Caltabos de casa

de adasev12 in Porc, 25 Dec 2010 | 45113 vizualizari

 

asta e facut de mama...la mine a juns in forma finita...din pacate eu nu am fost acasa anul acesta....

 

INGREDIENTE

  • intestine de porc, groase si subtiri
  • maruntaie de porc: ficat, plamani, inima, rinichi
  • jumari de porc ramase de la topitul unturii
  • orez fiert cu cimbru si sare, in apa in care au fiert maruntaiele
  • 4-5 cepe tocate prin masina
  • cimbru, sare, piper....sper ca n-am uitat nimic...:D

 

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Caltabos de casa:

partea ce mai grea si mai nasoala e spalatul si curatatul intestinelor...parte deloc placuta...dar mama o prefera , decat sa le cumpere...


maruntaiele se fierb toate impreauna apoi se lasa la racit si se toaca prin masina. se toaca apoi si jumarile, si ceapa.


se amesteca cu orezul fiert si racit.


se potriveste gustul de sare, piper si cimbru...nu stiu daca mai pune mama ceva...eu atat imi amintesc...


se pot face caltbosii la masina in intestinele subtiri, cele din care se face si carnatul, dar si in cele groase.


mama face si si...


cele groase trebuie spalate fff bine si intoarse pe dos, apoi se ia cate unu si se intoarce la un capat, si cu mana se ia din compozitie si se indeasa in intestin, si asa incet-incet se formeaza caltabosul...la sfarsit va iesi partea cealalta...fiindca inainte a fost intors pe dos, si in timp ce se face caltabosul, se intoarce cu fata cea buna...nu stiu daca ati inteles...imi pare rau ca nu am poze din timpul facutului.


dupa ce s-au facut caltabosii se pun la fiert in apa in care au fiert inainte maruntaiele, se tin acam 10-15 min la foc mic-potrivit, ca sa nu crape.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Caltabos de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

adasev12 1

12.01.2011, 15:45

mihaela, esti f draguta...abia acum am vazut comentariul...nu am mai intrat de ceva vreme pe site...mersi frumos!

adasev12 1

12.01.2011, 15:46

miuta, mersi frumos!
cris, lilik...pupici!
kamy, mersi de furci, te pup!

adasev12 1

12.01.2011, 15:47

gabytu, la multi ani iubita, multa sanatate si tot ce-ti doresti!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu zmeura
  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

RETETA RECOMANDATA
Varza calita cu jumari afumate