Carnati de porc

de burdulea56 in Mezel de casa, 30 Dec 2011 | 10392 vizualizari

 

In ultima vreme, de cand tata nu mai e printre noi, nu am mai taiat porc. In fiecare an insa, cumparam carne proaspata de porc din macelarie si preparam acasa carnatii pt sarbatori. Evident, nu pot compara gustul carnatilor din carne de porc crescut in ograda cu cel pe care l-am preparat noi cu materie prima din macelarie. Carnea porcului de casa are cu totul alt gust, este mult mai buna. Pt cei interesati, am sa scriu reteta.

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg carne de porc proaspata,
  • 0,5 kg grasime(slanina proaspata),
  • 100 ml apa,
  • 20 g sare,
  • 1/2 lingurita piper macinat,
  • 4-5 catei de usturoi,
  • 1 lingurita boia,
  • membrana de porc din comert gata curatata.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carnati de porc:

Toate ingredientele se amesteca, se framanta bine, apoi cu ajutorul carnatarului, se umplu matele cu compozitia obtinuta.


Se lasa carnatii la scurs pe o bara de lemn curata 24 de ore, apoi se afuma. Noi i-am tinut putin la fum pt ca nu ne plac tare afumati. Dupa afumare, se portioneaza in bucati, sau ii rulati colacei, dupa necesitatile familiei, ii puneti in pungi de plastic si ii pastrati in congelator.


Noi am preparat carnati din 6 kg de carne, la care am adaugat restul ingredientelor corespunzatoare acestei cantitati de carne. Au iesit deliciosi, i-am si testat cu pireu de cartofi si moare(zeama) de varza.

 

TIPS-URI

1

Usturoiul se face mujdei si daca vreti sa fie mai fin, mixati-l cu mixerul vertical.

2

Sigur ca puteti pregati carnati dintr-o cantitate de carne mai mare si raportati restul ingredientelor la cantitatea de carne pe care o aveti la dispozitie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Carnati de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Dana_Retetegg 1

25.11.2012, 20:30

buni

burdulea56 1

06.12.2012, 21:50

Dana: buni cu adevarat, am facut deja si anul acesta, un deliciu, parol!

calvet 1

28.03.2013, 16:17

Intestine subtiri de oaie calibrul 18-20 sau 20-22mm pentru carnati proaspeti, intestine de porc calibrul 28-30 sau 30+ pentru carnati de casa, intestine de vita calibrul 32-36 pentru lebar, chisca, caltabos, ambalate in pungi sau caserole la diferite dimensiuni sau in legaturi de 91,5 metri,bumbare,mate crete, vezici uscate porc si altele. Pentru o oferta completa va rugam a ne face o cerere de oferta pe acest mail sau la nr. de telefon : 0744540014 .,0761720669 . Persoana de contact : Iulian ...calvet.calvet@yahoo.com

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

MotanLaOale

11390 puncte

RODIMUR

5340 puncte

mirela0911

5180 puncte

Rocsi

4900 puncte

Constelatialeu

4200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Albinita
  • 09

    MA

  • 10

    MI

  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

RETETA RECOMANDATA
Carnati de casa