Cartofi condimentati si lipie cu usturoi

de aalliinnaa07 in Mancaruri de post, 28 Apr 2012 | 4491 vizualizari

 

INGREDIENTE

Lipie:

  • 700g faina
  • 1 ceasca ulei
  • 1 lingurita zahar
  • apa
  • catei de usturoi si frunze de usturoi verde
  • unt topit
  • drojdie proaspata cat o nuca

Cartofi:

  • 6 cartofi
  • condimente(catei de usturoi,chimen,piper,sare)
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi condimentati si lipie cu usturoi:

Lipie;


Faina cernuta se pune intr-un castron se adauga o jumatate de lingurita de sare apoi drojdia pe care am dizolvat-o cu ajutorul zaharului. Incepem sa framantam adaugand apa calduta putin cate putin pana ce se incorporeaza toata faina si obtinem un aluat cu o consistenta elastica. La sfarsit adaugam uleiul si framantam bine pana ce aluatul nu se mai prinde de mana.


Il impartim in bucati egale, le rotunjim dupa care fara a fi lasate la crescut le intindem in foaie rotunda si punem pe fiecare lipie pe o parte catei de usturoi taiati marunt si frunze de usturoi verde taiate marunt si le coacem intr-o tigaie de teflon .Prima data se coace partea cu usturoiul,apoi partea cealalta pana se rumenesc ambele parti.Dupa ce sunt gata lipiile se ung cu o pensula inmoiata in unt topit.



Cartofii:



Cartofii se curata,spala si se taie bucati.Se condimenteaza cu usturoiul taiat marunt,chimen,piper,sare si se pun intr-o tava unsa cu ulei.Tava se acopera cu folie de aluminiu si se lasa la cuptor timp de 30 min.Dupa 30 min se scoate tava din cuptor,se ia folia si se mai baga la cuptor pana se rumenesc cartofii.



Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi condimentati si lipie cu usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

diaconta 1

28.04.2012, 20:52

o idee interesanta

Rocsi 1

29.04.2012, 12:35

bun bun

Bya Ralu 1

29.04.2012, 21:51

delicios

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Ciulama de cartofi de post