingura Vegeta
  • 1/2 cana cu apa sau vin alb
  • sare si piper dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brodet od riba(Tocana de peste):

1.Curatati,spalati si lasati pestele la scurs.Taiati pestele bucati potrivite si sarati-l dupa gust.Treceti bucatile de peste prin faina.

2.Prajiti pestele in ulei incins la foc mare timp de 2 minute, pe fiecare parte.Scoateti pestele pe o farfurie pe care ati pus servete de hartie, pentru a absoarbe exceul de grasime.

3.In uleiul ramas caliti ceapa si usturoiul timp de 1 minut,apoi adaugati rosiile curatate de pielita si taiate cubulete.Puneti capacul si lasati la foc potrivit timp de 30 de minute.

4.Adaugati pestele,otetul, apa/vinul, Vegeta si piperul.Mai lasati sa fiarba la foc mic, timp de 20 de minute.Nu amestecati in tigaie,doar o agitati din cand in cand.

5.La final presarati patrunjel tocat.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Brodet od riba(Tocana de peste)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

kukibella 1

23.07.2013, 17:21

ce bine arata

simona72 1

24.07.2013, 10:57

Imi place tare mult!!!! O mancare delicioasa si sanatoasa

cristeena20 1

25.07.2013, 15:32

excelent!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Tocana de peste cu dovlecel