Cârnaţi de casă

de ionix in Mezel de casa, 10 Dec 2010 | 7780 vizualizari

 

sunt din porc crescut la ţară... adică este un ţăran, porcul bei...
vă ataşez câteva poze şi de la tăiatul porcului... şi dat duhul într-un sat din judeţul Iaşi, în curtea mătuşii Viorica...
eu n-am prea stat, era frig... sunt poze cu prima ninsoare :p... am făcut câteva poze şi după am stat cu nepoţica...
am desenat, colorat şi ne-am uitat la Hannah Montana :D:D
oricum eu nu beau ţuică :D:D:D

 

INGREDIENTE

  • circa 3 kg carne mai grasă care a stat la saramură vreo 2-3 zile
  • circa 3 kg carne grasă pusă la afumătoare
  • circa 3 kg pulpă de mânzat
  • maţe de porc
  • 1 plic boia dulce
  • 1 plic boia iute
  • sare, piper
  • 5-6 căpăţâni de usturoi
  • circa 700 ml apă minerală
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cârnaţi de casă:

Maţele după ce au fost curăţate trebuie spălate în câteva ape cu oţet.

Carnea care a stat la saramură se curăţă bine de sare şi se şterge de sânge.

După aceea dăm toată carnea pe maşina de tocat (mânzatul, carnea de la saramură şi cea afumată).

Cărnurile se amestecă bine.

Se pune boiaua iute, boiaua dulce şi usturoiul. Adăugaţi şi apa minerală şi amestecaţi foarte bine.

După aceea punem sare şi piper după gust, gustaţi pentru a nu iuţi sau săra cârnaţii.

Cu această compoziţie umplem maţele, folosind maşina de tocat cu pâlnie pentru cârnaţi. Eu am maşină de tocat electrică dar am folosit-o pe cea manuală pentru că pot controla mai bine. Altfel puteam risca să se rupă maţele.

Deoarece stau la bloc, a trebuit să usuc cârnaţii în bucătărie pe un băţ. I-am lăsat o noapte la uscat şi apoi i-am băgat la congelator.

Trebuie să-i usuci mai întâi la loc cald pentru a se scurge puţin grăsimea din ei. Dacă dai direct la răcoare, rişti să îngheţe sau să pleznească.

Când doriţi să serviţi, se dă iama la congelator.

Poftă bună!

 

 

TIPS-URI

1

când puneţi maţul pe pâlnia de cârnaţi, aveţi grijă să nu-l rupeţi... suflaţi în el până iese aerul pe partea cealaltă, aşa veţi vedea dacă este rupt sau nu, şi apoi în băgaţi pe pâlnie... procedeul ăsta vă ajută să puneţi maţul drept...

RETETA IN IMAGINI

Cârnaţi de casă-0
Cârnaţi de casă-1
Cârnaţi de casă-2
Cârnaţi de casă-3
Cârnaţi de casă-4
Cârnaţi de casă-5
Cârnaţi de casă-6
Cârnaţi de casă-7
Cârnaţi de casă-8
Cârnaţi de casă-9
Cârnaţi de casă-10
Cârnaţi de casă-11
Cârnaţi de casă-12

COMENTARII (32)

elena1988

elena1988 1

11.02.2011, 17:27

adry88

adry88 1

04.06.2011, 10:15

babi5

babi5 1

16.12.2014, 07:00

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!