Budinca de clatite cu ciocolata

de Miha in Dulciuri, 30 Mai 2010 | 31411 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 clatite
  • Umplutura clatite:
  • 300 ml lapte
  • 50 g zahar
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingura amidon
  • 3 linguri cacao
  • esenta de rom
  • Budinca:
  • 2 oua
  • 2 linguri zahar
  • 250 ml frisca lichida
  • esenta de vanilie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de clatite cu ciocolata:

Clatitele se prepara dupa reteta preferata. Eu de obicei le prepar dupa aceasta reteta.


Sosul pentru budinca:


Ouale se mixeaza foarte bine cu zahar. Cand si-au dublat volumul, adaugam frisca lichida si omogenizam.



Umplutura clatite:


Laptele il punem la fiert. Galbenusurile le mixam bine cu zahar, pana devin ca o crema. Adaugam amidonul si cacaoa, amestecam usor, sa nu se formeze cocoloase. Cand laptele a dat in clocot , turnam incet peste galbenusuri, mixand incontinuu. Punem din nou in vas si fierbem compozitia pana incepe sa se ingroase. Adaugam esenta de rom si lasam la racit.


Fiecare clatita se unge cu un strat potrivit de gros de crema. Se ruleaza strans, apoi cu un cutit bine ascutit taiem bucati de inaltimea vasului in care vom prepara budinca.


Ungem bine cu unt un vas termorezistent cu unt si punem bucatile de clatite. Turnam deasupra sosul pentru budinca si dam la cuptor la foc mic, pana se rumeneste usor deasupra.


Se lasa la racit in tava, apoi se portioneaza. Este foarte buna atunci cand este foarte rece, dupa cateva ore de stat la frigider.


 

TIPS-URI

1

cacaoa din crema pentru clatite se poate inlocui cu ciocolata de menaj

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de clatite cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

Miha 1

29.08.2013, 16:27

abstract01 1

29.08.2013, 18:00

Miha 1

29.08.2013, 19:21

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Salata Mimoza
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Linzer cu mere

ieri la 20:45

Supa rece de Roșii  - Salmorejo (Andaluzia)

pe 22.09 la 22:00

Midii/Scoici cu ciuperci si smantana

pe 22.09 la 21:52

RETETA RECOMANDATA
Tort Diplomat cu mascarpone